VIŠE OD 23 MILIJUNA KUNA
Ministarstvo turizma objavilo je Javni poziv za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem programa „Konkurentnost turističkog gospodarstva“, za što je osigurano više od 23 milijuna kuna.

Radi se o potpori ulaganjima u cilju povećanja kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda u destinaciji, internacionalizaciju poslovanja, održivi razvoj, korištenje novih  komunikacijskih tehnologija I slično, zbog produljenja sezone, očuvanja radnih mjesta, novog zapošljavanju te razvoja turističkog gospodarstva.

- Ministarstvo će sufinancirati projekte za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela, razvoj i unapređenje seoskog turizma, unapređenje obiteljskog smještaja te podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma, za što se mogu prijaviti subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), seljačka domaćinstva (OPG koje pruža ugostiteljske i/ili turističke usluge), fizičke osobe - privatni iznajmljivači – stoji u Javnom pozivu.

Bespovratna potpora dodijelit će se kroz četiri mjere, a prva je povećanje standarda i dodatne ponude, diversifikacija poslovanja i održivi razvoj, korištenje novih tehnologija i poboljšanje socijalne uključenosti hotela, kampova i drugih vrsta ugostiteljskih objekata za smještaj, OPG –a i privatnih iznajmljivača. Slijedeća mjera je razvoj posebnih oblika turizma, potom sigurnost te prepoznatljivost, odnosno plasman otočnih proizvoda kroz turizam.

Zainteresirani se mogu javiti na Javni poziv najkasnije do 31. svibnja 2016. godine, a informacije o uvjetima i načinu prijave nalaze se na web stranicama Ministarstva turizma - Javni pozivi


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara