hren

U KAŠTEL ŠTAFILIĆU
Kako bi izbjegli kopanja kanala za postavljanje električnih kabela te smanjili troškove potrošnje električne energije u skladu s ekološkim standardima, Grad Kaštela testirat će mogućnosti realizacije projekta postavljanja solarne javne rasvjete na pojedinim gradskim područjima.

Za sada je istarska tvrtka Burasolar, koja je do sada imala dobre rezultate u ovoj tematici i s kojom Grad surađuje na projektu, postavila tek jedno rasvjetno tijelo, na šetnici u Kaštel Štafiliću, koje predstavlja testni model.

Ako se rezultati pokažu odgovarajući, planirano je da na istoj šetnici do ljeta bude postavljeno još desetak solarnih rasvjetnih tijela.
Pozitivni rezultati solarnu rasvjetu bi u narednim godinama doveli i na neka druga područja u gradu, potvrdili su nadležni.


KOMENTARI:

Stari Komentari (17)

 • (Gost_2939)

  Odnit će i to djava pod okriljem noći.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_3109)

  Moreli so oto stavit kraj kuće...

  oko 4 godina prije
 • (Gost_9603)

  koliko piza

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1213)

  napokon

  oko 4 godina prije
 • (Gost_6005)

  Fala Bogu dragome da se i ovo dogodilo. Napokon je došlo iz guzice u glavu.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2843)

  ovo sa raznim novim oblicima stednja su gluposti..kakvi nema..i interesantno..uvik padaju na plodna tla..neznalica..pa da li oni znaju..svaka stednja ne nosi..novac i ne omogucava potrosnju..najjaci element izlaska iz krize je upravo veca potrosnja..vise trositi a ne manje..da je tomu tako..dokaza ima..ali..komu ja..;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8125)

  Odgovara: # 386056

  pa ti sam sebe upadaš u usta, ako se kupuju fotovoltanik čelije i lampe sa stupovima, da se nekome da se to sve spoji i da funkcionira. a šta je to nego potrošnja...................

  ili je ovo sve skupa poklon niko ništa neče nikomu naplatit

  ja san isto stavija panel od 100 W pretvarač i bateriju sve skupa 800 eura, štedin struju na jednoj strani a na drugoj potičen potrošnju, proizvodnju....

  pročitaj šta si napisa pa razmisli.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_214)

  a di je ta ''šetnica'' u štafiliću?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2276)

  evo..vec par sekundi..razmisljam..i pitam te..pa ako..tko je izvodjac i ciji su paneli..dobit ces i odgovor..odgovor ..evo proslo je 40 sek. razmisljanja..;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2276)

  pa ako ..znas..tu sam izgubia na par sekundi..;)

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2129)

  Šetnica je loš izbor. Tribalo je to u nrki malu ulicu montirati, niko nije huligan prid svojom kućom... Ovako, nosi djava svoje..

  oko 4 godina prije
 • (Gost_2276)

  setnice uz mora..jezera..rike..su lipotice gradova i njih..triba osvitliti..i ukrasiti..da se vidi do miseca..a ne stediti sa panelicima..ha..ha..ha..;)

  oko 4 godina prije
 • gost1234 (Gost_8185)

  Super.Sada možete o Sučurcu osvijetliti šetnicu uz more.Javna rasvjeta je na cesti i od zelenila se ne vidi riva.pozdrav

  oko 4 godina prije
 • (Gost_133)

  Ranije su kaštelanski nestručnjaci dali postaviti skupe brončane rasvjetne stupove sa plastičnim kuglama, bez sjenila sa gornje strane, koje su osvjetljavale uglavnom nebo i uvelike pridonosile svjetlosnom zagađenju. Ta investicija je na sreću propala, stupovi su pokradeni, a nekompetentne neznalice i nestručnjaci nikad nisu pozvani na odgovornost zbog arčenja državnih para u neodržive pyzdarije. Ista je stvar i sa rasvjetnim tijelima ugrađenim u zidić na plaži u Starome koje je morska sol razorila nakon par mjeseci rada i od tada nisu u funkciji. Sada ćemo dobiti LED rasvjetu koja je zbog svog raz.ebanog elektromagnetskog spektra nezdrava za oči i čitav ljudski organizam. Ovo je link na dobar članak o štetnosti fluorescentne i LED rasvjete: Istina o žaruljama - Opasnost plave svjetlosti

  oko 4 godina prije
 • (Gost_8234)

  A sta je s onom Kastelanskom energetskom zadrugom? Spin u Luksicu im nije bas upalija?

  oko 4 godina prije
 • (Gost_1106)

  "A sta je s onom Kastelanskom energetskom zadrugom? Spin u Luksicu im nije bas upalija?"

  Upalija in se mozak od velike svitlosti koja ih je obasjala.

  oko 4 godina prije
 • (Gost_4156)

  Neka stavi jednu na gojaci u Sucurcu tako da se moze pituravanje brode i po noci , dolazu iz cile dalmacije. Faturete bez placat porez sve se dili na crno. E moja upravo ribarskog drustva GOJACA

  oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij