Najsunčaniji dani bit će petak i subota.

Odmah na početku svibnja sredozemna ciklona podržavala je nestabilno i pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz kišu, a mjestimice i izraženije grmljavinske pljuskove. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, u Kučićima, u omiškom zaleđu, do 17 sati pale su 73 litre kiše po kvadratnom metru posljednja 24 sata, a od početka mjeseca 91 litra. To znači da je u manje od dva dana palo više kiše nego u tom podneblju prosječno padne u cijelom svibnju. Grmljavinskih pljuskova bilo je na širem šibenskom i srednjodalmatinskom akvatoriju, te na jugu Dalmacije. Glavnina ciklonalne dominacije na vrijeme je iza nas, kiše će biti do kraja ponedjeljka, a od utorka nas postupno očekuje stabilnije i toplije vrijeme.

Utorak će biti djelomično sunčan s promjenjivom naoblakom. U popodnevnim satima uz mjestimice jači razvoj oblaka, većinom će na sjevernom Jadranu biti kiše ili prolaznih grmljavinskih pljuskova. Puhat će umjerena bura i tramontana, ponegdje s jakim udarima. Popodne na otvorenom moru Dalmacije može biti olujnih udara tramontane. Minimalne jutarnje temperature zraka od 8°C ponegdje u zaobalju do 14°C na otocima. Najviše dnevne temperature u porastu i bit će od 19 do 24°C.

Srijeda donosi djelomično sunčano vrijeme s promjenjivom naoblako. Iako će u većini predjela biti suho, uglavnom je na srednjem Jadranu samo mjestimice biti malo kiše ili pljuskova. Puhat će umjerena do pojačana bura i tramontana, bura će navečer jačati, kada će podno Velebita biti olujna. Minimalne jutarnje temperature zraka od 7°C ponegdje u zaobalju do 14°C na otocima. Najviše dnevne temperature u porastu i bit će od 19 do 23°C.

Četvrtak će biti djelomično sunčan uz promjenjivu naoblaku. U većini krajeva bit će suho, ali samo ponegdje, uz prolazno povećanu naoblaku, može pasti vrlo malo kiše. Puhat će umjerena, na udare i jaka bura. Jutro malo svježije, najviše dnevne temperature od 19 do 24°C.

Petak i subota posvuda donose pretežno sunčano i suho vrijeme. U petak noću slaba bura, danju slab zapadnjak i jugozapadnjak, a u subotu će zapuhati slabo jugo. Bit će toplo s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 20 do 25°C.

nedjelju, prema današnjim prognostičkim materijalima, djelomično sunčano, a krajem dana sa zapada porast naoblake uz mogućnost kiše u večernjim satima. Zapuhat će umjereno do jako jugo, zbog čega će jutro biti malo toplije, a najviše dnevne temperature bit će u blagom padu u odnosu na subotu.

Izvor: Dalmacijanews.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • šulavy*D.J.Y. (Gost_8007)

    sda baš da su naši sedan seLi oLi ti van grada bile obilne oborine, ne Znan baš?????

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara