ROK DO POČETKA OŽUJKA
Splitsko – dalmatinska županija prvog dana veljače objavila je natječaje za financiranje projekata udruga sa svog područja, i to za projekte od općeg značaja, iz zdravstvene i socijalne skrbi, kulture, sporta i drugih javnih potreba, kao i javni poziv za dodjelu potpora za turističke manifestacije i udruge.

U navedenim natječajima Županija poziva zainteresirane udruge da se prijave na natječaj, a rok za podnošenje prijava je 30 dana od objave na službenim stranicama Županije.

Udruge od općeg značaja

Kako stoji, na natječaj za financiranje projekata udruga od općeg značaja za Splitsko – dalmatinsku županiju za 2016. godinu, na natječaj se mogu javiti  udruge kojima je financijska pomoć potrebna u realizaciji projekta iz području djelovanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata, demokratske i političke kulture, duhovnosti, gospodarstva, hobističkih djelatnosti, kulture i umjetnosti, ljudskih prava, međunarodne suradnje, obrazovanja, znanosti i istraživanja, održivog razvoja, socijalnih djelatnosti, sporta, tehničke kulture, zaštite zdravlja, zaštite okoliša i prirode, zaštite i spašavanja te ostalih područja djelovanja.

O uvjetima natječaja, potrebnoj dokumentaciji te ostale informacije mogu se pronaći na ovom LINKU  

Potrebe u socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti

Detaljne informacije o natječaju za predlaganje programa i projekata socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, te drugih područja od interesa za opće dobro mogu se pronaći na ovom LINKU 

Putem ovog natječaja Županija će djelomično financirati socijalnu i zdravstvenu zaštitu djece i mladih, osoba starije životne dobi, preenciju i sutbijanje nasilja u obitelji, zaštitu osoba s invaliditetom, skrb o beskućnicima, prevenciju bolesti, socijalnu i pravnu zaštitu branitelja i slično.

Kultura i strukovne udruge

Natječaj je raspisan i za financiranje programa i projekata udruga namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba iz područja kulture, strukovnih i ostalih udruga, a detalji natječaja nalaze se na ovom LINKU

Ovim natječajem obuhvaćene su aktivnosti poput strukovnih i stalih udruga, muzejske djelatnosti, djelatnost foto klubova, izdavačke djelatnosti, scenske djelatnosti, kulturno – umjetničkog amaterizma, glazbene djelatnosti te podrška kulturnim događanjima.

Potrebe u sportu

Natječaj za za financiranje programa i projekata udruga namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u športu pokriva područje organizacije i sudjelovanja na sportskim manifestacijama, pomoći sportskim društvima, sportskim školama, sportskim aktivnostima invalidnih osoba, uređenje i izgradnju sportskih objekata te stipendiranje nadarenih sportaša.

O detaljima ovoga natječaja možete saznati na ovom LINKU

Financiranje turističkih manifestacija

Županija Splitsko – dalmatinska uputila je i javni poziv turističkim zajednicama i udrugama građana na podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva iz programa potpore turističkim manifestacijama i udrugama za projekte koji će se provoditi tijekom 2016. godine. Kako sudjelovati u ovom pozivu možete naći na ovom LINKU


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_910)

    eto para ka žala

    oko 2 godina prije
  • (Gost_8178)

    prvo treba razluciti ..sto su to javne potrebe ..javni wc ili javne udruge..mislim.. wc su vazniji..zato .. treba ukinuti financirati devedeset posto razni udruga i na taj im nacin dati sansu djelovati na slobodnom trzistu misli i kapitala..pa tko voli nek izvoli..a ne ka do sada ..razni nostalgicari pisati po portalima i medijima..praviti se netko i nesto ..pisati u more a posli pisanja ne odgovarati ne oprati i ne obrisati ruke..ja sam za wcee.;)

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara