Posljednji dani donijeli su vrlo nestabilno vrijeme. Tako su početak ožujka obilježile kiše, dominacija juga, ali i povremeni snijeg u višem gorju i dijelovima unutrašnjosti. Ožujak je poznat po svojim marčanim burama, no prava bura ovog ožujka još nije zapuhala.

Ako su vam dosadili tmurni i kišni dani, ovoga puta prognoza vremena mogla bi vas obradovati. Ciklonalna aktivnost nad Jadranom od početka mjeseca vrlo je izražena. U novom tjednu ciklona će se nalaziti južnije od našeg područja, a na vrijeme će sve naglašenije utjecati kontinentalna anticiklona. Zbog toga će iz dana u dan oblaka i kiše biti sve manje, a krajem tjedna stiže nam bura.

Ponedjeljak donosi vrlo promjenjivo vrijeme s čestim izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će biti kiše, mjestimice i pljuskove s grmljavinom. U višem gorju Istre i zaleđa Kvarnera može biti snijega. Puhat će slab do umjeren vjetar dominantno južnih smjerova, a kasno navečer na moru zapadnjak i sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 6°C, uz obalu i na otocima od 6 do 11°C. Najviše dnevne temperature većinom od 10 do 15°C.

Promjenjivo će biti i tijekom utorka. Izmjenjivat će sunčana i oblačna razdoblja. Kiša ili slabi grmljavinski pljuskovi bit će lokalnog karaktera, a malo snijega može biti u višem gorju. Jugozapadnjak će danju prijeći u umjereno do pojačano jugo, ali će ono navečer slabiti i na sjevernom Jadranu okretati na umjeren do pojačan levant ili buru. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 0 do 3°C, uz obalu i na otocima od 3 do 9°C. Najviše dnevne temperature od 9 do 14°C.

U srijedu djelomično sunčano, a naoblake će biti znatno manje u odnosu na prethodne dane. U većini krajeva suho, samo je ponegdje još ujutro moguć slab pljusak. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena bura, podno Velebita jaka s olujnim udarima. U Dalmaciji još u početku jugu, a do kraja dana i osobito navečer okretat će na slabu do umjerenu buru. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 0 do 3°C, uz obalu i na otocima od 3 do 9°C. Najviše dnevne temperature bit će u porastu, većinom od 13 do 18°C.

Djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom bit će tijekom četvrtka. Povremeno više oblaka uz malu mogućnost za slabu kišu bit će na otvorenom moru Dalmacije. Na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, u Dalmaciji slaba do umjerena bura i levant. Temperature bez značajne promjene u odnosu na srijedu.

U petak će prevladavati sunčano. Puhat će bura koja će na sjevernom Jadranu biti umjerena do jaka, podno Velebita i olujna, a u Dalmaciji slaba do umjerena s jakim udarima u večernjim satima. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 1 do 4°C, uz obalu i na otocima od 5 do 10°C. Najviše dnevne temperature većinom od 12 do 18°C.

Subota će biti djelomično sunčana, povremeno uz promjenjivu naoblaku. U većini krajeva suho, a većinom je na moru Dalmacije moguće malo kiše. Puhat će umjerena do pojačana bura, podno Velebita jaka do olujna. Temperature bez veće promjene u odnosu na petak.

U nedjelju djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom i suho. Puhat će slaba do umjerena bura, podno Velebita jaka do olujna. Najviše dnevne temperature zraka većinom od 12 do 15°C.

Izvor: Dalmacijanews.hr


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • (Gost_6230)

  Hvala Bogu.

  oko 2 godina prije
 • domači (Gost_8375)

  Hoćemo meteo- radar na Kozjaku?????????

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7721)

  i ja kažen:):):):)

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara