hren
 

DOSTAVOM POŠILJKI NEZADOVOLJNI I GRAĐANI I POŠTARI, NADLEŽNI NE ZNAJU ZA PROBLEME
O problemu dostave različitih poštanskih pošiljki u Kaštelima,  pisali smo nekoliko puta u godinama iza nas. Dio problema, koji se odnosio na mogućnost preuzimanja paketa i preporučenih pošiljki u poslijepodnevnim satima, uglavnom je otklonjen, no na adresu naše redakcije i dalje stižu pritužbe građana o neažurnoj dostavi pošte na kućne adrese.

Primjedbe nam pristižu iz većine kaštelanskih naselja, a sve govore kako im pošta stiže jednom ili eventualno dva puta tjedno, s više dana zakašnjenja, pa tako i bankovni računi za kartice, računi za režije i slično, zbog čega građani imaju i određenu financijsku štetu.

- Danima nisam primio poštu, a očekivao sam neka pisma i na kraju sam sam otišao u poštanski ured i tamo preuzeo cijelu hrpu pisama naslovljenih na moje ime  – napisao nam je nedavno čitatelj s područja Gabina.
- Poslali su nam u isto vrijeme iz Rijeke tri važne pošiljke, jednu u Slavoniju, jednu u Split, a jednu u Kaštela. U Slavoniju je primatelju stigla za dva dana, u Split nakon tri dana, a mi smo je u Kaštelima primili nakon tjedan dana – potužila nam se druga čitateljica iz Kaštel Kambelovca.

Ovakvih primjera je mnogo i svakodnevno. pa smo telefonski o toj temi kontaktirali nadležne u Hrvatskoj pošti koji su nam odgovorili da će provjeriti situaciju na terenu, no rezultati provjere do nas nisu stigli. Kako smo odlučili ponoviti upit prema nadležnima, ovog puta obratili smo se u Zagreb, odakle nam je iz Ureda za korporativne komunikacije ovaj put stigao odgovor.

Iako su nam pojedini poštari na terenu i sami potvrdili postojanje problema, i to kako su kazali, a u što smo se na pojedinim slučajevima i uvjerili, zbog manjeg broj poštara u odnosu na površinu grada te broj stanovnika, činjenice da u odnosu na druge velike gradove u Kaštelima postoji znatno veći broj obiteljskih kuća u odnosu na zgrade što produžava vrijeme obavljanja posla dostave, organizacije primitka i razvrstavanja pošte, neurednih adresa, nepostojanja poštanskih sandučića, ali i nedostatka pojedinih zamjena u vrijeme kada su poštari opravdano odsutni s radnih mjesta, prema odgovoru koji smo dobili problema baš i nema.

- Redovitim nadzorom nadležnih službi utvrđeno je da nema nepravilnosti u dostavi na području koje spominjete. Dapače, izuzetno malo je i službenih prigovora od strane korisnika te je broj prigovora na tom području u padu. Provjerili smo i stanje u proteklom razdoblju te je potvrđeno da nisu zabilježeni nikakvi poremećaji u dostavi pošiljaka, a svakodnevno se vrše kontrole i reagira se trenutačno, u smislu prilagođavanja rasporeda radnika obujmu posla. Što se tiče organizacije posla i gustoće naseljenosti te broja radnika,, na sve se pomno pazi, i prema obujmu posla, a i prema zakonskim propisima za obavljanje univerzalne usluge. Činjenica je da određeni broj domaćinstava ima neuredne adrese, no i pošiljke koje su na njih adresirane se maksimalno kvalitetno uručuju, prema dobroj praksi.
Što se tiče neslužbenih razgovora s poštarima koje spominjete, možemo zaključiti da se radi vjerojatno o dojmu, obzirom da sav svoj posao stižu obaviti bez problema unutar radnog vremena – kazali su nam u središnjici Hrvatskih pošta u Zagrebu.

Kako bi se nešto poduzelo u organizaciji rada poštarske službe i učinilo je učinkovitijom te ažurnijom, da se zaključiti da se građani, suočeni s problemom  kašnjenja dostave poštanskih pošiljki, uz javljanje novinarima svakako trebaju javiti i  nadležnima u Hrvatskim poštama, jer u protivnom oni nemaju pravu informaciju.

- Pozivamo korisnike koji sumnjaju na bilo kakvu nepravilnost da nam se jave pozivom na broj 072 303 304 ili putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a kako bismo svaki pojedini slučaj provjerili – poručili su nadležni.


KOMENTARI:

Stari Komentari (35)

 • diližansa (Gost_1193)

  Pa otkad je ovaj problem! Onda zovu, onda kamate, a ovrhe, ma ko to more platit!?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3071)

  Obično pismo iz Kaštela je putovalo do Zagreba 10 dana. Obično pismo Iz Amerike(Chicago) u Hrvatsku putuje točno 10 dana. Koje ovdje lud, a ko pametan.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8034)

  Ovdje nema pametni svi su ludi. Kavin Costner u filmu Portman prije bi donio poštu na konju nego danas s sutima i avionima. To je odgovor tko je ovdje lud a tko pametan.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4161)

  jučer 16.03.2016 dobija račun iz Zg, na kuverti je pečat 04.03.2016 !!!! odnit ću ga u emisiju Otvoreno
  živija Balkan

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2836)

  mucite..je li stigne..je..e to je najvaznije..;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7223)

  Meni je pismo poslano iz Rijeke 8.2 i jos nije stiglo a da ne kazem da kad se postar i pojavi donese 10-15 kuverti a na njima pecati u razmaku i po 7 dana

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7115)

  U posti u Stafilicu vrime radnje 1230 dernek jednu 4-5 poštara 2-3 šalterašice. Dernek vika dreka za šalterom radi jedna red od 7-8 ljudi. Poštari iza pulta urlaju. Svaki 3 minute u poštu uđe Čovik i pita di mu je pošta. Ovi mu se u facu smiju i kažu u mene nije i nastave sa dernekom

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1125)

  "Poslali su nam u isto vrijeme iz Rijeke tri važne pošiljke, jednu u Slavoniju, jednu u Split, a jednu u Kaštela."

  Normalno, kad se uspoređuje neusporedivo: Split je grad, a Kaštela nisu. Zato je to još jedna instanca niže u hijerarhiji i normalno da pošta kasnije stiže. Pogledajte poštanske brojeve i usporedite ih s gradovima pa ćete vidit. zato svima "gradovim" koji imaju manje od bar dvi nule na kraju poštanskog broja treba taj status ukinit. A za Kaštela je rješenje u podjeli u dva komada, a zatim pridruživanje Splitu i Trogiru, asimilacija i konačno nestajanje. Ne bojte se, neće niko plakat osim nepotrebne, uglavnom nestručne administracije koja nema mjerljive rezultate da bi uopće postojala.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4149)

  Ja mislin da je prije problem šta triba Todorić osin slavanja paketa priko Tiska, plaćanja računa na tin kioscima priuzet i poštu tuto kompleto. Onda će sve funkcionirat. Sve triba uništit da bi on moga monopolizirat sve službe! Živila Konzum Rvacka!

  oko 4 godina prije
 • gost (Gost_8409)

  Odgovara: # 389635

  Previše je poštara u kaštelama dosts bi bio jrdan poštar na jedno selo ukupno 7 a ne 14

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4149)

  Ma moš mislit šta ih je previše! Aj ti lolo obiđi cilo selo (bilo koje od 7) u jedno jutro!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5164)

  jel se netko siječa bašića poštara u donjin selin. nosija je poštu od kuće do kuće na noge. ja gledan mladog poštara šta je dilija poštu u sučurcu ,doša je doma u podne , izaša iz auta a u autu na zadnjen sicu brdo koverti bijelih ,modrih i žutih.to se ne nosi doma, jer to se može zagubit,a pošta se i gubi.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_870)

  pismo iz splita u kaštela putuje 8 dana.
  čestitka iz Njemačke putuje u Kaštela 21 dan
  Neznam ja ko tu neradi ali to nije normalno.

  oko 4 godina prije
 • g (Gost_8229)

  Izmišani su kučni brojevi .Naročito u mašogradu. Ako treba mogu i dokazati?

  oko 4 godina prije
 • n(e)apismenko (Gost_2239)

  živila internet e" pošta ;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7252)

  Ovo se dogadja od uspostave ovrha.jednostavno daju postaru 20 000 pisama dnevno i znaju da ih nemoze podilit,i da ce pola bacit.a koliko je to onda kamata ,taksi, sudskih troskova, itd,itd...samo triba sutit i cekat da se nagomila...
  Ovrhe triba ukinit, za vise od misec neplacene vode,struje,telefona, itd...nek odma iskljuce neplatisu nakon 2, 3 upozorenja..

  oko 4 godina prije
 • Cima (Gost_7232)

  .?kuvertu sa kreditnon karticon mi je zadija ispod brisača auta parkiranog na ulici a iman uredno postavljen sandučić na ulazu u dvor..

  oko 4 godina prije
 • Moje iskustvo (Gost_8203)

  Moram priznat da ima postara savjesnih i tu se nema sta negativna reci.
  Uglavnom problemi nastaju kada novi u zamjenu dodze. Iz nekog samo njemu poznatog razloga dogadza se sledece:
  1. Ostavi postu bilo gdje u vrtu oko kuce, iaķo mu je sanducic na dohvatu ruke.
  2. Baci postu preko ograde u dvoriste pred kucom a sljeve strane metar daleko postanski sanducic.
  3. Ostavlja postu na dnu stepenica jer do sanducica mora uz stepenice.
  4. Najgori nacin dodjele poste je kad postar ubacuje moju postu u tudzi sanducic a tudzu u moj tako da sa vec tudzu vracao u postu ali obrnuto svoju nisam dobivao od drugoga a razlog je da su mnogi susjedi u losim odnosima i to postari trebaju respektirati !!!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6245)

  Ja sam danas dozna da mi račun od Vip-a i Optime telekoma ne nose poštari... već neka nova firma iz Austrije...
  Pitam se kako to da mi koji plaćamo uslugu Vip-u i Optimi nemamo pravo birati tko će nam donijeti račune. Smatram da je u paketima koje nude uračunata je i cijena koju ne vidimo a ona se odnosi na dostavu mojeg računa. Zar mi obični smrtnici ne plaćamo i ono što je nevidljivo, vidljivo je to iz svakodnevnih primjera...zemlja/zrak
  A što se tiče pošte još su oni i dobri kakvih je bilo po Kaštelima sjetite se samo City-expressa i priče gdje su završili naši računi (nitko ne zna )....... niti ćemo ikada doznati.... bar ja nisam dozna !

  oko 4 godina prije
 • gost 2114 (Gost_1999)

  posla san nedavno preporuceno pismo za njemacku,ne da mi ga sin jos nije dobija,nego me jos zajebaje da je pismo krenilo na put oko svita

  oko 4 godina prije
 • Ibrahim (Gost_2178)

  Krivi poštari zato što je u Kaštelima cca 10.000 kuća izgrađeno ne na crno nego mimo svake logike i pameti a katastar dijelio adrese kako "im se diglo". Ajde samo prebrojite koliko je kućanstava evidentirano na adresi Franje Tuđmana b.b., pa onda neka vam Cevin Costner dijeli poštu.
  Kaštela su najobičnija divljina bez reda, bez načina i bez običaja. Dobro da struju imamo a ne da nam poštari poštu nose kakvi smo.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1110)

  Svi se obično žalimo u pošti kojoj pripadamo a oni dalje ne prosljeđuju i tako oni u Zagrebu misle kako je sve u redu. Sad znamo što nam je činit .

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3165)

  Problem je sta se nezna koja firma sta dostavlja. I ja zvala VIP za koji mi račun ne dolazi zadnja 3 miševa i oni mi kazali da to ne dostavlja pošta nego neka druga fia. Treba se njima žaliti. Za izviješće od banke muž zva jučer banku jer opet zadnja tri miseca problem. Ne znamo ko uopće dostavlja. Zapravo je najveće pitanje ko su dostavljaci. I sad triba sve okolo zvat o riješit tu enigmu. A pošta je priča za sebe.

  oko 4 godina prije
 • kastela (Gost_2210)

  Napadam ljude u banci da mi ne dolazi izvod a ono problem u bajnoj Pošti !!!

  oko 4 godina prije
 • (Gost_203)

  poštari koji se zaposle zato što im netko radi u pošti ili ih je netko jači doveo su površni i neozbiljno svačaju dostavu pošte. znadu da će im se progledat kroz prste. oni koji su došli a nikoga nemaju iza leđa ti se trude radit kako treba i čak odrađuju posao ovih povlaštenih bisera.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7881)

  Oli je u stafilicu postar opet na bolovanje pa zato nema poste vec danima?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5635)

  Boro legendo - di si? Prije je da je znalo kasnit ali barem si zna da ćeš dobit. A sada - može sve pisat na kuverti i opet ne dobiješ!

  oko 4 godina prije
 • Cevin Costner (Gost_6248)

  Najlakse je za sve okrivut postara,a to sta Weber escal nosi racune od vip-a,optime,splitsku banku i za to su krivi postari..i kad dode na adresu mate matic,rudine b.b i to je postar kriv sta ostavi krivo???

  oko 4 godina prije
 • (Gost_5100)

  Zašto kod kupovine online Hrvatska spada među "nesigurne" destinacije ili "ostatak Evrope"? Odgovor se krije u ovih 28 komentara poviše :)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_7103)

  ma možemo govorit i objašnjavat šta oćemo neće to na vrime dolazit a i naplaćuju poštu recimo ebay koja je uredno plačena s još par kuna kad dođe na adresu ka pravila od pošte, imamo poštu u pošti u Kaštelima

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1240)

  "naplaćuju poštu recimo ebay koja je uredno plačena s još par kuna kad dođe na adresu ka pravila od pošte"

  Čak i da su u pravu, da nije poštarina plaćena iz Kine do vrata nego depoa, neće da nosu na kuću, a ako donesu, ne mogu ispisat račun za dostavu. Zato se svit tura po pošti i dolazi po pakete, a kad tražiš račun za usluge dostave, oće ti ne predat dostavnicu. Onda kad popizdiš, kopiraju je pa ti ponude kopiju. Idiotizam, državna firma radi protupropisno, truba in na vrat napenalit inspekciju ionako proklinju Ebay, lakše je sidit.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_779)

  Dok su postari isplacivali penzije na ruke nije bilo ovakvih problema,da bi in svak po koju kunu i dalo se skupit cagod,a sad sve priko racuna pa in se neda nosit obicnu postu.

  oko 4 godina prije
 • vlaj (Gost_4211)

  https://www.youtube.com/watch?v=rdjh723d8Vw

  oko 4 godina prije
 • Konj bez kopita (Gost_8529)

  Sve u svemu samo sranje,
  uvedimo kočiju i Saviča koji dobro konje znade.
  Problema ce samo biti bidnog Saviča iz groba nam izaditi.
  Ukinimo poštu ionako sve su uhljebi i neznalice dovedimo specijalce iz bosne il iz Afrike izbjeglice.
  E da mi je ladovine i Eure u varičak stavjat i po čitav dan se u moru rssvjezavat ne bi bilo zgoreg da me koja lipotica svojim dlanom po tilu, umisto komarac, dan mi spasi od dosade i nekih komentara!

  oko 4 godina prije
 • Pismo s pismom (Gost_5233)

  Sve u svemu, onaj koji bi triba platit račun mora zvat okolo svaki misec da bi dozna ko mu nosi račun.Najčešće je rič o telekomunikacijiskim računima, nisu oni ni ludi povećavaju broj impulsa, uredno ih naplate,a ti "lude jedan" zovi svaki misec i troši kune, još im i ne plati na vrime pa ti stižu i zatezne kamate ili ovrha. A mi jadnici ni krivi ni dužni.Jak je to lobi, svjedočimo im svaki dan kako priko telefona "vabe" i "vrebaju" pošteni svit! I dođe ti račun a od ugovora ni traga ni glasa, navodno smo na to pristali priko telefona, lude li države!

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij