LIPA SU LIPA MOJA KAŠTELA
U sklopu priprema  za nadolazeću turističku sezonu, Turistička zajednica Grada Kaštela u suradnji s udrugama Lijepa naša Kaštela i Bijaći, Savjetodavnom službom SDŽ i Odgojno-obrazovnim ustanovama  Kaštela, OŠ Ostrog i Botaničkim vrtom, te S.Š. Braća Radić i ove godine organiziraju tradicionalnu akciju "Lipa su lipa moja Kaštela ".

Akcija, koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, sastoji se od čak nekoliko različitih događanja, među kojima svakako valja izdvojiti i sakupljanje i odvoz  krupnog otpada, koje će biti organizirano u razdoblju od 09. do  21. svibnja, a o točnim datumima i lokacijama kontejnera za  odvoz glomaznog otpada, građani će biti obavješteni putem letka, zajedno s pozivom na uređenje vrtova i okućnica koji će se dijeliti u odgojno obrazovnim ustanovama, te putem naših stranica.

U okviru akcije održati će se i 29. Natjecanje odgojno – obrazovnih ustanova grada Kaštela u uređenju okoliša škole i provođenju edukacije učenika o očuvanju prirode, kao i 25. Natjecanje za najljepši kaštelanski perivoj u kategorijama: najljepši perivoj, okućnica, balkon, stara balatura, okoliš ustanova ili poslovnog objekta, u kojem mogu sudjelovati i ljubitelji cvijeća s područja Kaštelanske zagore. Završnica svega biti će  naravno 16. Kaštelanski praznik cvijeća na temu Moj cvitni kantun, koji će ove godine biti održan u Kaštel Lukšiću u Dvorcu Vitturi od  20. do 22. svibnja.

Sama svečnost  otvaranja Praznika Cvijeća održat će se 20. svibnja u 19 sati, uz nastup učenika glazbene škole J.Hatze DO Kaštela, Obrtničke škole Split i KUD-a Karol Woytila, a  i ove godine sastojat će se od izložbe dendrološkog materijala, rezanog cvijeća, cvijetnih aranžmana, kompozicija cvijeća i suvenira, suhog cvijeća i originalnih umjetničkih predmeta.  

Stoga organizatori pozivaju  sve Kaštelane da se priključe akciji i kandidiraju svoje vrtove i perivoje, kao i zainteresirane pravne i fizičke osobe da prijave svoje proizvode, a to mogu učiniti telefonski na broj  227 933 ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Sve detaljne informacije o ovim manifestacijama možete pogledati OVDJE 


KOMENTARI:

Stari Komentari (30)

 • (Gost_7168)

  Dovoljno je prosetat uz more, stavit se u uligu gosta i pitat se zivi li ovdje itko. A sta glumite i perete pare a stvarne probleme gurate od sebe...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3235)

  Maršić i Udovičić, ća ste napravili????????????????????????

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5106)

  Prijavljujem perivoj hotela Palace za najljepsi vrt- nekoc!
  Kad cemo malo na tu temu?
  Dok Palace ne sredite nema pomaka- kad cete to svatit?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5435)

  imali smo hotele palac,resnik i odmarališta i nisu ništa manje bila puna jer su u selu bili koci, štale konji i kari.sada nema ničega ma nema ni hotela. ako netko i dođe doći će u privatne apartmane,a od toga kaštelani koji su prije opskrbljivali odmarališta i kampove verdurom danas nemaju ništa.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1043)

  Molim vas uvedite i kategoriju "Najljepša kaštelanska ulica" pa da nagradu RETROAKTIVNO možemo dodijeliti Dudanovom putu u Kambelovcu. Ma kako vas nije sram više mazat ljudima oči s ovim glupostima! Grad Kaštela i gore navedene udruge ne mogu uopće stati u kontekst očuvanja prirode i turizma.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1605)

  Turistička zajednica će ove godine porast broja turista vjerovatno pripisat svom radu, zanemarivši stvarne razloge porasta broja turista kod nas - smanjenje rezervacija turističkih destinacija u Tuskoj, Egiptu itd uzrokovane Bliskoistočnim sukobom.

  oko 2 godina prije
 • Viti (Gost_3308)

  Prelažem nagradu Kaštela za izniman doprinos prodisanju i prosvijetljenju Dudanovog perivoja. http://www.kastela.org/images/stories/novosti/2016/02/dudanov/01.jpg

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5435)

  nekad se nisu vidile kuće,nekad liti samo ladovina ,a sad ko černobil

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7115)

  Goste 3308, hvala do neba, ove dvi fotografije triba stavit na stol Udovičiću, Ivni Bućan, Čaglju, kazniti ih financijski, te Udovičića i Čaglja, sa njihovom kompanijom izbaciti s radnih mista.Ne bojite se naroda, a da li se Boga bojite?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8234)

  manipulacije slikama, niti su ono slike od nekad niti je donja slika od sada. Put je napravljen da ljudi mogu proć Komu smeta neka posadi na svomu a ne kraj tuđe kuće

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8193)

  Odgovara: # 391792

  manipulacija slikama? niti je ono slika od nekad? je photoshopom su dodana stabla uz put na slici nekad, narod je glup i kratkog pamćenja i već je zaboravija kako je ulica prije izgledala.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8234)

  onda slikaj iz istog ugla kako danas izgleda a ne vrj ulice dok se kopa.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6151)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1)

  danas je 2016 ako netko slucajno nije upoznat a još nismo dosegli nivo iz 1980 NI BLIZU,to pametnima govori što SAD i velika nazi švabija žele od nas a to je da budemo robovi da se mrzimo mežusobno,da se razbolimo ali da ne crknemo odmah nego polako,da prodajemo zemlju i da dižemo kredite od novca koje su prethodno uzeli.

  Živija big brother i gay parada koga briga za našu dicu i naše didove koji se okricu u grobu!!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1195)

  "nekad se nisu vidile kuće,nekad liti samo ladovina ,a sad ko černobil"

  I bolje da se nisu vidile. U stvari, Kaštela su najlipša kad se ne vidu kuće i ljudi.:D:D:D:D:D

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4170)

  kako lipo pivaju pivci po cile noči i po danu.to obogačuje tur.ponudu GRADA Kaštela

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5435)

  i laju pasi

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7096)

  nije nikakvi fotoshop....to su vlasnici restorancica baletna skola upropastili selo....za osobnu korist! bilo bi posteno da im niko ne dodje ovo lito lokat i zderat unutra.....sta nisu stabla u restoranu u basti posikli? da ovo ucinit od ulice koja je bila najlipsa i najzelenija....!!!!!!!! neka se srame oni koji su im ovo dozvolili....lopovska banda !!!!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8277)

  7096 ajde se još jedanput udaj i pusti nas na miru

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2105)

  Evo, sve je spremno:

  http://www.kastela.org/images/stories/novosti/2013/06/fekalije/galerija/1.jpg
  http://www.kastela.org/images/stories/novosti/2013/06/fekalije/galerija/14.jpg
  http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00590/fekalije_more2-310_590747S0.jpg

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7096)

  Odgovara: # 391824

  u nas se muskarci ne udaju ka sta se i ne pilaju zdrava stabla aj ti se udaj jos jednom i posadi nova onda stabla.....triba vas sve novcano debelo opalit po djepu.....i protrat iz Kastela....bando potplacena...prodane duse za saku bjednih novaca ionako van nikad nije dosta......

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4088)

  gospođa Parčina, doseljenica u Kaštela, jedina govori o rezanju stabala, jedina proziva Bućanovu na vjeću, a vi vrli hdz-ovci kuco, ka da vi ne živite tu.Sramite se najpri sebe, pa ostali pošteni ljudi, koji vole misto gdje žive!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9216)

  "U sklopu priprema za nadolazeću turističku sezonu, Turistička zajednica Grada Kaštela u suradnji s udrugama Lijepa naša Kaštela i Bijaći, Savjetodavnom službom SDŽ i Odgojno-obrazovnim ustanovama Kaštela, OŠ Ostrog i Botaničkim vrtom, te S.Š. Braća Radić i ove godine organiziraju tradicionalnu akciju "Lipa su lipa moja Kaštela "."...

  Cijenjeni organizatori ove manifestacije kad već koristite tuđi stih za naziv vaše manifestacije, tada ga morate koristiti u izvornom obliku kako ga je u pjesmi napisala autorica gospođa Danica Bizjak, a on glasi "Lipa su lipa moja Kaštila".
  Ovaj propust na vašem plakatu i u tekstu samo govori o vašem minornom poznavanju kaštelanske povijesti, tradicije i dijalektalnog kaštelanskog govora, a istom manifestacijom želite svi zajedno podizati kulturnu razinu Kaštela, malo sutra!!!
  Najprije treba sebe dobro kultivirati, i onda krenuti u kultiviranje drugoga!!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7096)

  Najprvo ocisti prid svojon kucon pa onda kidaj i rizi prit tudjin kucama ako ti se dozvoli to,bez obzira kakav ti je naglasak ili dijalekt i odakle dolazis!!!! Pitan se dali gradonacelnik ima zelenila prid svojom kucom? Dali bi ga odriza ako bi mu susjed to zatrazija,tako da bi susjed moga imat prosiren put do svojih apartmana,a ako on nebi dozvolija a susid bi priko noci sve odriza,sta bi gradonacelnik onda,dali bi ga tuzija????? E a kad je drustvena imovina onda neka se rize,sijece i pila,onda nema veze.....nevalja to tako,takav covik nemoze bit gradonacelnik!!!!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7096)

  Gospodja Parcina nije nikakva doseljenica,ona je kastelanka ka i ti ako se ti takvim osjecas....

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5357)

  50-ih god. jeli bija u starome pekar parčina?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7096)

  ako je bija dobar pekar,zar je prezime vazno,ajmo se okladit da ti neznas ispec burek bolje od Pecolaja!!!!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5357)

  i pekar i familija su bili dobri.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8687)

  Odgovara: # 391792

  doli ti je 6151 stavija slike iz 2011 god
  hahaha, ako laže koza ne laže Google

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2149)

  Odgovara: # 391837

  Društvo Bihać, ups udruga Bijaći oštro prosvjeduje protiv nepotrebnog iskrivljivanja povijesti i prekrštavanja Kaštila u Kaštela!

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara