U ČAST 25. OBLJETNICE BRIGADE
Pripreme za biciklijadu pod nazivom “Putevima 4. brigade”,  koja će se održati 21. i 22. svibnja, već su se dobro zahuktale, utvrđen je program biciklijade i njena ruta, a sve u čast četvrt stoljeća od osnivanja legendarne 4. brigade i njihove prve akcije u koju su krenuli s Resnika u Kruševo, 1. lipnja 1991. godine.

Biciklijadu su inicirali Dragan Bajan i Nenad Romić, a organizacije se prihvatio biciklistički klub Spalutom i predsjednik biciklističkog Saveza županije Splitsko-dalmatinske, Denis Špadina. Suoorganizatori su članovi udruge veterana 4. brigade na čelu s predsjednikom Božom Zadrom.

Biciklijada će krenuti od spomenika 4. brigade u hotelskom naselju Resnik u Kaštelima do Marine, gdje će se položiti vijenac na spomeniku Andriji Matijašu – Pauku. Tura se dalje nastavlja preko Primoštena, Šibenika i Vodica do Pakoštana gdje će se organizirati kratki susret s generalom Antom Gotovinom. Potom će se voziti do Škabrnje, preko Kašića, Islama Grčkog, Islama Latinskog do spomenika 4. brigadi "Poklonimo se Domovini" kod Zelenog hrasta, gdje će također biti položen vijenac.
Put bi dalje vodio preko Posedarja i Maslenice, Novigrada i Kruševa, odakle bi se autobusom i kamionom sudionike biciklijade i njihove bicikle vratilo na početnu točku.

- Sve biciklističke udruge i klubovi na putu dugom 183 kilometra su aktivirani tako da će se priključivati tijekom puta po programu u Primoštenu, Šibeniku, Vodicama, Pakoštanima....
Sudionicima će biti osigurana osnovna hrana, piće, noćenje te logistika rezervnih zračnica. U slučaju zamora osiguran će biti kamion koji će primit bicikl i vozača za privremeni odmor.  Isto tako, osigurat će se pratnja Policije i drugih službi – najavio nam je Dragan Bajan.


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • ja (Gost_1529)

  "Besposleni popi i jariće krste."triba li sponzora

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6440)

  Sve šta ima veze sa Denisom Špadinom nema veze sa biciklizmom.

  oko 2 godina prije
 • Pravednik (Gost_1194)

  Lipo piše, biciklijadu su inicirali Dragan Bajan i Nenad Romić i šta vam sad smeta Denis. Možda bi vama bilo draže da je biciklijada do Sutjeske i Neretve.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_104)

  ja (Gost_1529) cekaju samo tebe jarče

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara