ŽUPA U KAŠTEL LUKŠIĆU
Povodom proslave bl. Ozane Kotorske i jubileja 800. godina kojeg slavi Red propovjednika u župi Uznesenja BDM u Kaštel Lukšiću, 24. travnja blagoslovljena je ikona bl. Ozane Kotorske. Napisala ju jeikonopisac Jelena Dreven, učenica pok. Josipa Ružića. Dimenzije ikone su 50x125 cm bez okvira.

Nastala je 2016. godine.Euharistijsko slavlje predvodio je i ikonu blagoslovio dominikanac o. Anto Bobaš.

Ikonuje darovala obitelj Kazoti, te će na njihovu molbu biti izložena u crkvi Gospe Lurdske na Dračinama u spomen na pokojnog Augustina Kazotija koji je bio glavar Bratovštine Gospe Lurdske.

Otac Bobaš je u propovijedi istaknuo važnost Crkve kao zajednice u koju smo svi pozvani i prihvaćeni bez obzira kakvi smo. Bog poznaje cijeli naš život, sve naše grijehe i želje i kao takve nas poziva u zajedništvo ljubavi sa samim sobom. Stoga nam je Crkva potrebna, te ne možemo reći: ,,Ja se mogu moliti Isusu i doma.“. Bog nas poziva i želi nas u zajednici, u Crkvi.
Propovjednik je na kraju istaknuo dimenziju ljubavi na koju smo pozvani i koja je za nas kršćane poslanje po kojem se prepoznajemo. Dominikanske sestre darovale su župnoj zajednici kao relikviju dio vela bl. Ozane Kotorske kako bi im ona bila što bliskija.
Na kraju mise zamjenica Časne Majke Kongregacije Anđela Čuvara dominikanka s. Jakica Vuco je ukratko pobliže upoznala župljane sa životom blaženice. Ova ikona neka bude nadahnuće budućim generacijama mladića i djevojaka da pođu stopama svetog Dominika.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • Gost (Gost_9149)

    Bogu hvala i slava!

    oko 2 godina prije
  • (Gost_8618)

    Bogu hvala!!!

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara