PUNIH 19 GODINA DJELOVANJA
Spomendan Sv. Leopolda Mandića obilježava se 12. svibnja, a tom prigodom u centru Mir u Rudinama, kojem je sveti Leopold nebeski zaštitnik, na misnom slavlju bit će upriličeno obilježavanje 19. obljetnice osnutka te ustanove.

Tako će se u četvrtak u 10.30 sati održati sveta misa za štićenike, zaposlenike i roditelje štićenika Centra u crkvi Sv. Leoploda Bogdana Mandića u Rudinama, a misu  će predvoditi don Luka Vuco, dok će  u glazbenom dijelu misnog slavlja sudjelovati i štićenici centra.

Proslavi 19. rođendana centra Mir nazočit će i posebna gošća, prva ravnateljica dr. Lucija Čikeš, a nakon mise biti će upriličen prigodni domjenak za sve sudionike proslave.

U sklopu obilježavanja spomendana Sv. Leopolda Bogdana Mandića, u četvrtak će se u 18.30 sati u sjemenišnoj kapeli Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu održati euharistijsko slavlje, koje će predvoditi mr. sc. don Boris Vidović, ravnatelj Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu.
Nakon mise, u Nadbiskupskom sjemeništu bit će upriličena projekcija dokumetarnog filma o životu svetog Leopolda “Sv. Leopold Mandić – milosrdni ispovjednik i prorok ekumenizma” u režiji Stefana Balboa prema scenariju Guida Clericettija.
Projekciju ovog 30.minutnog filma organizira Hrvatska udruga Benedikt na inicijativu Odbora za kulturne aktivnosti i Odbora za duhovnost i humanitarne aktivnosti.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara