OLIMPIJADA I VJEŽBA
Sedmu godinu zaredom na terenu sportskog centra „Jure Bakotić“ u Kaštel Gomilici, u petak, 13 svibnja, u 17 sati, okupit će se dvjestotinjak djece iz kaštelanskih vrtića, sudionici Male vatrogasne olimpijade dječjih vrtića grada Kaštela.

Mala olimpijada održava se svake godine u svibnju, jer je svibanj mjesec zaštite od požara.
Na Maloj olimpijadi nastupit će nekoliko desetaka ekipa iz vrtića Dječjeg vrtića Kaštela, Čarobnog pianina, vrtića Sunce moje malo i vjerskih vrtića s područja grada.
Ekipe će se natjecati u igrama brzine i spretnosti, a kroz koje se provlače elementi vatrogasnih vježbi, za što ih već neko vrijeme pripremaju njihove vrtičke tete.

- Primarni cilj ovog projekta je provođenje igara radi razonode, zabave, međusobnog upoznavanja natjecatelja, učvršćivanja prijateljskih odnosa, razvijanja tjelesne spremnosti te jačanja svijesti o humanosti i ljudskoj solidarnosti među djecom predškolskog uzrasta iz predškolskih ustanova. Isto tako želimo na ovaj način pokazati djeci i mladeži ljepšu stranu vatrogastva, odnosno, da se ne svodi sve samo na gašenje požara i preventivu već da ima i puno drugih stvari u koje se trebaju uključiti, danas kao mladež, a sutra kao punopravni operativni članovi vatrogasnih društava. Tako će djeca i mladež uz igru i zabavu naučiti puno o vatrogastvu i njegovoj važnosti, razvijati  pozitivni natjecateljski duh i stvarati ozračje zajedništva – stoji u najavi organizatora, koji se nadaju brojnoj publici kao u godinama ranije.

A organizatori  ove Male vatrogasne olimpijade  su DVD Kaštel Gomilica i Dječji vrtić „Kaštela“, a generalni pokrovitelji Vatrogasna zajednica Splitsko-dalmatinske županije i njen predsjednik  Ante Sanader,  Zračna luka Split, kao i Vatrogasna zajednica Grada Kaštela. Projekt se realizira i uz pomoć sponzora.

Vježba za učenike u Sućurcu

Uz djecu kaštelanskih vrtića u petak će se vatrogastvom baviti i učenici škole Kneza Mislava u Kaštel Sućurcu. Naime, u toj školi vatrogasci DVD-a Mladost održat će pokaznu vježbu gašenja požara i evakuacije.
Za smjenu A vježba će se održati u 10.15 sati, a za smjenu B u 16.15 sati.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara