OBEĆANJE - LUDOM RADOVANJE!
Zadatak medija je informirati javnost, ali se često kaže da su mediji i korektiv pojavama, odlukama i događanjima u društvu, a mi bi ovog puta nadodali da su mediji više puta i podsjetnik na izrečena obećanja. Tako smo se, ovog puta, mi podsjetili obećanja gradske vlasti od prije devet godina, a koja su se odnosila na srušeni portal ili volat na ulazu u prostor uz more na području Baletne škole.

Portal, odnosno prepoznatljivi dio zidina koje se tu nalaze, a koji pamte generacije Kaštelana i gostiju, srušen je u lipnju 2007. godine. Kako su tada nadležni izjavili portal je srušen jer je, prema pretpostavkama, bager ili kamion, zapeo za ulaz te je oštećena glavna greda.

- Oštećena greda predstavljala je opasnost za prolaznike te je vlasnik obližnjeg restorana istu zbog toga srušio, kao i dio zapadnog zida – objasnili su tada nadležni, naglasivši kako vlasnik restorana planira sve vratiti u prvobitno stanje uz nadzor konzervatora i gradskih službi.


Ovako je ulaz izgledao nekad

Srušio vlasnik restorana, a obnovit će Grad. Tko će to platiti?

Sam vlasnik restorana, obrazlažući svoj postupak, tada je izjavio kako se radilo o svodu koji je bio i ranije oštećen, te da je riječ bila o betonskoj gredi koja je napravljena nešto više od dvadesetak godina ranije, kada nije bilo konzervatorskih službi koje bi utjecale da radovi budu izvedeni u skladu s povijesnim stanjem i strukom.
Na rušenje ovog ulaza prije devet godina reagirale su i ekološke udruge, no sve je ostalo na tome.

Umjesto obnove volta pod nadzorom konzervatora, stanje je ostalo isto, iako je gradska vlast dvije godine kasnije, pri otvaranju Glazbene škole, obećala kako će nakon dovršetka uređenja zgrade nekadašnje Baletne škole obnoviti zid i volat koji sa zgradom čine jedinstveni dio na tom području.


Srušeni portal i zid prije devet godina

Devet godina nakon rušenja stanje je nepromijenjeno, a na ovu temu nadležne u Gradu podsjetili smo prije nekoliko dana.
Od njih smo i ovog puta dobili obećanje u kojem se kaže kako će navedeni ulaz biti riiješen u sklopu uređenja cijelog okoliša i parka na području Baletne škole.
Nismo dobili informaciju kada će se to provesti, hoćemo li te radove platiti iz naših džepova, no kako su radovi na uređenju tog područja aktivirani prošle godine, a nastavak najavljen za ovu godinu, novi portal nećemo čekati narednih devet godina. Ili...? 


KOMENTARI:

Stari Komentari (24)

 • (Gost_3205)

  Ako je problem širina prolaza neka ga naprave širim a put zapadno svakako mogu zatvoriti jer je dovolaljan 1 prolaz

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8712)

  Kome smeta baletna skola

  oko 2 godina prije
 • (Gost_787)

  geni geni kameni, pilaj, ruši, šporkaj za rvacku

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3675)

  Ervacka elita: uvik in je malo i sve na štetu ostalih.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4232)

  Odgovara: # 386887

  ne smeta nikome, grad je obećao vratit stanje u prvobitno, podržavam odluku grada. ako je vraćeno "prijašnje" stanje kule cippico, zašto ne vratit prvobitni izgled volta?
  pozdrav katji

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9152)

  A DIJE KAMEN

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7100)

  Ovaj volat je najveci problem u svih sedam sela, jos varin :D

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4232) Odgovara: # 386887 (Gost_3134)

  grad je obećao vratit stanje u prvobitno,


  jel to znači da će on pokrit troškove ili inzistirat da se sve dovede u prvobitno stanje

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7145)

  plačeni članak...največi problem...prođite kroz Donja sela....asfaltirana riva...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6655)

  Ako je ovo jedini problem u kaštelama onda blago nami

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5111)

  Bojiim se da nema ništa od vračanja u prvobitno stanje jer je vladajujča garnitura puno dobrih zalogaja mukte izila u Baletnoj.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9011)

  "ne smeta nikome, grad je obećao vratit stanje u prvobitno, podržavam odluku grada. ako je vraćeno "prijašnje" stanje kule cippico, zašto ne vratit prvobitni izgled volta?"

  Da je to mislila, već bi i napravila i podnila prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Ovo je gore od kule Ćipiko, jer je primjer kako se priko veze i s pinezima sve može, dok je u slučaju Ćipiko nešto od to dvoje izostalo.

  oko 2 godina prije
 • Selonacelnik (Gost_2206)

  Oma iza ovoga idemo buzat tunel kroz Kozjak

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1831)

  Mudriasi nemojj te pitat grada za volat nego pitajte gazdu bsletne skole zivia berket

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3877)

  ali se tribalo ist u marini u restoranu umisto u baletnoj
  uvik mu malo

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6115)

  Da ova novinarka iti malo želi izvijestiti javnost, izvijestila bi i to da je gradsko vijeće u prosincu 2015. donijelo UPU br. 10 u kojem je jasno nacrtano da je na mjestu "portala" predviđena izgradnja dvotračne ceste s obostranim nogostupom (http://www.kastela.hr/wp-content/uploads/2016/01/UPU-10_2-1-Promet.pdf). Ako će se u ovom gradu poštivat zakon onda znači da se taj portal više i ne smije vratiti jer će to biti u suprotnosti s važećim urbanističkim planom uređenja.
  Sve to skupa znači, da novinarka i oni koji su joj davali izjave, obmanjuju javnost.
  Toliko o zadatku medija!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6655)

  Piva klapa ispo volta

  oko 2 godina prije
 • Uvik isto (Gost_5151)

  Opet se traže načini kako izvlačit lovu iz proracuna. Ko ce bit izvođač? Oće li bit koji rodijak? Skladgradnja? :):):):)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6235)

  Ako se vrati, ništa ružnije ni nepotrebnije nebi bilo u Kaštelima, žali bože svake lipe!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5886)

  Zasto su zatrpali oni bunker u Solinu?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9011)

  "Ako će se u ovom gradu poštivat zakon onda znači da se taj portal više i ne smije vratiti jer će to biti u suprotnosti s važećim urbanističkim planom uređenja."

  Divota. U ovom kocu, a ne selima se ne samo gradi na crno, nego i ruši na crno. Pa se onda planira sanacija prostora od pinez sviju građana. Lipo, Boga mi. Ovo je zemlja di se ništa ne isplati po propisu i pošteno.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8227)

  Odgovara: # 387056

  i legalizira se bespravno bilo sagrađeno bilo srušeno

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9011)

  Evo bisera: branitelji imaju popust na plaćanje komunalnag doprinosa pri legalizaciji bespravno izgrađenog objekta, ali NEMAJU taj popust na plaćanje istog doprinosa u procesu LEGALNE gradnje!!!!!!!! Pljuc!!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8090)

  Baletna oaza kastela a niko niti drma niti mrda....da nije Tonckike i njegove spize za nazderat usenke Baletna bi bila deponij!!!! Ljudi su zadnjih godina izbjegavali proc ispod njega tako da ko god da ga je uklonija dobro je ucinija jer bi se jos do dan danas to lagano urusavalo pa cekat 10-15 g.da obnove....mislin da nebi dozivilo rusenje i gradnju novog volta ni jos 2 generacije izad mene

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara