Hladnije će biti početkom tjedna, kada će u Zagori noću temperature padati i ispod 5 stupnjeva. Nešto toplije ipak se očekuje u drugom dijelu tjedna.

Tjedan za nama donio je vrlo promjenjivo vrijeme. Lokalno je bilo i obilnije kiše, što je dobra vijest prije vrućih ljetnih mjeseci. Iako niti u novom tjednu neće biti posve stabilno, općenito će biti znatno više suha i sunčana vremena u odnosu na prethodni tjedan.

Danas će biti djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Još će u početku kiše, a ponegdje i grmljavinskih pljuskova biti u srednjoj i osobito južnoj Dalmaciji, no danju ću u većini predjela biti suho i pretežno sunčano. Popodne u zaleđu Istre i Kvarnera može biti slabih oborina mjestimice. U noći i ujutro puhat će umjerena, samo ponegdje i jaka bura, podno Velebita će biti olujnih udara. Danju bura posvuda u slabljenju i okretanju na slab do umjeren sjeverozapadnjak, koji će nešto jači biti na otvorenom moru Dalmacije. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 8°C, uz obalu i na otocima od 8 do 14°C. Najviše dnevne temperature od 17 do 22°C.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom bit će tijekom utorka. U noći oblačnije u Istri, povremeno uz kišu ili pljuskove. Povremeni će pljuskovi biti češći u zaobalju. Noću u Dalmaciji tiho ili slab burin, na sjevernom Jadranu umjerena bura. Danju će puhati slab vjetar zapadnih smjerova, na otvorenom moru Dalmacije umjeren sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 4 do 9°C, uz obalu i na otocima od 10 do 15°C. Najviše dnevne temperature od 16 do 21°C.

Srijeda donosi pretežno sunčano, ponegdje i vedro vrijeme. Ujutro je u nekim kotlinama zaobalja moguća magla. Noću tiho ili slaba bura. Danju će puhati slab jugozapadnjak i zapadnjak, navečer na sjevernom Jadranu slabo jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 4 do 9°C, uz obalu i na otocima od 10 do 15°C. Najviše dnevne temperature od 18 do 23°C.

Četvrtak donosi nove oblake, pa će biti promjenjivo oblačno, tek povremeno uz sunčana razdoblja. Posvuda će biti barem malo kiše, a više od 20 litara past će u dijelovima sjevernog Jadrana. Puhat će umjereno do pojačano jugo, kasno navečer na sjevernom Jadranu slaba do umjrena bura. Jutarnje temperature u umjerenom porastu, najviše dnevne slične onima u srijedu, u zaobalju ponegdje malo niže.

U petak još u početku u Dalmaciji može pasti malo kiše, ali će potom veći dio dana posvuda biti suh i djelomično sunčan. Danju će puhati slab, rijetko gdje umjeren jugozapadnjak i zapadnjak. Bit će malo toplije u odnosu na prethodne dane.

Prema aktualnim prognostičkim materijalima, dani vikenda neće biti posve stabilni. U subotu promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Mogućnost kiše veća je na sjevernom Jadranu nego u Dalmaciji, ali i tamo povremeno može biti slabe kiše ili prolaznog pljuska. Danju će ponovno zapuhati jugo koje će već navečer prestati. Najviše dnevne temperature većinom od 18 do 22°C.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom bit će u nedjelje. Ponegdje je moguće malo kiše.

Izvor: Dalmacijanews.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara