PRIJEMI KOD GRADONAČELNIKA
Učenici i djelatnici osnovne škole Bijaći iz Kaštel Novog te srednje škole  Braća Radić ovogodišnji su domaćini prijateljima iz njemačkog Lindlara, koji su u Kaštela stigli prema dugogodišnjoj praksi međusobnih posjeta učenika ova dva grada.

Iz Lindlara je ove godine stiglo 27 učenika tamošnje gimnazije, realke i strukovne škole, koji su većim dijelom smješteni u domovima učenika škole Bijaći, a njih šestoro kod svojih vršnjaka iz škole Braća Radić.  S učenicima su u posjet stigli i njihovi učitelji, a u Kaštelima borave od 5. do 12. travnja.     

Tijekom tih sedam dana za goste je pripremljen raznovrstan program pa tako učenici sudjeluju u radionicama u kojima izrađuju dalmatinske suvenire, a u novoj dvorani škole Bijaći planirani su sportski susreti i igre između gostiju i domaćina.

Kao i u godinama ranije gosti su posjetili Muzej grada Kaštela, gdje im je viši muzejski pedagog Mario Klaić govorio o povijesti Kaštela. U programu aktivnosti je i posjet otoku Braču i tamošnjem Muzeju te srednjoj kamenoklesarskoj školi u Pučišćima i plažu u Bolu. Gosti ove godine imaju priliku upoznati i Slapove Krke, vidjeti antičku Salonu, Klis i Split.

Učenike iz Lindlara, u pratnji njihovih učitelja, učenika – domaćina i ravnateljice škole Bijaći, Jadranke Šošić, u petak je u Gradskoj vijećnici primio zamjenik gradonačelnika Kaštela, Mili Novak te pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Zokić, koji su gostima poželjeli dobrodošlicu i ugodan boravak.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_4383)

  A gdje je vrli gradonačelnik ??????????????

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2849)

  mali nijemci gledaju i slusaju i ne mogu shvatiti o cemu je rijec i sta oce ovi domaci sj.korejanci od nas u njihovu bundestagu.;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4088)

  Blago jin se ko su jin domacini!

  oko 2 godina prije
 • jaca (Gost_7202)

  Ajme baš lipo ja san uvik prva na slici:):):):)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_232)

  S kojin se jezikkon motaju bit če Kosovskimm jezikom.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4110)

  koji su domacini;)

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara