LUKŠIĆKI MUL I DALJE LUKA I BRODOGRADILIŠTE
Građani svoja nezadovoljstva iskazuju na različite načine, a s jednim od načina pisanja poruke nezadovoljstva upoznao nas je naš čitatelj iz Kaštel Lukšića, poslavši nam fotografije bijele drvene plohe s natpisom „Kapetane“ – sramota.

- Ovako je netko od građana Lukšića ostavio poruku kapetanu guleta Nostalgija koji je često usidren na velikom mulu, a koji je u posljednje vrijeme tu izvodio radove na održavanju plovila. Zbog radova je upozoren od strane komunalnog redara i isplovio je, ali je za sobom ostavio dio smeća pa i ovu blažujku na kojoj mu je ostavljena poruka što se misli o njegovim postupcima – kazao nam je naš čitatelj (podaci poznati redakciji).

Problem sidrenja velikih turističkih brodova uz veliki mul u Kaštel Lukšiću, prisutan je godinama. U nekoliko navrata o tome smo pisali, ponekad su reagirale nadležne službe, ali ništa nije dalo posebne rezultate.
Ti brodovi ne samo što zauzmu cijeli mul i mjesecima ne plaćaju vez u niti jednoj marini ili luci već vlasnici tu obavljaju i različite popravke pa je kamen na mulu oštećen, svugdje su tragovi boje i ulja.

Kako nam priča čitatelj, sve je posebno kulminiralo prošlog četvrtka kada se na brodu brusilo, a vjetar je staklenu vunu i prašinu od plastike nosio svugdje po centru mjesta. Neki od građana obavijestili su nadležne službe, a u petak ujutro na teren je izašao komunalni redar.

Redar je utvrdio da je stanje upravo onakvo kako su ga građani opisali te je upozorio vlasnika jedrenjaka da takve radove ne može tu raditi te da će biti primoran kontaktirati inspektora zaštite okoliša. Vlasniku je tada savjetovano, kažu očevidci, da s jedrenjakom otplovi u neku luku ili mjesto predviđeno za popravke brodova.
Vlasnik je očito poslušao preporuku komunalnog redara te je Nostalgija isplovila sa velikog mula, no iza sebe ostavili su tragove boje, ostatke drva i plastike, pa mu je netko od Lukšićana ostavio poruku s početka teksta i pri tome riječ kapetan stavio u navodnike....

Hoće li na vlasnika jedrenjaka ovaj događaj i poruka sugrađana ostaviti neki dojam ne znamo, no znamo da na web stranicama cijena najma ovog jedrenjaka iznosi između 7 i 9 tisuća eura tjedno. Koliko tjedno plaća vez na lukšićkom velikom mulu svima nam je jasno.


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_4749)

  i u gomilici su vezana dva broda u kastilcu godinama i nikome nista

  oko 2 godina prije
 • Jeli netko vidio komunalnog redara? (Gost_301)

  Stvarno se komunalni redar pojavio? Netko ga je vidio?
  E da sam bio tamo pa da ga slikam, mogao sam dobiti 300kn od 24sata.

  Ne znam kad je zadnji put netko vidio jednog od tih neradnika...

  oko 2 godina prije
 • nostalgija* (Gost_7211)

  na današnji dan je

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3170)

  triba hitno uvest lučkog redara i naplaćivat sve brodice i uvest red u lučice, šta radi općina, imate zakone A NE PROVODITE IH

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8451)

  jedini komunalni redar ča radi je damir šiškov - ostali vegetiraju

  oko 2 godina prije
 • triba covika satrat (Gost_1837)

  jerbo covik radi a kad radi onda ce morebit i cako zaradit. E a to ni dobro jer se ne bavi okolo tudjin poslin a onda nevaja...Triba pit u kaficin molit boga da se koja nevoja dogodi da imas o cemu govorit a najboje je do sve sotokuco napisat lipo i neka krepaju krave....

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara