Roditelji zainteresirani za upis djece u jedan od dječjih vrtića DV Kaštela, u pedagoškoj godini 2016/17, mogu predati zahtjev za upis u razdoblju od 2. do 6. svibnja. Zahtjevi će se zaprimati u DV Maslina u Kaštel Štafiliću, svakim danom od 8.30 do 18.30 sati.

Upisi će se provesti za redovite 10-satne, 6-satne jutarnje i 6-satne poslijepodnevne programe te jaslički program za djecu od navršene jedne godine života.
Roditelji uz zahtjev za upis, koji mogu preuzeti na mjestu upisa ili web stranici DV Kaštela, trebaju dostaviti i upitnik za roditelje, koji se također može preuzeti na navedenoj web stranici, preslik rodnog lista djeteta, dokaz o prebivalištu za oba roditelja (preslika osobnih  iskaznica oba roditelja), kao i eventualnu dokumentaciju potrebnu za dokazivanje prava na prednost pri upisu.

Tako za djecu zaposlenih roditelja i samohranih zaposlenih roditelja treba priložiti potvrdu o radnom statusu roditelja, odnosno potvrdu o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, ne stariju od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva za upis. Roditelji koji obavljaju samostalnu djelatnost trebaju dostaviti presliku rješenja o samostalnom obavljanju djelatnosti – za privatne poslodavce, ne stariju od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva. Roditelji - studenti trebaju dostaviti potvrdu visokoškolske ustanove o statusu redovnog student, također ne stariju od 30 dana. Za pomorce dodatna dokumentacija je preslik ugovora o radu, za poljoprivrednike dokaz o statusu poljoprivrednika i slično.

Status samohranog roditelja dokzuje se dokazom o razvodu braka ili pokrenutoj brakorazvodnoj parnici, smrtnim listom preminulog roditelja ili rješenjem Centra za socijalnu skrb o privremenom uzdržavanju djeteta, kada je drugi  roditelj lišen poslovne sposobnosti, kada mu je oduzeto pravo na roditeljsku skrb i kada je na dugotrajnom izdržavanju kazne zatvora.
Pravo prvenstva ostvaruju i djeca u godini prije polaska u osnovnu školu, a to se dokazuje preslikom rodnog lista. Za djecu u udomiteljskim obiteljima treba dostaviti sudsku odluku i rješenje Centra za socijalnu skrb o smještaju djeteta u udomiteljsku obitelj, a za djecu roditelja invalida Domovinskog rata treba priložiti rješenje mjerodavne službe o priznatom statusu invalida  Domovinskog rata.
Za djecu u obitelji s troje ili više maloljetne djece dostavljaju se preslike rodnih listova ostale djece, za djecu roditelja koji primaju dječji doplatak preslika rješenja o priznavanju prava na dječji doplatak, a za djecu s teškoćama u razvoju nalaz i mišljenje tijela vještačenja  ili rješenje  Centra za socijalnu skrb o postojanju teškoća u razvoju djeteta.

Komisija za upis djece rezultate upisa oglasit će na oglasnim pločama svih svojih objekta i na web stranici vrtića dana  16. svibnja 2016.
Podnositelji koji nisu zadovoljni rješenjem Komisije za upis imat će pravo žalbe u roku od 8 dana od dana oglašavanja rezultata upisa.
Više informacija o upisu, kao i potrebne obrasce možete vidjeti i preuzeti na web stranici www.dv-kastela.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_6224)

  Najbolji je carobni pianino, naplacuju svaku glupost , I upisnina svake godine.Da li je I u gradskim vrticima potrebno placat upisninu svaku godinu...bas me zanima

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8231)

  ukoliko želite u tratinčicu nađite jaku vezu.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4127)

  Kavopije,prikupite dokumentaciju navrijeme. Vremenske prilike vam idu u korist :D

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2163)

  nezaposlenim mamama kojima je ama bas sve dosad dosadilo duplo naplatit

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara