ČISTIO SE KOZJAK U AKCIJI TROKUTA MLADIH KAŠTELA
Ove subote, udruga Trokut mladih Kaštela je pod pokroviteljstvom Grada Kaštela održala 7. po redu akciju čišćenja Kozjaka. Čistilo se na otprije poznatim, 'klasičnim' lokacijama duž protupožarnog puta u Kaštel Starom, a osim same akcije čišćenja članovi Trokuta su ovom prilikom postavili i znakove s porukama upozorenja za sve eventualne buduće odlagatelje otpada.

Za razliku od prošle akcije kada je prevladavao automobilski i plastični otpad, ove godine u Trokutu su zaključili da je netko  najvjerojatnije obavio temeljitu renovaciju kuće pa sav otpad prevezao ovdje. Naime, volonteri su iskopali velik broj komada starog drvenog namještaja, veliku količinu linoleuma, željeznu kadu, tuš kabinu i umivaonik, kuhinjsko posuđe i sigurno nekih pedesetak poluiskidanih plastičnih vreća punih otučenih pločica i cigli.

Postavlja se pitanje zašto počinitelj ovog nedjela nije jednostavno nazvao komunalce da mu se dostavi kontejner za glomazni otpad u koji će baciti svoje smeće koje će na taj način biti primjereno zbrinuto.

Osim navedenog sakupljeno je i dosta raznog drugog smeća radi kojeg se može zaključiti da je ovo mjesto i dalje popularno mjesto za sastanke raznih vrsta, naročito one romantičnog karaktera.

Članovi Trokuta ponovno pozivaju svoje sugrađane i odgovorne da se zajedničkim snagama svi pobrinemo za  naš Kozjak, a vjeruju da je najbolji poticaj za to ono što se može vidjeti u galeriji fotografija koju su poslali redakciji Portala.

Foto: TMK


KOMENTARI:

Stari Komentari (9)

 • (Gost_3127)

  BRAVO!! SVAKA ČAST!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9164)

  Meni je presumljivo da oni znaju di su ta odlagališta.
  očito sami bacaju pa onda ciste praveci se junaci.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2230)

  Kakva stanje u drzavi takvo i u okolisu. Za dzabe nam europa za dzabe nam teznja za boljim zivotom i promjenom i tim famoznim okretom prema buducnosti kad majmuncine ne znaju gdje se odlaze glomazni otpad.... A o obicnom da ni ne govorim. Mi hrvati cemo ovo mi hrvati cemo ono. Nemozemo imati uredna zelena odlagalista a zeljeli bi napredak u zivotu,ni za 100 godina!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8623)

  9164 na čemu si ti?..bravo ekipa a ovi šta bacaju i namjerno onećišćuju Kozjak to bi kaznia da 1 godinu radi u Ćistoće i to mukte e to je prava uređenea država onda...lako se to riješi prvi koji naleti i uvati ga se neće drugi ne boj se----lipo sakrit se i ćekat po noći ako triba i misec dana doć će, uletit će u zamku...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4238)

  kaznit ga masno...onoga ko ovo radi.....i sve im ove skovace prid kucu dotrat o njihovom trosku....onda bi drugi put dobro promislili prije nego svoje skovace u prirodu otraju ili bace u more....:( :(

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5222)

  osoba koja je ovo napravila će to i opet napraviti jer je retardirana. i ne mislim kao "vidi retaja" kao pošalicu, nego im je doslovno mozak nazadan. zato hvala ovoj udruzi da barem malo pomogne u čišćenju iza ovakvih neodgojenih idiota.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9202)

  egotriperi i samohvalisavci

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5166)

  Jesu li trovači Kozjaka oni koji jame i fosfate izlivaju po zemlji i potocima?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2838)

  bacanje otpada je bio i ostao..za juzne hrvate ,,rodjene i odrasle uz educirane roditelje i prirodne lipote.. hrvatski nacionalni sport broj jedan i zato ova ce se nova naucena i genetski educirana generacija mladi.. ponasati sto posto drugacije..;)

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara