IGRA KOJA LJUDE ČINI BOLJIMA
Kaštela će slijedećeg tjedna postati, nakon Beča, drugi grad u Europi, u kojem će se provesti projekt World Peace Game, a u njemu će sudjelovati učenici i nastavnici osnovne škole „Ostrog“, koja je, uz Grad Kaštela, organizator projekta u svom gradu.

World Peace Game edukativna je i inspirativna igra koja se u svijetu igra više od 40 godina, a pozitivni ishodi igranja vidljivi su kod sudionika tijekom cijelog života.
Igra će trajati pet dana, tijekom kojih će u prijepodnevnim satima pedagog i profesor John Hunter, idejni začetnik World Peace Game, osobno moderirati igru, u kojoj će sudjelovati 35 učenika škole Ostrog, uz 30-ak profesora promatrača. Tijekom tih pet dana u poslijepodnevnim satima održavat će se  Master Class za profesore, gdje će se diskutirati o onome što se događalo tijekom svakog prijepodneva te će profesorima biti predstavljene i nove metode poučavanja. Očekuje se da će publicitet biti velik,a profesori koji će iz cijelog svijeta stići na Master Class radionice, bit će promotori Kaštela u svijetu, a škola Ostrog i Kaštela bit će zastupljeni na mrežnim stranicama Globarta i World Peace Game.


John Hunter

Učenici koji sudjeluju u igri uče identificirati kompleksne probleme, koji nisu imaginarni, već je riječ o aktualnim svjetskim problemima, filtrirati informacije, preuzeti odgovornost za vlastite odluke i postupke, surađivati u ekipi, brzo odlučivati, ali u isto vrijeme biti sposobni uvidjeti kakve su odluke štetne te raditi na tome da se nadiđu slabosti istih. Tijekom ove igre djeca uče suosjećati sa svima koji žive u nepovoljnim uvjetima te se uče odgovornosti koju svi snosimo kako bismo svijet učinili boljim.
Koristeći se novim saznanjima, profesori sudionici Master Class radionica osposobljeni su za provođenje igre u svojim školama i učionicama. Dakle, pretpostavlja se da će saznanja koja se prenose ovom igrom već 40 godina i dalje nadahnjivati ljude da budu bolje osobe.

Koordinatorice provedbe projekta u Kaštelima su  Nevenka Maras i Dijana Vinčić uz svesrdnu pomoć učitelja, roditelja i učenika škole Ostrog.


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_2404)

  Nemam komentara.

  oko 2 godina prije
 • bb (Gost_3114)

  Ovo je odlično. mogu li doći slušati radionice oni koji nisu iz škole Ostrog.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9180)

  Odgovara: # 391701

  Pametnije bi bilo da si šutio!!!

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara