MIROSLAVU MAMIĆU POVELJA BRANKO ŠKARICA
Savez maslinara i uljara Splitsko – dalmatinske županije, ovog vikenda, 27. i 28. veljače, u hotelu zagreb u Duilovu, organizira 13. međunarodnu manifestaciju maslinara Mediterana „Maslina 2016.“ te 2. međunarodnu manifestaciju poljoprivrednika Mediterana „Intrada Split 2016.“, a pod pokroviteljstvom predsjednice države Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva poljoprivrede te župana Splitsko – dalmatinske županije.

Svečano otvaranje manifestacije održat će se u subotu u 10 sati, kada će biti dodijeljene i godišnje nagrade za maslinarstvo.

Među ovogodišnjim dobitnicima je i Kaštelanin Miroslav Mamić kojem će pripasti povelja „Branko Škarica“ za stručni doprinos proizvodnji maslinovog ulja, odnosno, kako nam je kazao organizator događanja, Sinaj Bulimbašić, za višegodišnji rast i vrhunsku kakvoću maslinovog ulja.

Otvaranju će u 8 sati prethoditi izložba opreme, alata i pribora za maslinarstvo, a u 9 sati izložba umjetničkih slika i fotografija. Nakon otvaranja slijedi stručni skup o maslinarstvu i uljarstvu, u 11.30 sati, a nakon skupa slijedi kušanje nagrađenih sortnih maslinovih ulja i delicija od ploda masline, kao i druženje maslinara.

U 16 sati na rasporedu je dodjela diploma i medalja za „Intradu Split 2016“ te u 17 sati dodjela diploma i medalja za „Maslinu Split 2016“.

Subota će se završiti svečanom večerom te dodjelom posebnih priznanja i proglašenjem ovogodišnjeg šampiona manifestacije.

Nedjelja je tradicionalno vezana uz praktični dio događanja pa će se tako, u 10.30 sati,  u jednom od oglednih maslinika održati edukacijsko – praktična rezidba maslina, a sudionici će se upoznati s najnovijim alatima i opremom koji se koriste u maslinarstvu.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

 • (Gost_6164)

  Ol je moje uje kao baba stara
  a podizem godisnje i to redom suvo zlato, kao iz ormara medalja i diploma mene spaja.
  Bar se moje u cistoci svijetli, nema soje niti suncokreta zato ga i prodajem ka da je u apoteci ugledao dio pravog kaštelanskog svijeta.
  Moje van je uje od masline prave Kaštelanin kaštelansku sortu daje i uje je ka krščena voda i u vrijeme blagoslova i u ime pravog kaštelanskog roda !

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8234)

  Opet idiotluk: umisto da svak ko jema 10 cabli može izlagat, tribalo bi kao kriterij uvest i količinski faktor. Ne mora opskrbljivat Konzum i Lidl, ali svaki "proizvođač" koji nije prepoznat u trgovinama i / ili pazarima kao da ne postoji i sigurno ne živi od ulja, pa ga ne bi tribalo niti poticat. Time se zapravo podstiče usitnjavanje agrara, uništavanje zadruga i PIK-ova i tako pogoduje uvozničkom lobiju kojemu su Hrvati prodali dušu.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara