IZNENAĐENJE ZA UČENIKE I DJELATNIKE ŠKOLE
Učenici 2.e razreda usmjerenja agroturistički tehničar i njihova profesorica Ranka Prnjak pripremili su učenicima i djelatnicima srednje škole Braća Radić malo iznenađenje, predivni pozdrav proljetnom jutru u zelenilu, mirisima i bojama raskošnog školskog vrta začinskog i ljekovitog bilja.

Na inicijativu učenika osmišljen je glazbeno-scenski igrokaz Začinimo jutro. Ljekovite i začinske biljke su s ponosom ispričale nešto o sebi, zašto su važne, zašto ih ljudi koriste i vole, a potom je slijedila Legenda o lovoru.
Učenici su uprizorili mitsku priču o zaljubljenom Apolonu i njegovoj dragoj Dafne koju otac Penej, na njenu zamolbu, pretvara u grm lovora. Shrvan tugom zbog neuzvraćene ljubavi i gubitka voljene nimfe, Apolon je ispleo vijenac od lovorovog lišća i nije ga nikad skinuo s glave.

Na kraju druženja u školskom  „komponirali su vlastitu mirisnu simfoniju“. Naime, učenici su pripremili košare sa začinskim biljem i laticama cvijeća. Prošetali su vrtom te u male košarice koje su učenici sami ručno izradili ili jutene vrećice  posložili bilje po svom odabiru. Tako su osim divnih dojmova o kreativnom radu i trudu učenika i njihove profesorice (rad na tekstu, uređenje prostora, kostimografija, odabir i izvođenje muzike, pozivnice…)  kući ponijeli i ovaj prirodni, proljetni, pravi eko suvenir.

Čestitamo vrijednim agroturističkim tehničarima i nadamo se uskoro novim temama i scenskim izvedbama.


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_3155)

  Bravo za ekipu i njihovu kreativnu profesoricu!!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3715)

  Bravo!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2149)

  Bravo, svaka čast neka se i druge škole i šta više učitalja ugleda na vas.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara