TRADICIONALNO KOZJAKOM
Ovog vikenda, 5. i 6. ožujka, HPD “Ante Bedalov” organizira tradicionalnu manifestaciju “Kolijevkom hrvatske državnosti“, kojom već duži niz godina planinari tradicionalno čestitaju rođendan gradu Kaštela.

Osim kaštelanskih planinara svoj dolazak najavili su prijatelji iz više planinarskih društava u Hrvatskoj, a organizatori pozivaju i sve svoje sugrađane da im se pridruže i ovog vikenda pohode Kozjak i njegove ljepote.
Sve koji pristignu očekuje bogat hodački program, ali i zanimljiva druženja.

Sastanak i polazak s parkirališta pokraj groblja u Kaštel Kambelovcu zakazan je za 8 sati u subotu, nakon čega će sudionici manifestacije sat vremena kasnije stići do crkvice Sv. Mihovila. Od Sv. Mihovila kreće se prema crkvici Sv. Lovre te do crkve Sv. Ivana na Birnju, gdje je dolazak planiran u 11.30 sati.
Potom će sudionici proći grebenom Kozjaka prema planinarskom domu Pod Koludrom, gdje će se svi okupiti oko 14 sati i gdje će ih dočekati mogućnost konzumiranja toplog obroka po popularnim cijenama.
Kako organizatori napominju ova tura nije zahtjevna i traje oko 6 sati.

Ove godine organizira se i tura koja kreće sa Klisa preko Markenzine grede, Bobanove grede, na Sv. Juru iznad Solina te grebenom Kozjaka preko Sv. Luke dolazi na dom Pod Koludrom  i trajat će oko 5 sati hoda,  a za ovu turu obvezna je prethodna prijava

Kao i u subotu, u nedjelju je također sastanak u 8 sati pokraj kambelovskog groblja, a prva stanica je dom Pod Koludrom, gdje će se sudionici moći ugrijati uz topli čaj i kako organizatori kažu, okrepu iz ruksaka.

Iz doma planinari će se uputiti do Orlovog gnijezda, gdje ih u 10.15 sati čeka topli čaj. S Orlovog gnijezda kreće se na istok do Sv. Luke, a potom i do Putlja. Od Putlja se kreće do Sv. Jure, a u 13.15 sati planiran je odlazak prema domu Pod Koludrom gdje će se stići oko 14.30 sati.
Ova tura, sa odmorima, traje oko 6,5 sati i također, kao i tura dan ranije. nije zahtjevna za one koji se žele pridružiti.

Sve dodatne informacije i prijave mogu se obaviti putem poziva na mobitele: Josip Tadin - 097 751 4598, Nikola Jelinić -  091 122 1639 i Renata Tadin -  091 796 0938.


KOMENTARI:

Stari Komentari (12)

 • (Gost_4134)

  Puno je to bilo organiziranije dok je to vodio profesor Pejša

  oko 2 godina prije
 • Tušnica (Gost_1210)

  :) sve o PD Prisoje (Tomislavgrad) možete saznati na istoimenoj web stranici :) svi ste dobrodošli :)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5274)

  A gdje se nalazi ta "koljevka"? Kastela su osnovana kad je Koriolan Cipiko sagradio Stari. To je jasno kao, otprilike, koja rijeka tece ispod savskog mosta. A vi se i dalje zavaravajte s nakakvim "darovnicama" i slicnim glupostima, najvjerojatnije povijesnim falisifikatima. Ludog li naroda.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5274)

  Gledam poster "Sva si jubav moja" za dan grada, no ne vidim Trpimirov dvor.

  oko 2 godina prije
 • Za 5274 (Gost_3180)

  Život na ovimj prostorima nije započeo Cipikovim osnutkom Staror. Pa to znaju i djeca u maloj školi. Pročitajte koju knjigu iz povijesti, informirajte se malo.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7156)

  koliko hrvati ljuljaju kolijevki hrv.državnosti.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5274)

  Odgovara: # 388437

  Pa zasto se onda onivanje Salone ne slavi kao dan grada Kastela?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2110)

  Tako stalno pričaju i pišu o Kralju Tomislavu.Jedan veliki povjesničar kaže: Da me se ne bi krivo shvatilo – ne želim reći da Tomislav nije postojao, dapače, postojao je i to je dokazano (dux croatorum) – ali malo, malo vjerojatno da je postojao kao prvi hrvatski kralj. Tako je sve kod nas pa tako i da je ovaj prostor hrvatska kolijevka.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3555)

  u prvu si, sigurno je negdi između Duvna i Livna

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1164)

  Ajmo malo manje kompjuteri i lipo u sub i ned put brda makar samo do doma, pa ćete puno manje filozofirat po portalu..

  oko 2 godina prije
 • (Gost_604)

  dok jedni vise po biroima, drugi vise po rivi, po kladionicama, po trgovačkim centrima, po promocijama svega i svačega. onda ima jednih koji se takmiče ko će prvi do kontejnera, jedni se pakuju za vani radit, a jedni te isti šetaju po koljevkama hrvatske državnosti.krasna snam je država.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5160)

  Odgovara: # 388539

  A koji ste Vi?

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara