ZLATNE I SREBRNE MEDALJE
Na ovogodišnjem 18. Noćnjaku, međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara, u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, koji se prošlog vikenda održao u Bolu na Braču, svojim uljima i proizvodima od maslinovog drveta predstavili su se i pojedini kaštelanski maslinari i uljari te društvo za očuvanje kulturne baštine Bijaći.

Na Noćnjaku se ove godine našlo više od 300 uzoraka maslinovog ulja, kao i više od 80 različitih uzoraka proizvoda od masline.
Od kaštelanskih maslinara i uljara među dobitnicima zlatnih medalja za kvalitetu pakovina ekstra djevičanskog maslinovog ulja je ulje sljubljenih sorti poljoprivredno braniteljske udruge Lintar iz Kaštel Sućurca. 
Među dobitnicima zlatnih medalja za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja je OPG Tonći Alfirević iz Kaštel Sućurca, kojem je jedna zlatna medalja pripala za ulje od sorte pendolino, a druga zlatna medalja za ulje od sorte coratina. Zlatnu medalju u ovoj kategoriji otvorenih ulja dobio je i Dragan Rudić iz Kaštel Novog za ulje sljubljenih sorti, a za sljubljene sorte zlatna medalja za kvalitetu stigla je i na adresu mladih maslinara učeničke zadruge Ostrog iz Kaštel Lukšića.

Među proizvodima od maslinovog drveta, na Noćnjaku su bila predstavljena i tri proizvoda Društva za očuvanje kulturne baštine Bijaći Kaštela koje je izradio Nikola Bekavac.
Bijaći i Bekavac, nastavili su dobru prošlogodišnju praksu, te su za kaciolu od maslinovog drveta dobili zlatnu medalju, a fosiliziranoj ribi i stalku za vino pripale su srebrne medalje.


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • bravo (Gost_5091)

  Nikola :)

  oko 2 godina prije
 • fetivi (Gost_8179)

  Bravo maslinari. Sadite masline (umjesto borova) po Kozjaku.!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1230)

  "Sadite masline (umjesto borova) po Kozjaku.!"

  Može, ali bez poticaja. Ne želin od svoga poreza plaćat tuđe hobije. Jedino ako se profesionaliziraju.

  oko 2 godina prije
 • Interesatno (Gost_1218)

  Boce s desne strane maslina sa listom godinama moje ulje krasi pa se nekom svidilo i moje raspolozenje jednostavno upropasti.
  Da sam bija na tvom mistu nebi baš uzeja sliku istu!!!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1180)

  Sve sami šampioni, umisto pobjednika.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7195)

  Bravo za ucenicku zadrugu

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara