I DICU VODIT U LIKARA
Ovih dana dobili smo nekoliko poruka koje su nam poslali roditelji djece koja su pacijenti pedijatrice dr. Darke Božanić u Kaštel Gomilici. Kažu, doktorica je trenutno ili na bolovanju ili na godišnjem odmoru, a ako vam treba pedijatar javite se u ordinaciju dr.med. spec. pedijatrije Bore Mikulića u Trogiru, na adresi Kardinala Stepinca 17.

- Već više od tjedan dana pedijatrijska ordinacija u Gomilici je zatvorena, a mi s bolesnom djecom moramo do Trogira. Nekada se i prije znalo dogoditi da ordinacija ne radi, ali bi nas uputili u Sućurac. Dijete mi je nekoliko dana u virozi i nije mi bila potrebna posebna liječnička pomoć, ali mi je bila potrebna ispričnica koju traže obavezno u školi. Sad za ispričnicu moram u Trogir, a ne znam tko će meni dati ispričnicu za izostanak s posla – kazala nam je jedna od mama koja je ovih dana našla zatvorena vrata ordinacije.

Vjerujemo da će se kaštelanska liječnica, koja ima pravo i na godišnji odmor i na eventualno bolovanje, uskoro vratiti i olakšati kaštelanskim roditeljima, no ne možemo zaobići činjenicu da se još jednom Kaštelani za određene potrebe upućuju u Trogir.

U Trogiru tri, u Kaštelima dva dana

Nije tome davno da se administrativo ukinula kaštelanska Porezna uprava, odnosno da je pripojena trogirskoj, a i još uvijek tekući problemi s ispostavom Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Kaštelima kazuju na odnos državne birokracije prema Kaštelima, odnosno Trogiru.

Da podsjetimo, nakon što nekoliko dana nije radila zbog bolesti djelatnice, kaštelanska ispostava HZMO-a ponovo je otvorila vrata, ali samo dva puta tjedno.
Iako smo očekivali da će se po povratku djelatnice s bolovanja nastaviti „staro“ radno vrijeme, djelatnica u Kaštelima radi dva dana, a tri dana radi u ispostavi u Trogiru.
Zanimljivo, da u gradu s tri puta većim brojem stanovnika radi dva, u u drugom, manjem gradu, tri dana tjedno.
Kako neke špekulacije govore, postoji i mogućnost zatvaranja kaštelanske ispostave te pripajanja trogirskoj pa je Marinka Parčina, na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća zamolila gradonačelnika da razgovara s nadležnima o tom problemu. Jer obzirom na broj stanovnika i predmeta, Kaštelima treba ispostava s punim radnim vremenom.


KOMENTARI:

Stari Komentari (10)

 • (Gost_7975)

  Kastelima treba veci broj mjesta u vrticu!!!!!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6206)

  Kaštelima triba sposobna a ne podobna vlast !!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8164)

  Dovedimo Petrinu!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_649)

  sve šta imaju kaštelani miritaju

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3546)

  i to je grad???? zasto nema zamjene??

  oko 2 godina prije
 • (Gost_649)

  di su oni koji su protestirali isprid kule ćipiko,a kontra rušenja, zašto se ne skupe isprid ambulanti kad in nema likara.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8211)

  Sramota. Pa ta je stalno na odsutna

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6134)

  Imate pravo na putne troškove!!!!!!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8601)

  yebeni vinkovci imaju županiju...
  Malo veće rudine..
  Kaštela su tu negdi s Dubrovnikom i Šibenikom, jedino šta fali su sposobniji ljudi da vode grad...
  Ode (jedina) banka u gradu, na misec dva u trogir...
  Budale će morat nosit utržak u trogir svaki dan, koje su odabrale hpb ka još jedinu hrvatsku banku za poslovnu banku...
  A prominit banku je teže nego iskopat panamski kanal...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7650)

  Oce li se i emezeta preseliti u trogir?

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara