UZ ZAJEDNIČKU MOLITVU
Na ovogodišnjem Križnom putu kroz Kaštela sudjelovalo je tristotinjak vjernika, među kojima je bila većina mladih, a uz zajedničku molitvu hodočasnici su prošli put od Resnika, Rudina i Raduna do Kaštel Sućurca.

Sve je započelo u crkvi  Kraljice Mučenika na Radunu, uz zajedničku molitvu, nakon čega su se hodočasnici okupili pred crkvom u Kaštel Štafiliću te krenuli prema istoku Kaštela.
Tijekom nešto manje od pet sati, na putu dugom oko 12 km, vjernici su uz pjevanja molili na 14 postaja Križnog puta, koji je završen u sućuračkoj župi.

Iako ih je tijekom puta pratila jaka bura te kapi kiše, sudionici Križnog puta nisu odustali, razmišljajući o Isusovoj muci na njegovom Križnom putu.

Kao i u godinama ranije i ovaj Križni put organizirale su laičke udruge, karizmatski pokreti i molitvene zajednice kaštelanskog dekanata. Organizatori, među kojima i Mario Radunić i ovom su prilikom izrazili nadu da će ovaj Križni put postati tradicija u Kaštelima.

- Zajedničkim Križnim putem želimo spojiti kaštelanske župe, jer svatko nosi svoj križ bez obzira u kojem od Kaštela stanovao.  Iskoristio bih priliku i ovim se putem zahvalio Policijskoj postaji Kaštela, čiji su službenici cijelim putem pratili kolonu te tako doprinijeli sigurnosti hodočasnika. Također, zahvale idu i župnicima, koji su ove večeri u svim kaštelanskim župama dočekali hodočasnike – poručio je Radunić.


KOMENTARI:

Stari Komentari (8)

 • (Gost_8089)

  Pohvale organizatorima, don Mariju, pjevačkom zboru mladih... Prekrasan uvod u ove velike dane...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9203)

  Gdje se mogu ispovjediti na Veliki Petak i Kaštelima? Hvala!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2192)

  Bilo je prekrasno!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8089)

  Ispravak (mog)netočnog navoda:hvala don Mati...?

  oko 2 godina prije
 • mario radunić (Gost_6151)

  Još jedan ispravak netočna navoda: Na križnom putu ove je godine bilo oko 110-120 duša koji su sa svojim križevima pratili onaj veliki Isusov križ, a ne tristotine kako piše u članku. Vrijeme je učinilo svoje. Organizatori su ove godine ipak poručili važnu poruku za budućnost: "Nema odustajanja od križnog puta zbog (ne)vremena!" Hvala svima koji su se odazvali posebno mladima iz zajednica Rudine i Resnik te neumornom don Mati iz Raduna.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8181)

  Mjerom kojom mjeriš, mjerit će ti se. I ne sudi da ti ne bude suđeno!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5758)

  Za one koji pitaju za ispovjed: sutra, na Veliku subotu od 19 do 20 sati u župnoj crkvi u Kaštel Lukšiću

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6211)

  Ja ću te ispovidit. I neću ti uzet za ruke.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara