POSJETILI SMO NOVOOTVORENI PODUZETNIČKI CENTAR KAŠTELA
Ne znate može li vaš projekt ili poslovna ideja konkurirati na natječajima za bespovratna sredstva? Treba vam stručna pomoć pri prijavi na neki od natječaja za financiranje projekta? Od prije mjesec dana takvu pomoć zainteresirani kaštelanski poduzetnici i obrtnici mogu dobiti u Poduzetničkom centru Kaštela, koji je otvoren u Kaštel Starom.

Poduzetnički centar je privatna investicija tvrtke Avizo, koja je osnovana u skladu sa Zakonom o unepređivanju poduzetničke infrastrukture, a potporu osnivanju dali su Grad Kaštela, Splitsko-dalmatinska županija te Ministarstvo poduzetništva i obrta.

- Jedan od naših glavnih poslova je u moru ili šumi natječaja za bespovratne potpore i nacionalne programe potpora, utvrditi gdje se zainteresirani najbolje mogu uklopiti i zadovoljiti kriterije, utvrditi najpovoljnije načine te u kojem natječaju imaju najviše šanse za dobiti bespovratna sredstva. Informacije i savjetovanje o svim oblicima potpora ili kreditiranja dajemo besplatno, kao i izradu poslovnog plana za potporu po Programu potpora male vrijednosti za samozapošljavanje, svim budućim kaštelanskim poduzetnicima, koji će biti registrirani za obavljanje djelatnosti na podučju grada – kazali su nam Tanja Rodin i Domagoj Topić, naglasivši da je važno ne propustiti pravu priliku kada se ukaže.


Tanja Rodin

Stručnjaci koji djeluju u Poduzetničkom centru Kaštela, u svom dosadašnjem radu imaju dobre rezultate, iskustva i pozitivne primjere među kaštelanskim obrtnicima i poduzetnicima, posebno na projektima iz smjera ruralnog razvoja.

- Maslinarstvo i uljarstvo, vinogradarstvo i vinarstvo, ribarstvo, agroturizam... dio je potencijala koje Kaštela imaju, a koji se može realizirati uz pomoć bespovratnih sredstava ili nekog vida kreditiranja. Na neke natječaje za ruralni razvoj mogu se prijavljivati svi kaštelanski poduzetnici jer se ruralnim smatra sve izvan najvećih gradskih središta u Hrvatskoj, dok za neke natječaje naselja ne mogu imati više od 5 tisuća stanovnika te se po tom kriteriju za ta sredstva u Kaštelima mogu javljati vlasnici OPG-ova i obrtnici iz Kaštel Štafilića i Kaštel Gomilice – objasnila je Rodin.

Poduzetnički centar Kaštela u svom djelovanju organizira i provodi različite edukacije i radionice za ciljane skupine o mogućnostima EU fondova, savjetovanja za mjere aktivne politike zapošljavanja, savjetovanja kod osnivanja tvrtke te u vezi poslovanja tvrtke, savjetovanja i informiranja kod apliciranja za nacionalne programe i EU fondove, izradu poslovnih planova i investicijskih studija, pripremu dokumentacije i slično.

Sa strankama radi od ponedjeljka do petka u vremenu od 9 do 13 sati, na adresi Kneza Višeslava 4.
Svi zainteresirani informacije mogu dobiti putem e-maila, telefona ili preko upitnika, koji se, kao i ostale kontakt informacije, nalazi na njihovim web stranicama.


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • tonka (Gost_1614)

  .... te se po tom kriteriju za ta sredstva u Kaštelima mogu javljati vlasnici OPG-ova i obrtnici iz Kaštel Štafilića i Kaštel Gomilice, a sta je s obrtnicima iz ostalih kaštela?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2171)

  nemojte me zasmijavat...
  a što je s obiteljskom pomoći koja je djelovala u ovom prostoru??

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2782)

  Da sto je s obiteljskim savjetovalistem?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2803)

  meni se ove slike pare..vise ka.. reklame..neke privatne zeljezarije i njihove proizvode..za vrata i ponistre..;)

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara