Koliko je važna uloga roditelja u oblikovanju dječjeg mozga do 7. godine i kako mogu s djecom raditi na ranom poticanju intelektualnog razvoja? To vam najbolje može pokazati 'Životinjska pametceda' i internetska aplikacija 'Pametnica' koje su iskušali u dječjem vrtiću 'Maslina' u Kaštel Šafiliću.

Pametne kaštelanske glavice već u vrtiću znaju sva slova pa uživaju s tetama igrati slikorječionicu, igročitaonicu, igropričaonicu i životinjsku slagalicu. Sve je igre smislila Irena Orlović, majka djevojčice s teškoćama u razvoju. Kad je shvatila da joj sustav neće previše pomoći u emocionalnom i intelektualnom razvoju djeteta, sama se uhvatila prilično mukotrpnog posla. 

Kako smo se mi igrali u obitelji, tako su dolazile ideje što bi se još moglo napraviti kad je u pitanju poticanje intelektualnog razvoja. Kad sam dobila ideju, imala sam snažnu potrebu podijeliti je s roditeljima jer sam spoznala nešto što funkcionira i što je vrlo važno. Tako sam osmislila web aplikaciju i nazvala je 'Pametnica', kaže Irena Orlović.

Bio je to sjajan potez, jer reakcije su bile neočekivano dobre. Prepoznali su je roditelji i odgojitelji diljem zemlje te poželjeli da imaju nešto odmah spremno za igru i učenje.

Izvor: www.hrt.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_132)

    Učenje kroz igru stvara prirodnu inteligenciju, aplikacije stvaraju zombije do sedme godine, a onda se nakon toga njima lakše upravlja i manipulira...

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara