RADOVI I PROBLEMI U KOMUNIKACIJI
Danas tijekom prijepodneva, do 15 sati,  za sav promet zatvorena je cesta Put Gospe od Dračin u Kaštel Lukšiću, što je izazvalo ljutnju dijela tamošnjih stanovnika, koji o nemogućnosti prometne komunikacije nisu bili obaviješteni.

-  Molim vas stavite obavijest na svoje stranice da je cesta od magistrale prema Gospi od Dračin u Kaštel Lukšicu zatvorena do 15 sati.

Toliko sam bijesna i ljuta da zaista biram riječi kako bi ostala što pristojnija jer su gospoda zatvorila cestu bez ikakve obavijesti stanarima i korisnicima te ceste.   Apsolutno ništa nikome... sramota!  Uglavnom, nitko ne može nigdje jer je to jedini prilazni put – jedna je od poruka koje su nam poslali čitatelji.

Na terenu smo provjerili i utvrdili da je ova informacija točna, a iz Grada su nam odgovorili, nakon provjere, da radove izvodi Vodoprivreda u sklopu cjelokupnih radova na sustavu vodoopskrbe te da će ulica biti otvorena  poslije 15 sati.

Nadležni ne mare za obavijesti

Iako je većina Kaštelana zadovoljno zbog najavljenih projekata koji će se realizirati kroz različite radove koji se izvode diljem Kaštela, mnogi su nezadovoljni problemima u svakodnevici.

Kako kažu, svjesni su prašine, buke, zatvorenih ulica i znaju da tako mora biti, no njihova ljutnja usmjerena je na nepravovremeno obavještavanje javnosti o onome što će se raditi i kada, kako bi mogli organizirati svakodnevne obveze.

- Evo, jedan od primjera je i jučerašnje zatvaranje ulice kod nekadašnjeg Željezničkog odmarališta, za vrijeme dok su novi vlasnici uklanjali pojedina stabla na privatnoj parceli. Tko je god htio proći nije mogao, niti iz pravca istoka, niti zapada. Sreća pa je kratko trajalo. A o radovima po centrima mjesta ne treba niti govoriti. Mi domaći još se nekako možemo i snaći, ali tko rijetko dolazi u Kaštela, često se nađe u prometnoj zavrzlami – kazao nam je Ante Jukić , jedan od nezadovoljnih građana.

Treba napomenuti da na Portalu grada Kaštela redovno objavljujemo sve informacije koje dobijemo o početku radova i privremim prometnim regulacijama. No, određene informacije do nas ne stižu, a u komunikaciji s kolegama iz drugih pojedinih medija i oni su nam potvrdili da ovakve informacije do redakcijskih stolova dolaze na kapaljku.


KOMENTARI:

Stari Komentari (11)

 • (Gost_7046)

  U Majurini se( 100 metri)kopa vec 3 miseca,prominili su izvodaca radova pa je nesto sad krenulo..iskljuce vodu bez obavjesti ..a o prilazu do kuce se ne moze vec 2 miseca !!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7046)

  Jos nam samo fali da nam posalju pauk sluzbu da nam digne auto sa ceste ????

  oko 2 godina prije
 • joko (Gost_1193)

  E, zato su obavijestili o radovima kod željezničkoga u Lukšiću!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6272)

  Postoji raspored za rad na cesti Bojisce u Kaštel Starom?
  Evo, gradnja je počela i bez najave.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6272)

  Danas je očito dan zatvaranja, bez bagera seli vidjeti bez radnika.
  Koliko dugo će to trajati?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8464)

  .

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7117)

  Ajde ti nas pametni goste 4124 koji toliko voliš Berketove proizvode, udji u svlačionicu i pomiri trenera i cure. Kad si toliko pozitivan možeš li prinit na njih tu pozitivnu energiju prije puta u Porec? Možeš li prije puta i ulaska u Boeing 747 razbudit izguzvane face ljudi koji jedva da ova trauma završi?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7257)

  Neka se radi

  oko 2 godina prije
 • (Gost_195)

  U gradu su neznaju što je to komunikacija s građanima pa nisu preko lokalnih medija mogli obavijestiti građane koji zo sve i plaćaju. Nek se radi ali kako bi vama bilo da ne možete izać iz kuće jer je netko lin za napisat obavijest. I nije samo to nego i blo di di se radi saznaš tek kad dođeš na lice mista pa se moraš okrećat.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1605)

  - Evo, jedan od primjera je i jučerašnje zatvaranje ulice kod nekadašnjeg Željezničkog odmarališta, za vrijeme dok su novi vlasnici uklanjali pojedina stabla na privatnoj parceli.

  Mogli ste napisat koji su to "novi vlasnici"?? Zašto tamo danima radi komunalno koje nima ovlasti radit na privatnom zemljištu. Ko to financira, ko će plarit rad komunalnog redarstva??

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3675)

  Odgovara: # 391145

  zakon o komunalnom gospodarstvu RH, ne vridi za naš grad . oni imaju svoja interna plavostranačka pravila i zakone . do kada će to prolazit ? postoji li u gv-u uopće oporba i šta radi ?

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara