ZAŠTITA STARE MASLINE
Već tradicionalno, u susret blagdanu Cvjetnice, članovi društva Bijaći i stručnjaci s Instituta za jadranske kulture, uz suradnju s Gradom Kaštela, kaštelanskim vatrogascima te predstavnicima pojedinih kaštelanskih institucija, obavili su rezidbu stare masline, zaštićenog spomenika prirode.

- Rezidbu obavljamo kako bi skinuli dio krošnje te omogućili da maslina bude prozračna i spremna za narednu vegetaciju. Iako je u ovom trenutku maslina zdrava i bez nametnika, nakon rezidbe slijedi i zaštita od štetnika, a sve u cilju što bolje kvalitete ploda ove godine – rekla je novinarima Mira Radunić s Instituta za jadranske kulture i članica društva Bijaći.

Kao što je bio slučaj i u godinama ranije, grančice stare masline, dobivene rezidbom i ove će se godine naći na nekoliko adresa izvan Kaštela, a mnoge od njih naći će se na blagoslovu za samu Cvjetnicu.

- Podijelit ćemo ih u naša ministarstva i gradove prijatelje. Ove godine su nam se pridružila i djeca iz susjednog vrtića Maslina koja su sakupila grančice, a od debljih djelova i ove godine izradit će se suveniri u obliku poklona – nadodala je Radunić.

Rezidbi stare masline nazočili su prijatelji iz Kistanja predvođeni donačelnikom Rokom Antićem, a u ime Grada Kaštela dogradonačelnik Mili Novak.


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost_4766)

  "Ove godine su nam se pridružila i djeca iz susjednog vrtića Maslina ..."
  Nije pristojno svojatat opće dobro, a pogotovo isključivat DV na čijem je terenu maslina. Tipično za političare i one na proračunskoj sisi :(

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2187)

  Je&ala vas ta rič rezidba,di je naša lipa kaštelanska rič JAŠTRENJE

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6222)

  2127
  a da su napisali Jaštrenje ko zna ča bi ovi u beloj zgradi mislili da se dogodilo s maslinon?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3141)

  Goste 2187 nije isto jaštrit i rizat. Jaštri se kosiron, kosoron, pilon a riže nožican o rizi, vinogradarskin vinograd a voćke voćarskin. Toliko o glagoliman jaštrit i rizat i alatima. Nikad dosta znanja a blebetanja isuvišak.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9484)

  di je mili ?

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara