MRLJA NA PROSLAVI OBLJETNICE KAŠTELANSKOG HDZ-A
Kaštelanski HDZ ovog je petka proslavio 26. obljetnicu osnutka, a kao i godinama ranije proslavi su nazočili brojni članovi, simpatizeri i vodstvo stranke, koji su dupkom napunili dvoranu kina Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu. No za novinare, koji su nazočili ovom događanju, ovo nije bilo uobičajeno praćenje proslave, jer im je nakon višegodišnjeg izvještavanja s HDZ-ovih rođendana, ovaj put bilo zabranjeno snimati govor prvog čovjeka HDZ-a Tomislava Karamarka.

Osim Tomislava Karamarka proslavi u Kaštelima nazočila je i nekolicina ministara u novoj Vladi, kao i pojedini saborski zastupnici, predstavnici županijskog HDZ-a, kao i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a sve njih na početku je pozdravio domaćin, kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić, osvrnuvši se tom prilikom  na projekte koji se provode u Kaštelima, te na one projekte koji su gradu nužno potrebni.
Nakon Udovičića sve nazočne pozdravio je i jedan od utemeljitelja HDZ-a u Kaštelima, Veselko Andromak.

Pri kraju Andromakovog govora novinari su zamoljeni da izgase snimače zvuka i kamere jer ne smiju snimati govor Tomislava Karamarka. Zbog čega, nitko nije obrazložio.

Kako nisu mogli obaviti posao zbog kojeg su došli, odnosno čuti što ima kazati potpredsjednik hrvatske Vlade, novinari su napustili ovaj skup, na koji nisu upali svojom voljom, već su došli raditi svoj posao i bili pozvani od strane organizatora.

Zanimljivo je da je Tomislav Karamarko prije dolaska u Kaštela nazočio i obilježavanju obljetnice u Trogiru, gdje su novinari također zamoljeni da nakon prvih 15-ak minuta dalje ne snimaju što se za govornicom imalo čuti.

Ovakav postupak, da se na jednom javnom događanju novinarima zabrani snimanje pojedinih govora, nitko od nazočnih novinara nije u svojoj praksi doživio, posebno jer je cijela stvar bila nelogična, budući da su novinari mogli sjediti negdje u publici i snimati bez da itko shvati da su novinari, jer kako smo već kazali, radilo se o javnom događanju. Ili možda problem nije bio u tome što će, nego kako će prvi čovjek stranke govoriti?

No, beskorisno je tražiti logiku u postupku HDZ-a ove večeri, jer logika i zdrav razum su ionako nepoznati pojmovi u svakodnevnom djelovanju hrvatskih političara.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (116)

Učitaj prethodne komentare
 • hdz (Gost_7209)

  Dje prestaje asfalt pocinje hdz

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1151)


  vrimena prolaze a uvik isto

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8187)

  ovaj desni na slici a zapravo livi..je li to onaj..sta je bia ugrozen..pa pobiga..i vanka..glumia..slavenski olos i kriminalca..pa kad je to skuzia..vratia se na gotovu..direkt na brijune..pravi matun..;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9132)

  to je oni kojemu se pritilo i dici mu.ismoji se pritilo i pljucalo ga a sad svima puna usta hvale za smoju. ima prav šta je pobiga. da si ti bija u beogradu i ti bi uteka

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7135)

  goste 6019 da nisu došli furešti onda ne bi valjali kambelovčani ili staroseljani ili obrnuto njima ne bi valjali sućurani , tako je nekad bilo, znači da vam uvik niko smeta , kad će biti važni ljudi , hrvati , zar će svako selo biti svoja država, ja mislim da ovakve komentare može pisati samo frustrirana osoba koja svoje frustracije traži u drugome , zar bi bilo dobro da smo svi isti , da svi isto mislimo, da isto radimo , da smo svi rod kako bi se razmnožavali , zar ne bi svitom hodalli debili tj. bolesne osobe, možda ti je poznato da se to i događalo pa i u tvom mistu , da ima puno svita sa zdravstvenim poteškoćama upravo zbog rodbinskih veza i zato širi ljubav, mir , zajedništvo da nam svima bude lipo u našem Kaštelima.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2514)

  Najvise me boli sto nema nase mladezi i to zahvaljujuci isto Miji i Sandri kad su sve uklonili postene i pametne iz mladezi nazalost ostavili Ostrica zato nije ni bilo na skupu mladezi.Ivane preuzmi dok je vrime u svoje ruke skupa s Gradskim Odborom jer ti pojedinci ti rade o glavi a posebno grupa iz donji Kastela s tvojim prezimenjakom bivsim crvenim znakom.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2974)

  (Gost_8187) ovaj desni na slici a zapravo livi..je li to onaj..sta je bia ugrozen..pa pobiga..i vanka..glumia..slavenski olos i kriminalca..pa kad je to skuzia..vratia se na gotovu..direkt na brijune..pravi matun..
  ______________________________________

  Veliki hrvatski pisac, novinar i scenarist Smoje, jedan od najboljih hrvatskih glumaca Šerbedžija, višestruko nagrađivani hrvatski novinar Viktor Ivančić, trajna su vrijednost koje će se pamtiti generacijama, a desničarski primitivni kreteni koji su ih vriđali i pljuvali davno su zaboravljena, bezvrijedna, potrošna roba.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7209)

  Alo jel cita iko naslov?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5505)

  Odgovara: # 388054

  odakle si ti doselija? ne virujen bas iz splita ili trogira. kastela su i prije imala brojno stanovnistvo, za razliku od tvoje selendre, raznih dolaca i sličnih naselja sa 10 kuca. rezultate takvih genetskih krizanja vidimo vrlo dobro. čak ostavljaju kompleks na kolektivnoj svijesti pojedinca, koji je ima potrebu pripisivat drugom. čista psihološka projekcija

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8234)

  "Najvise me boli sto nema nase mladezi i to zahvaljujuci isto Miji i Sandri kad su sve uklonili postene i pametne iz mladezi"

  To je oksimoron: kako može bit poštena mlada čovika u stranci osuđenoj za pljačku svoga naroda tako da nan se smiju svi iz vanka.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5383)

  " ja mislim da ovakve komentare može pisati samo frustrirana osoba koja svoje frustracije traži u drugome , zar bi bilo dobro da smo svi isti , da svi isto mislimo, da isto radimo "
  Zar nije Karamarko nedavno izjavio u Konavlima:"Tko priča protiv HDZ-a, priča protiv vlastitog naroda" zar to nije primjer jednoumlja?

  oko 2 godina prije
 • oksimoron (Gost_8151)

  Mora se priznat da ste vi partijci napredovali, dok su van didi u kaštelima ubijali sve koji su pismeni (da ih ne ugrožavaju u političkom djelovanju), vi se znate i pismeno izražavat.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5233)

  Svoje teze o Kaštelima i njihovoj povijesti izjednačavaš sa srpskom mitomanijom, tvoje tvrdnje i njihove mitomanske teze imaju puno toga zajedničkog.
  Obrazuj se malo za promjenu, iako ti učenje povijesti neće vratit obraz

  oko 2 godina prije
 • oksimoron (Gost_8151) (Gost_9132)

  koga su to didi ubijali a bili su pismeni?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8224)

  A dije kaštelanski Brkić,šahista biče bija zauzet na katastru ili zemljišniku.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6019)

  Ti šta analiziraš genetski kod kaštelana dobro si se uhljebija i očito te Biočić operira i zadužija ali nije iz tebe uklonija ulizištvo i glupost jer to su vam trajne osobine duboko urasle u tkivo pa kad vas čovik pogleda odma vas pripozna - imate onaj specifičan glupi izraz. Očito nemaš pojma o čemu govoriš. Ili se ovo doktor opravdava zašto se uvuka u g...cu vama ZDRAVOJ INTELIGENCIJI.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8234)

  Ovo je uvod u cenzuru, zatim slijedi verbalni delikt (opširno i labavo tumačenje "sramoćenja"), a onda i teror. Ali nema veze, naš puk, a ne narod, je i onako navika stat u potiljak: malo crikva, malo kralj, malo partija, malo Tuđman. Nastavimo niz.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8097)

  Odgovara: # 388081

  Neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela
  Članak 302.
  (1) Tko zna da je počinjeno kazneno djelo za koje je propisana kazna zatvora deset godina ili teža kazna pa to ne prijavi iako zna da bi takvom prijavom bilo omogućeno ili znatno olakšano otkrivanje djela ili počinitelja, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

  oko 2 godina prije
 • Radničkoj inteligenciji. (Gost_8151)

  Sva kaznena djela su prijavljena i trunu u ladican dice počinitelja, možete vi brisat imena zločinac ijadu puti al kaštelanski puk zna ča se dogodilo kad su gologuzani priuzeli vlast. I nečemo više mučat.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7236)

  Gost , je, dobro prepisano pa ti ode glava pa sad ti budi pametan ! A u vezi zabrane medija tumacim da nas smatra "sakom jada", eto nam demonkracija ! Zaboravili ste da nas je ijade i ijade ostalo bez posla , ogulili tvornice, potaracali sve sa svojih deset prstiju i ......tuga....jad.... tamo rat, u nas grabez, 5 kuca u Nemiri, bit ce ovaj i Lipotana posjetija !

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4215)

  treba nam bolje, i triba bit pozitivan, a ne samo loše pisat

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4426)

  Što Karamarko ima za reći, a novinari ne smiju čuti


  problem je šta karamarko nema ništa pametno za reč i zato ne želi da to čuju novinari

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2128)

  Odgovara: # 388055

  bravo goste!mali oštrič je običan uvlakač!mora se priznati kako on stvarno odrađuje dosta toga u hdzu.a to je i red.ima firmu i preserava se sa motorima i bemveima.otac mu je kako vitar puše a jadni dida kao iskreni jugosloven i komunista vrti glavom:koga sam ja to tako loše odgoija!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_134)

  Orjuno kaštelanska,četničijo petokolonaška riješit će se Domovina i vas,pijavica i čimavica koji joj krv pijete..i vama zombijima doć će ukoro kraj!

  oko 2 godina prije
 • Gost_134) (Gost_4426)

  biše ostat tamo di si nika .šta si dolazija ovde di je četničija i orjuna. kad se stan kupuje gleda se u kojen je kvartu, koji su stanari u zgradi, a vi digli glavu i došli i sad etiketirate domaći svit. kad bi mogli još bi ih iselili .

  oko 2 godina prije
 • (Gost_134)

  A šako jada, ja nisan odnikud doša,moji su odovde ali se sramim šta su moja Kaštila toliko nazadna (čast izuzecima)pristaju uz prezreni i zločinački komunistički svjetonazor a šta je još gore,svoje izdaju a priklanjaju se srpskim koljačima za malo zemlje kralja Petra. Domaći izdajnici,jedina je srića šta takvi metuzalemi izumiru a mi mladi ne mislimo ka i oni

  oko 2 godina prije
 • (Gost_134)

  Jeli znate da izdajice niko ne voli i ne poštuje,vaši voljeni istočni komšije bi vas popili u čaši vode,gadite se i njima,volu oni naše lipo misto ali ni vas poštedili ne bi da su slučajno u ratu pobjedili

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7185)

  Odgovara: # 388164

  Jel ti smatraš sve one koji ne glasaju za HDZ neprijateljima Hrvatske?
  Kako kaštela nazadna,kad je na vlasti tvoja stranka,ako ne znaš.
  Jesi li prije glasa za Sanadera, Jadranku, di su oni sad,šta ti oni sad prestavljaju?
  Jeli znaš podatak gdje je većina bivših komunista sad,odnosno u kojoj stranci? Jel smatraš demokracijom zabranu rada novinara ili su to neki komunistički svjetonazori? Pogledaj malo prosjek godina na skupu HDZ-a u Sućurcu,sve mladac do mladca.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5207)

  većina bivši komunisti su u sdp-u, a oni ča su prišli u hdz bili su u komunistima kako bi is mogli razarat iznutra. i naravski da su oni ča ne glasaju za hdz neprijatelji i kontra su demokracije jer hdz u svome nazivu ima pojme "hrvatska" i "demokratska", a sdp ima samo ovi drugi. zato sdp i koalira sa hns-om pa onda u koaliciji ipak imaju pojam "hrvatska".

  a izbore su izgubili iz jednoga jedinoga razloga, jer se dok svira himna neznaju držat za takujin u unutrašnjen žepu o jakete. ali izgleda da čedu do idući izbori naučit i to, kako su prid ove naučili mavat zastavan :D

  oko 2 godina prije
 • (Gost_134) (Gost_4426)

  kaštela nisu nazadna bila niti su sada. raspitaj se koliko je svečenika, koliko likara, koliko inžinjeri, tehničara, učitelji i nastavnika iz kaštela.ako se ljudi težaci i ribari bave svojin poslon i ne razmeču se domoljuljem ka ovi danas neznači da su nazadni.to bi ti kako kažeš da su tvoji odavde triba znat i branit ljude od takvih etiketa.raspitaj se koliko visoko obrazovanih kaštelana i kaštelanki je u Zagrebu po fakultetima i bolnicama, koliko ih je vanka po svitu.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_134)

  Dovoljno je reć da je SDP sljedbenik onih koji su napustili Sabor na sam spomen osnutka hrvatske države,treba li još išta reć!? Kako volit i činit dobro onome šta nikad nisi ni želija!?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5207)

  ma oni su napustili i kongres skj. to je njima ušlo u običaj :D

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5207)

  e moj sinko da je tako jednostavno ...

  oko 2 godina prije
 • kaštila (Gost_1128)

  Sloboda narodu.Doli uhljebi...Peko,Zekić,Udovičić Pelivanka i ostali...Odlazite više nesposobni ste i nestručni

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5106)

  oće mi neko reć koja je godina danas?
  1938, 1941, 1945, 1991 ili neka druga?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8938)

  "Nikad se ne prepirite s glupim ljudima. Prvo će vas spustiti na svoju razinu, a onda pobijediti na iskustvo".

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2288)

  Goste 4426 ja ne govorin o kaštelanima inžinjerima,likarima,znanstvenicima nego o kaštelanima orjunašima koji su samim time nazadni

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2288) (Gost_4426)

  koji su ti napredni

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5886)

  Da su partizani bili malo temeljitiji nebi danas bilo ovega

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4426)

  da tuđman nije abolira nebi danas bilo ovoga

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8091)

  ma odnija je đaval Mao Ce Tunga i njegovo jednoumlje pa će i ovo, samo ajme nan čini mi se da nećemo dočekat, bar oni šta su protiv jednoumlja i ruke na takujinu

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3108) (Gost_4426)

  slažen se.još da su radili zakoni pogotovo nebi bilo ovega

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5193)

  zaključak je: ovega sad ili ovoga sad ne valja!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8234)

  Hej Slaveni i ostali
  debelo ste zaostali.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8234)

  Kratka povijest:

  http://static.lupiga.com/repository/attachment/filename/274/Lausic_Tudjman_Perkovic3.jpg
  http://www.hkv.hr/images/stories/Slike07/Gojko11.jpg-v.jpg
  http://tris.com.hr/wp-content/uploads/2015/06/hrvakamanolicmesictudjman_reuters.jpg
  http://arhiva.nacional.hr/img/bacc4ebb319183e03a37e9f5a3a37e0e_700x550.jpg
  http://arhiva.dalje.com/slike/slike_3/r1/g2008/m10/x192185594026414094_11.jpg
  http://www.glas-slavonije.hr/Slike/2012/12/32608.jpg

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1119)

  Pozdrav iz Ivaneca drugu Milanu!

  oko 2 godina prije
 • gost 1008 (Gost_4096)

  sve ove ča pljucaju po svem i svima tribalo bi in dat motiku u ruke jedno jutro ih uputit kopat u kozjak pa kad bi dšli kući prosla bi ih voja ludosti,najlakse sist na kavu,prčkat po mobitelu i pljuvat po drugima.a korizma to ni papa ne bi lusijon jezik in ispra.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5138)

  gost 1008 (Gost_4096)očeš reč da ti kopaš?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4123)

  "sve ove ča pljucaju po svem i svima tribalo bi in dat motiku u ruke jedno jutro ih uputit kopat u kozjak pa kad bi dšli kući prosla bi ih voja ludosti"

  A da je motiku dodat ovima sa slike, a ne ionako napaćenom narodu? OK, uz iznimku lažnih invalida, mladih penzionera, likara, sudaca, poreznika, uhljeba iz uprave,...

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara