OVE SRIJEDE U SPLITU
Uz mjere sprječavanja nastanka otpada, mjere vezane za ponovnu uporabu prioritet su u gospodarenju otpadom te su u skladu s novim ambicioznim paketom o kružnom gospodarstvu kojeg je donijela Europska komisija. Ministarstvo i Fond izradili su Smjernice za uspostavu sustava ponovne uporabe u RH koje su namijenjene svim dionicima u sustavu gospodarenja otpadom s ciljem promocije, edukacije i razvoja sustava ponovne uporabe.

Temeljem ovih smjernica Fond će objaviti javne pozive i natječaj za sufinanciranje projekata ponovne uporabe proizvoda i uspostavu centara za ponovnu uporabu, a kroz 6 regionalnih konferencija predstavit će smjernice i javne pozive. Potencijalni korisnici sredstava Fonda za ove projekte su: udruge, zadruge, trgovačka društva u komunalnom sektoru i javne ustanove i institucije u odgoju i obrazovanju (škole i vrtići), a koje djeluju u području zaštite okoliša.

Tribina će se održati u srijedu,30. ožujka u Splitu, Sveučilišna knjižnica, Ruđera Boškovića 31, velika dvorana na 2. katu sjevernog tornja, u 11 sati

Program:
·Zakonodavni okvir za ponovnu uporabu Predstavnik/ica Ministarstva Zaštite okoliša i prirode
·Najava programa financiranja ponovne uporabe Predstavnik/ica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
·Predstavljanje Smjernica za ponovnu uporabu Marijan Galović, autor smjernica, ESPER SRL
·Primjer dobre prakse Ivan Božić, Socijalna zadruga Humana Nova Čakovec
·Predstavljanje lokalne inicijative za Centar za ponovnu uporabu Ranko Milić, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split

Predviđeno trajanje tribine je 2 sata. Prijava za dolazak nije potrebna.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

 • (Gost_4129)

  A joj. Javna tribina radnim danom u 11 :-)
  Je li ovo nešto stvarno, ili se samo radi o tome da je Ante Sanader predsjednik Sabora, pa može opet gurati svoj centar u Lećevici (neka svi piju vodu iz dućana iz boce).

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2217)

  Ocemo peticiju da zupaniski hdz mora svima mukte vodu u bocama doma donosit, koliko god kome triba, i to iducih 200 godina.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara