PAULA ĆURIĆ LAUREATKINJA U DISCIPLINI GITARA
Daleki akordi, 21. međunarodno natjecanje mladih glazbenika, održavalo se ovog tjedna u Splitu i Kaštelima, u organizaciji glazbene škole Josip Hatze i uz pokroviteljstvo Grada Splita i Županije Splitsko – dalmatinske, a dobre rezultate na njemu su ostvarili i mladi kaštelanski glazbenici.

Svoje umijeće na natjecanju su, prema propozicijama natjecanja  pokazali mladi klaviristi i gitaristi te pjevači, podijeljeni u više kategorija, ovisno o dobi natjecatelja.

Klaviristi su tako nastupili u šest kategorija, a u 1. kategoriji nastupio je mladi Antonio Vlaić, učenik prof. Petre Filimonović iz kaštelanske glazbene škole, koji je osvojio 40 bodova I 3. nagradu.

Veći broj kaštelanskih učenika nastupio je u natjecanju gitarista, a među njima i učenici prof. Vicka Novaka, Ivana Kovač, Lucija Klaričić, Staš Mandarić, Ana Šimundić, Jana Matić i Toma Bedalov.
Ivana Kovač u 2. kategoriji osvojila je 54,50 bodova i 2. nagradu, u istoj kategoriji Lucija Klaričić osvojila je 46,50 bodova i također 2. nagradu, Staš Mandarić s osvojenih 43,5 bodova osvojio je 3. nagradu, kao i  Ana Šimundić sa 35,75 bodova.
Jana Matić nastupila je u 3. kategoriji te sa osvojenih 45,50 bodova osvojila 2. nagradu, dok je u istoj kategoriji Toma Bedalov sa 37,50 bodova osvojio 3. nagradu.
Vrijedi spomenuti da je u 3. kategoriji najbolja bila još jedna Kaštelanka, Paula Ćurić, koja danas pohađa školu u Splitu, u klasi prof. Josipa Dragnića. Ona je s 58,50 bodova osvojila 1. nagradu te je kao natjecateljica sa najviše osvojenih bodova osvojila i apsolutno prvo mjesto među gitaristima.
Na natjecanju je nastupio i kaštelanski gitarist Filip Mišković, učenik prof. Maroja Brčića, koji je osvojio 58 bodova i 1. nagradu u 4. kategoriji.


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_4242)

  bravo Staš!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4242)

  Čestitke svima, posebno našem Stašu!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3127)

  Paula Ćurić je ovo već DRUGI put laureatkinja (apsolutni prvak). Prvi put je bila 2014. god. u SVIM kategorijama. Od ove godine se laureati računaju po vrstama pa je ona osvojila apsolutno prvo mjesto među gitaristima.

  Paula je time postigla izvanredni uspjeh jer je to do sada uspjelo vrlo rijetkima i naša glazbena nada kojoj se smješi svjetska karijera.

  Samo tako naprijed Paula. ČESTITAMO !!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2150)

  Čestitke mladim glazbenicima i njihovim profesorima

  oko 2 godina prije
 • jaja (Gost_6780)

  Čestitke za sve naše mlade glazbenike, profesore a i roditelje...samo neka tako nastave a nagrade su mali vjetar u leđa, bravo

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara