POVODOM MEĐUNARODNOG DANA ŽENA
Forum žena SDP-a Hrvatske, povodom današnjeg dana, Međunarodnog dana žena, uputio je poruku Vladi Republike Hrvatske, koja kaže da se pravima žena ne može cjenkati kao na tržnici, a sličnu poruku javnosti poslale su i članice kaštelanskog Foruma žena.

- Ovom prilikom želimo upozoriti  kako je i dan danas ženama ograničen pristup političkim i ekonomskim pozicijama u društvu, kao i sudjelovanje u odlučivanju.
Tek petina zastupnika u Hrvatskom saboru, u ovom trenutku, čine žene, što je manje od prosjeka na globalnoj razini. Iako Ujedinjeni narodi potiču ostvarivanje pariteta na mjestima političke moći u narednih 15-ak godina, očito je da će u Hrvatskoj za taj proces biti potrebno još nekoliko desetljeća.

Sve što se na tu temu u Hrvatskoj događa, pokazuje postojanje namjere da se “ženu smjesti tamo gdje joj je mjesto”, u kuću i kuhinju, što držimo nazadnim stavovima i vraćanjem desetljeća, pa i stoljeća, unatrag

Za bolje i veće rezultate, kako u lokalnim zajednicama, tako i na državnoj razini, potrebno je i veće uključivanje žena u donošenje odluka i brojnija zastupljenost na mjestima gdje se odlučuje. Potrebno je unaprijediti prava žena na odlučivanje o vlastitom tijelu, a ne ih ukidati, kao i realizirati pravo na jednake plaće žena i muškaraca za isti rad.

Međunarodni dan žena obilježava se kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca, a u toj borbi žene moraju biti jedinstvene i njihov glas mora se jasno čuti.

Drage naše Kaštelanke, čestitamo vam Međunarodni dan žena – poručile su članice Foruma žena SDP-a Kaštela.


KOMENTARI:

Stari Komentari (24)

 • (Gost_2178)

  jesu li porukom obuhvačene i one šta sa štapicom prevrču po kontejneru

  oko 2 godina prije
 • (Gost_198)

  Drage naše Kaštelanke, čestitamo vam Međunarodni dan žena !

  oko 2 godina prije
 • (Gost_153)

  Sretan vam Dan žena :)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6381)

  kako su samo komunisti volili taj dan:)više od druga tita:D

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6381) (Gost_2178)

  nisu komunisti nego cili svit budalo, a pitaj i svoje ženske iz familije di su išle i kako su koristile proslavu dana žena.jesi ti pa s marsa ili te neka žena rodila i odgojila. možda je prosila po svitu da te odrani i školuje.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1272)

  Odgovara: # 388924

  A da vi ipak svojim ženama čestitate ovaj dan??? Pa ne bi vam kruna pala s glave? Ili možda bi?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2213)

  Ljudi koji ovaj dan smatraju reliktom komunizma i koji će tu trkeljat o komunizmu, drugu Titu i šta već viču su obične budaletine i provokatori i na njih ne treba trošiti energiju. Oni su sami sebi dovoljna kazna!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2213)

  No danas prava žena jesu u padu. I to od raznih struja.
  Npr. od strane naših "poduzetnika", tj. izrabljivača koji žene gaze za nikakvu plaću i oduzimaju im pravo na obitelj jer tada odmah gube posao.
  Od strane raznih "vjerskih" fanatika koji vjerom i Bogom nemaju nikakve veze. Vidimo doktrinu ISISa, ali i raznih pokreta sa Zapada. Bog i vjera su ljubav a ropstvo.
  Pa i od strane samih žena koje su svođenje žene na puki seksualni objekt dobro iskoristile, naplatile i na temelju toga izgradile karijere.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3071)

  Ovo je međunarodni dan žena i nikakve veze sa koministima. Onaj tko ne zna neka malo pročita zašto taj dan. Krščanski majčin dan je ipak samo majčinski dan jer žena ne mora nužno biti majka. Ponekad po vlastitom izboru , a ponekad priroda bude nemilosrdna. Svi oni koji pišu sramotne komentare neka ih sačuvaju za sebe.Nitko nema pravo da ruši dignitet žene pa ni same žene.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6381) (Gost_2178)

  a i one šta ih je jugovinil i partizan sla na izlete

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6381)

  Odgovara: # 388932

  koji si ti kreten

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8152)

  svi su puno doprinili i dali..rodu glasa..na unapredjenju prava zena ..a narocito..partija od ovih forumasica..a narocito voljeni vodja kad dili karanfile..za umrit od smija..koja debilana..;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7153)

  Odgovara: # 388959

  International Women's Day March 2015

  Fala ti goste 8152, do danas nisan zna koliko je raširen komunizam, i to čak među drugim rasama.

  oko 2 godina prije
 • love (Gost_7209)

  Dan Žena jeste danas al za prava i jednakost trebamo se boriti svaki dan u godini.. a ne da se samo danas sjetimo u kojem smo sosu..Zivjele žene!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8152)

  7153 pa komunisti su pivali i amerika i engleska..bice zemlja proleterska..i evo od kad su prominili taktiku..prisli u druge partije..i prominili vlastite boje koze i morale.. komunizam cvita..na sve cetiri strane svita..uspilo im je shebat..u prvom redu..druge a onda i sebe..;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5121)

  Demokratski izbori bez načela jedan član, jedan glas, kakve li ironije!
  Relativiziranje morala, kako to uopće zvuči?
  "Otklanjanje" od komunizma uz primjenjivanje njihovih metoda, kakav oksimoron!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8152)

  evo popisa drzava di se slavi ..Angola, Armenien, Aserbaidschan, China, Dem. Republik Kongo, Deutschland, El Salvador, Georgien, Kasachstan, Kolumbien, Moldawien, Nigeria, Rumänien, Russland, Taiwan, Ukraine, Usbekistan, Weißrussland..i ako se primjecujes..medju njima je i Njemacka..a razmisli i zasto..radi uvoza ili izvoza..;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6381)

  da nema švaba ni dana žena nebi bilo.hvala ti klara cetkin.uživam gledajuci komuniste kako slave ono što je švabica ostvarila

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5121)

  Slavi se svugdje ali je u pojedinim državama praznik! ne mješaj kruške i jabuke:D

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6381)

  Odgovara: # 388972

  nije jer se ne druži sa ološom.a cujem kako je tvojoj lipo bilo

  oko 2 godina prije
 • (Gost_465)

  Svim ŽENAMA koje nisu u Domoljunoj koaliciji čestitam Dan Žena. Njima je zabranjeno slavlje na Dan Žena. One su se vratile u kameno doba kada je žena morala samo slušati jači spol. Neka njima četita Tepeš.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_627)

  Zar svaki dan nije dan žena. Pitajte papke!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8486)

  Danas su zene hepa otisle na izlet na plitvicka jezera pa se vi mislite ....

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara