SURADNJA I OBOSTRANA POMOĆ
Rođendansku proslavu splitske udruge Sindrom Down 21, uveličali su i njihovi prijatelji, djeca iz udruge Sv. Jeronim u pratnji voditeljice Dine Balić i predsjednika udruge Joška Blaževića.

- Bila je ovo prilika da članovima udruge Sindrom Down 21 čestitamo rođendan, obradujemo ih slatkim poklonima te s njima podijelimo radost koja je vladala – kazala je voditeljica Balić.

Udruga Sv. Jeronim sa splitskom udrugom koja okuplja osobe s Down sindromom, ostvarila je suradnju u cilju razvijanja osviještenosti zdrave djece prema djeci  s Down sindromom,  te poticanja  njihove inkluzije u društvu i spoznaje  koliko oni mogu, žele, hoće i uspijevaju uz dobru volju i pomoć drugih.

- Udruge su dogovorile daljnju suradnju i druženje, jer nije slučajno da su se našle zajedno. Dragi Bog zna onaj odgovor: "Kako i zašto?" 
Možda se odgovor krije u tome što im je isti zaštitnik sv.Jeronim, jer udruga Sv. Jeronim nosi njegovo ime, a udruzi Sindrom Down 21 iz razloga što je Jeronim Luj otkrio grešku na kromosomu.  Slučajno ili ne, jedna predivna suradnja je na dobrom putu na obostranu radost djece – poručili su iz kaštelanske udruge.


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara