BITI FIT JE HIT
U sklopu obilježavana Svjetskog dana tjelesne aktivnosti, Nastavni zavod za javno  zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije u suradnji sa školom Bijaći iz Kaštel Novog, u srijedu, 6. travnja, na igralištu škole Bijaći s početkom u 12 sati, organizira završno predstavljanje projekta “Biti fit je hit”.

Ovogodišnji je projekt bio namijenjen učenicima četvrtih razreda škole Bijaći, koji su sudjelovali na interaktivnim radionicama posvećenim zdravoj prehrani i važnosti tjelesne aktivnosti. Učenici su također sudjelovali i u anketiranju o prehrambenim navikama i tjelesnoj aktivnosti, a za nagradu su, kao aktivni sudionici projekta, dobili majice sa sloganom “Biti fit je hit” uz loga NZJZ SDŽ-a i škole Bijaći.

Završnom manifestacijom na igralištu, učenici –sudionici projekta prikazat će  pojedine, pomalo već zaboravljene igre i vještine poput školice, “igranja na laštik”, “olimpijade” i drugih., podsjećajući kako je za tjelesnu aktivnost najvažnije imati dobru volju i društvo, jer se osim aspekta dobrobiti tjelesne aktivnosti za zdravlje, ne smije zanemariti ni dimenzija socijalizacije.

- Pozivamo vas da nam se pridružite i na taj način date potporu promicanju tjelesne aktivnosti kao bitne odrednice zdravlja – poručili su organizatori.


KOMENTARI:

Stari Komentari (9)

 • (Gost_4093)

  Školi Bijaći bi bilo potrebno što prije organizirati seminar na temu "Kako naučiti djecu da ne bacaju svekoliki otpad, papire, omote, kesice, kore voća, i t.d. prije nastave, posebno za vrijeme velikog odmora i nakon nastave".
  Nemojte sada zboriti o tome da je to samo do kućnog odgoja i da škola nema ništa s tim.
  U dobroj namjeri, bilježim se sa štovanjem.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_638)

  Odgovara: # 390831

  Upravo tako .. i ne samo ucenike nego i djelatnike skole ..

  oko 2 godina prije
 • gost 2192 (Gost_1639)

  u kastelima se dica naveliko bave sporton -rukomet kosarka odbojka veslanje judo nogomet gimnastika,bravo dico.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7136)

  Tako je!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6310)

  Bravo za Jadranku! Nijedna ravnateljica nije joj do kolina, bravo Jadro!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8167)

  ako netko..misli ..ili zeli poticati..mene ..nas..ili grupu gradjana..ili u ovom slucaju..dicu.. da razmisljamo o svom zdravlju..pa hebate..on misli..da sam..debil..i to sam ne bi moga..e..upravo..je to..nedostatak..hr skolstva..da se netko brine o meni..umisto..da ja..odlucujem..sta..i kako sa svojim zdravljem..zapravo..bidna..nastavnica..to ce..shvatit..tek..za tridesetak godina..kad..joj..netko..pridlozi..da ucini..deset a..ona..moze..samo dva skleka..ali neka..neka proba..ima volje..;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2179)

  do četvrtog razreda osnovne škole dici treba ujutro dat bili kavu sa kruvon i livade da se izjurcaju. umisto toga in se daje kupljeni čaj u bocan, kojekakva peciva sa kioska koja vonjaju na prifrigano ulje, a umisto da skaču vanka side isprid tv-a i interneta i igraju igrice, a da bi in se kasnije tupilo o zdravon životu i zdravoj prehrani.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1352)

  Svo nastavno osoblje, skupa sa ravnateljicom treba naučiti, kako da dicu nauče ne bacati otpatke, papire, kesice od bombona, omot od sladoleda i t.d. oko sebe po putu i okolišu škole. Za to postoje kante ili koševi. A ne da svaki dan bliža ili daljna okolica škole je jednaka Karepovcu.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1147)

  "do četvrtog razreda osnovne škole dici treba ujutro dat bili kavu sa kruvon i livade da se izjurcaju. "

  A ko ti brani prije škole? A u školi se isto može. Umisto, recimo, nepotrebnog vjeronauka.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara