SVE MORA BITI GOTOVO DO KRAJA GODINE
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sa suradnicima, ovog je petka boravio u radnom posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje je održao radni sastanak sa županom Zlatkom Ževrnjom i čelnim ljudima Županije te je obišao infrastrukturna gradilišta u okolici Splita.

Tako se ministar Butković upoznao s tijekom radova na čiovskom mostu te na brzoj cesti kroz Kaštela.

- Ovo su projekti od iznimne važnosti i prema svemu viđenom teku predviđenim tempom te sve mora biti gotovo do kraja godine. Iz razgovora s nadležnima upoznat sam da postoje još poneki neriješeni imovinsko-pravni odnosi te se nadam da će Hrvatske ceste u suradnji s Državnom upravom uskoro i te probleme riješiti. Po završetku ovog projekta okrenut ćemo se rekonstrukciji i izgradnji ceste od Splita prema Omišu, a u svakom trenutku bit ćemo na usluzi Splitsko-dalmatinskoj županiji u realizaciji projekata od značaja za lokalnu i regionalnu zajednicu – kazao je na gradilištu brze ceste, ministar Butković.      

Da postoje određeni imovinsko-pravni problemi ovom je prilikom potvrdio i kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić, ustvrdivši da se očekuje njihovo skoro rješavanje.

- Ova cesta zove se brza cesta, ali kako je kazao i ministar Butković, bit će u budućnosti ustvari gradska cesta. Njena rekonstrukcija donijet će određene promjene, a među njima i mogućnost lakše komunikacije za određene poslovne subjekte i otvaranje istih. U cijelom projektu Grad je na usluzi investitorima, a između ostalog nastojimo biti brži pri otkupu zamljišta za zamjenske ceste – informirao je predstavnike medija gradonačelnik Udovičić.

Voditelj projekta, Mislav Vučković, novinarima je kazao kako radovi napreduju predviđenom dinamikom te kako će se početkom svibnja promet preusjeriti na sjeverni dio ceste. Prema njegovim riječima, već u kolovozu očekuju završetak pojedinih dijelova rekonstrukcije južnog kolnika.

Ministar Oleg Butković ovom je prilikom izrekao i pohvale za projekt proširenja Zračne luke, i to zbog činjenice da je Zračna luka u tu investiciju krenula vlastiti sredstvima.


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_9240)

  Kad ce druga infrastruktura Udovicicu? Kad ce svako kucanstvo imat vodu, kanalizaciju, pristupnu cestu? Novaca ste more dobili od legalizacije. A di su EU fondovi...
  Tu ce se vidit koliko je ko sposoban

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2187)

  Novaca ima taman za plaće..a kad prestane dotok od legalizacije biće kuku lele

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6192)

  Nece.
  Bit ce nama kukulele, a njih pokriva nekakvo poskupljenje, cega se prvog site...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6192)

  Zamjenske ceste rjesava jos par semafora.
  Kad zaredaju prometne, slijede ogranicenja brzine, a mozda i lezeci...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7241)

  Budući da ovi izgrađeni nadvožnjaci u K.Starom, vode u NIŠTA, i tko zna kada će biti u funkciji za vozila, neka se netko u Gradu sjeti da ih bar osposobi za pješake, jer kada ova nova cesta profunkcionira, pješacima će biti najgore prelaziti sa sjeverne na južnu stranu budući su raskrsnice jedna od druge jako daleke.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1205)

  "pješacima će biti najgore prelaziti sa sjeverne na južnu stranu budući su raskrsnice jedna od druge jako daleke."

  Koji vrag ih je tira gradit di se ne smi i di nema ničega?

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara