DAN ISUSOVE POSLJEDNJE VEČERE.
Danas Crkva ulazi u sveto trodnevlje, u sjećanje, komunikaciju kroz liturgiju i molitvu Isusovih
posljednjih dana i djela. Crkva i zapadni svijet od danas se spremaju na slavljenje i doživljavanje Uskrsa. 

Na Veliki četvrtak je Isus sa svojim učenicima proslavio posljednji put židovski blagdan Pashe i to jedan dan prije samog blagdana, te ustanovio svetu misu, po kojoj se kršćani osobito prepoznaju. Danas je on ostavio Crkvi i svijetu znak svoje prisutnosti u kruhu i vinu, predao tako Crkvi i čovječanstvu svoje ljudsko tijelo i svoju krv, kao polog i garanciju pobjede nad patnjom, smrću i krivicom, te nad zlom i katastrofama.

Danas je Isus izrekao najhumanije riječi apostolima i svijetu, danas je čudesno molio za nas,danas je obećao svog Duha protiv duha zloće, nehumanosti i razaranja. Danas je bio izdan, uhićeni cijelu noć sudski ispitivan. Danas se mrak čovjekove duše pokazao najgušćim, danas je čovjek nepovratno pao u bezdan zavisti i mržnje na Boga. No, danas je nebo najbliže zemlji, danas je milosrđe jače od krivice, danas je dobrota pobijedila zloću, danas je pakost čovjeka pretvorena u pokajanje, danas je mrak ranjen zrakom nade.


KOMENTARI:

Stari Komentari (12)

 • doma či (Gost_8179)

  Sretan Vam. Uskrs!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_81)

  Bogu se pomolite al ne u zadojenim klero-fašistickim crkvama nego u miru doma svog!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4215)

  sretan Uskrs

  oko 2 godina prije
 • Vatrena_ponoćka (Gost_1762)

  zar jedan medijski servis ne bi triba bit religiozno nepristran?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3804)

  Sretan Vam svima Uskrs!!!!

  oko 2 godina prije
 • fetiva (Gost_1190)

  Odgovara: # 389940

  Jeli znaš iti jedan medijski servis koji je religiozno nepristran? I zašto se ovakvi komentari uvijek nalaze kada se radi o članku katoličke vjere?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9235)

  Vatrena_ponoćka (Gost_1762)
  zar jedan medijski servis ne bi triba bit religiozno nepristran?

  U našoj sekularnoj državi svi bi mediji tribali bit religiozno nepristrani. Uvik neki teror u nas.. ranije teror komunista i nevjernika.. sad još gori teror crkve..

  oko 2 godina prije
 • Medijska informiranost (Gost_2194)

  Mediji bi trebali služiti istinskom informiranju pa u svakom slučaju i vjerskom.To nema veze sa sekularnom državom.Vjerske slobode su ustavom zagarantirane i svako gušenje tih sloboda pa i pravo na informiranost je kazneno djelo,a govoriti o tome da je to teror,govor je mržnje i zato se toga klonite.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2194) (Gost_8150)

  "Vjerske slobode su ustavom zagarantirane i svako gušenje tih sloboda pa i pravo na informiranost je kazneno djelo,a govoriti o tome da je to teror,govor je mržnje i zato se toga klonite."
  Lukšićki pučki pivači na koncertu u Zagrebu, Predstavljanje nove društvene igre vjerske tematike, Rezidba prije Cvjetnice, Predstavljena vjerska igra Marija Žuvele, Kaštelanski korizmeni poklon Zaprešiću, Druga smotra korizmenih pučkih napjeva, USKRS U GKK: Radionica pletenja maslinovih grančica i palminih grana, Duhovne pjesme u pobožnosti Križnog puta, GKK: Uskrsna radionica kaštelanske čakavice u povodu Dana hrvatskog jezika, Održana radionica pletenja maslinovih grančica, Napjevima i molitvom u spomen na Isusovu muku,...........................................................

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1180)

  "Jeli znaš iti jedan medijski servis koji je religiozno nepristran?"

  Očito ti ne pratiš strane medije dalje od Dnevnog Avaza.

  "I zašto se ovakvi komentari uvijek nalaze kada se radi o članku katoličke vjere?"

  Jer Hrvati nisu, recimo, budisti, pa takvih članaka i nema.

  oko 2 godina prije
 • fetiva (Gost_1192)

  Goste 1180: Očiti si jedan od onih ka i Anđa vlajina. Nema Boga, i gotovo! I biće si sinoč izija kiseloga kupusa i kaštradine. :-)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5130)

  Ne radi se o tome ima li ga ili nema, to se zna. Nego je pitanje zašto se viruje u ono čega nikakako, pa nikako nema. Ne izvrći činjenice.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara