Nakon sunčane srijede stiže nam sivi četvrtak, s naoblakom, južinom, te mjestimice s kišom. Petak će biti u znaku još jače naoblake, a ovaj će dan obilježiti i jako jugo.

Sivi i kišni utorak je diljem Dalmacije, ponegdje je bilo i kiše, no sve u vrlo malim količinama. Uz kišu, nije prehladno, najhladnije je na Biokovu 4 stupnja, najtoplije u Stobreču čak 16 stupnjeva u 8 sati. U Hrvacama je 7 stupnjeva, u Metkoviću 8, u Vodicama 9, dok je u Zadru 10 stupnjeva i to je najhladniji veći grad na obali. Na Lastovu je jutros 12, koliko je i u Splitu, u Šibeniku je 13, u Dubrovniku 14.

Ušli smo u zadnji tjedan veljače i zadnji tjedan klimatološke zime, a on će nam donijeti južinu i promjenjivo vrijeme.

Kako je i počeo u ponedjeljak, s oblacima u jugom, tako se, kako i vidimo, nastavlja s oblačnim utorkom, s tim da se danas može očekivati i još malo kiše. Za danas, kaže Rade Popadić iz 'Crometea' valja upozoriti na umjereno jugo, a jugo bi moglo imati i jake udare.

Sunce će nas obasjati samo u srijedu, stoga ako planirate izlete ili radove na otvorenom, to će biti idealan dan. Ujedno, to će biti najtopliji dan, rekla bih, poput pravog proljeća jer će se temperature popeti sve do 20 stupnjeva.

Nakon sunčane srijede stiže nam sivi četvrtak, s naoblakom, južinom, te mjestimice s kišom. Petak će biti u znaku još jače naoblake, a ovaj će dan obilježiti i jako jugo.

I vikend siv, oblačan, po jugu, s izrazito toplim temperaturama, no što će se točno s vremenom događati u dane vikenda za sada je prilično neizvjesno. Naime, prema jednoj prognozi, bit će samo oblačno, a prema drugoj, očekuje nas pravi potop.

Teško se prikloniti bilo kojoj opciji pa ćemo za sigurnu prognozu pričekati još koji dan. Ono što je sasvim izvjesno da nam sljedeći tjedan donosi novu promjenu vremena, s jakim jugom, a moguća je i lebićada. Nije apokaliptično, no daleko je to od savršenog vremena, no, što je, tu je, ne treba se nervirati, beskorisno je.

Izvor : Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • domači (Gost_3902)

  Zašto Dalmacija nema meteoradar .Ima ga Zagreb i Slavonija.On je jako važan za prognozu: količinu oborina .neveru , smjer oluje .itd.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1224)

  Kisa zlatnog sjaja..oprat ce grad kastela i ovistit ulice od smeca i oprat oko kontenjera...zlana kisa

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6454)

  Noina Barka

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara