RADOVI NA BRZOJ CESTI
Iako je Ivo Mušura iz IGH-a najavio kako je preseljenje prometa na dio novoizgrađenih kolničkih trakova sjevernog dijela ceste D8, planirano za sami početak svibnja, a iz Hrvatskih cesta isto su najavili sukcesivno od početka i tijekom svibnja, naznaka preusmjeravanja još nema.

- Vremenske nepogode utjecale su na manje usporenje dinamike izvođenja radova, te se slijedom navedenog prvo preusmjeravanje očekuje za približno dva tjedna i to na potezu od benzinske crpke u Kaštel Lukšiću do spoja sa već rekonstruiranom prometnicom u smjeru Trogira.
Do kraja mjeseca svibnja u promet će se pustiti sjeverni kolnik od spoja sa rekonstruiranom dionicom iz smjera Splita do čvora Kaštel Kambelovac. Tako će zaključno sa svibnjem biti u prometu 3 km novog sjevernog kolnika, dok će se nova puštanja u promet izvršavati tijekom kolovoza – informirali su nas iz Hrvatskih cesta.

Kako je na samom terenu vidljivo, na trasi rekonstrukcije ceste postoji još nekoliko neriješenih imovinsko-pravnih odnosa i to u Kaštel Lukšiću, a da ima problema potvrdili su nam i u Hrvatskim cestama.

 - Istina je da još uvijek postoje imovinsko - pravni problemi, no Hrvatske ceste d.o.o. ulažu napore kako bi se isti riješili – njihov je kratak odgovor na naše pitanje.

Foto: PGK


KOMENTARI:

Stari Komentari (19)

 • (Gost_1136)

  Sramota: svaka selendra će imat svoj lipi semafor. Pljuc! da Bog da se nikad cesta ne završila i ostala u ovom stanju zauvik.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7096)

  kakva je klima u njemackoj tamo ceste nebi tribale ni postojat, jos bi na magarcima hodali, al tamo se radi i kad je mraz i kisa, nema stajanja i radnik se posteno plati, a tu il je prevruce il se naoblacilo i odma s staje s radom, zato sve i je takvo kakvo je...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7615)

  Ja mislim da bi svaka kuća tribala imat semafor, a potribno je razmislit i o ležećim policajcima i posebnom ugibalištu za poduzetnike na pumpi

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8628)

  Provea sam 6 godina u njemačkoj, jedna kap kiše me nikad nije smočila.
  Doduše radija sam bravariju i sl., a ne na asfaltu, možda oni rone dok asfaltiraju,-neznam..

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4928)

  Zašto lažete? Još sud koči imovinsko pravne odnose. Kakav je to sud koga ucjenjuju nelegalni graditelji. Sramota da hrvatski sud zaustavlja izgradnju ceste.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8628)

  Gradnja se ne može zaustaviti.
  Sve ovo s ovim imovinsko pravnim odnosima se može naknadno sudovat, a parcele momentalno izvlastiti.
  Samo to ne žele iz nekog razloga.
  Najvjerovatnije se još nisu dogovorili koliko kome, od onog šta će država platit..

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7840)

  Napravit jos jedan most kod parcine

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2183)

  ako mogu ja kratak odgovor HC-u: vi ste debiliiiii!!!
  ne morete normalno zakrpat 2 jebene rupe, tkz. poprečni iskopi.... neka van tako doma bilo - debiliiii!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8222)

  Iskopali su rupe u luksicu 20cmx20cm debili ne znaju normalno poravnat nego svaki put kolo upadne..da ne govorim o sahtama koje neznaju livelirat i stavit po sredini ceste....o pet semafora sucurackih da ne pricam!!######

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4210)

  Zar nitko, od nadležnih, ne zna da protočan promet doprinosi boljem gospodarstvu. Umjesto da iz Splita u Kaštela stignemo za 15 minuta odmorni, mi se ubijemo u gužvama nastalim zbog semafora. Šibenik i Split nemaju prikladnu prometnu povezanost, dijelom jer nije napravljen tunel kroz Kozjak, a dijelom zbog toga jer je izlaz za Šibenik previše zapadno tako da se i tu naprave nepotrebno dodatni kilometri.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1200)

  ". Šibenik i Split nemaju prikladnu prometnu povezanost, dijelom jer nije napravljen tunel kroz Kozjak, ..."

  Nije nego zato šta D8 recimo kroz Kaštila se namjerno poseljačuje semaforima. Neka Kaštila sama od svojih pinez naprave crnim graditeljima jednu lipu cestu po obroncima Kozjaka.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3130)

  Ova dionice D-8 (maistrala), a sada brza cesta je od samog početka "osuđena" da bude gradska prometnica, što u stvari i je.
  A jednostavno dosadašnju D-8 (brzu cestu) je trebalo razmjestiti sjevernije prema Kozjaku i izgraditi u dva nivoa 4-5 ulaza na nju.
  Tunel kroz Kozjak bužati između kave i groblja u Sućurcu ( a ne u Kambelovcu) spojiti sa tom brzom cestom i nastavak sa mostom Emezeta - Stinice.
  A da je magistrala ostala kakva je, uz nju izgraditi prugu (metro) i povezati Trogir - Zračna luka - sva Kaštela - Solin - Split.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5349)

  Ona ovakva kakva je sigurno nije gradska nego seljačka. A Kaštela puna seljačina. Evo sad se u Starome asfaltira i svi uredno sporo voze u gužvi osim lola sa željezničke stanice popularnog Teksasa. Samo oni gonjaju autne priko friškog asfalta. Takvima je semafor krajnji domet

  oko 2 godina prije
 • 1200 (Gost_7363)

  Pogledajte kartu pa ćete vidit da je tunel idealno rješenje za skratit put između Šibenika i Splita.

  oko 2 godina prije
 • 3130 (Gost_7363)

  I di je onda spustit da možemo doći u Split?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2183)

  Hrvatske ceste su debilna firma jer tamo rade debili koji nisu u stanju otkopat rupu pa je zakopat na način da se ne vidi da je uopće kopa.... jbvnpsmtr nesposobno-uhljebsku....

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2192)

  "Ova dionice D-8 (maistrala), a sada brza cesta je od samog početka "osuđena" da bude gradska prometnica, što u stvari i je.
  A jednostavno dosadašnju D-8 (brzu cestu) je trebalo razmjestiti sjevernije prema Kozjaku i izgraditi u dva nivoa 4-5 ulaza na nju."

  A od čijih pinez? Kaštelanskih? Jer u pitanju je državna, a ne kaštelanska cesta. U kaštilima nisu u stanju fonju uredit, a svit in je platija magistralni fekalni trakt. Seljo - beljo.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2192)

  "I di je onda spustit da možemo doći u Split?"

  Šta će Split kaštelanima.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7728)

  Goste 2192.
  Dobro je to rečeno, jer ja sam to ovako razumio, neznam kako ti. Magistrala je tribala ostati onakva kakva je bila, bez proširenja. A državna cesta D8, tj brza četverotračna cesta se trebal razmjestiti sjevernija i imati u Kaštelima 4-5 ulaza na dva nivoa, bez semafori.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara