SPALJENA DIČJA PRAVA
Ni sivi oblaci koji su se nadvili nad donjokaštelanskom rivom, nisu ove nedjelje mogli  pokvariti planove  veseloj povorci  35. Dičjeg krnjevala Donjih Kaštela i spriječiti ih da prošetaju svoje šarene kostime, u koje su uložili toliko truda i vremena. 

U razigranoj koloni, koja je tradicionalno krenula od Lucijinog puta u Kaštel Štafiliću, predvođena ovogodišnjom malom kraljicom krnjevala Korinom Kosor i Kaštelanskim mažoretkinjama, našli  su se mnogobrojni mališani iz kaštelanskih gradskih i privatnih vrtića, osnovnih škola i Doma za djecu Miljenko i Dobrila, ovoga puta pojačani i svojim vršnjacima iz Marine.

Uz bodrenje okupljenjih roditelja, djedova i baka, prošetali su tako rivom do Kaštel Starog mali lopovi i policajci, gusari, veseli kuhari, strašila, pingvini, vatrogasci, likovi iz Malog princa, spustili su se čak i mali vanzemljci te  među mališanima trenutno omiljeni Malci, ali i brojni drugi  likovi iz dječje mašte.

A nakon defilea, organizatori iz  KKU Poklade pobrinuli su se da na  prostoru nekadašnjeg Plavog Jadrana  pjesme, plesa i dobrog raspoloženja ne nedestaje.

Na kraju maškaranog veselja, prema tradiciji, pročitana je osuda i spaljen ovogodišnjeg krnje – Dičja prava, uz poruku „oćemo dičje radosti bez pismene suglasnosti“. Jer, zaključile su male maškare,  danas se svaka šuša bori za njihova prava, bez pismenog odobrenja matere ne mogu poć ni na zahod, ne smiš ih ni po ramenu potapšat, dica imaju pravo za ovo i ono, i na ovo i ono, a dužnosti nigdi. Zato su zapalili krnju od ludih obećanja i suglasnoti, uz poruku dajmo dici da imaju prave dužnosti, puno igre, smija i radosti!

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (7)

 • (Gost_3127)

  Organizacija nula bodova. U povorci ni muzike nije bilo, pari ka da se na sprovod išlo. Bezveze. A program kasnije...ništa. Na kambelovskim maškarama su bar male mažoretkinje i još neka dica zaplesale, neki zapivali...bar nešto.
  Uglavnom, organizirano je reda radi, bez šušta i gušta.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8185)

  Bilo muzike, sevka tresla, umisto dicije pisme, ona lapacitosica piva o znamo cemu, lipo dicu ucimo od malih nogu, a program srednja zalost, nazalost slabo, kao i sve u kastilim donjim

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5378)

  Odgovara: # 385786

  Zali boze sto kuna za kostim koji bi i materi bija velik...koje koga natega....zna se

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2195)

  zar baš mora svake godine bit karneval. bolje ništa nego forsirat tradiciju koje neka mista nisu imali

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2092)

  slike su super

  oko 2 godina prije
 • 1980 (Gost_1874)

  Bilo je ok , iako su dica ocekivala vise sta se zabavnog dijela tice

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4132)

  (Gost_5378) Odgovara: # 385786
  Zali boze sto kuna za kostim koji bi i materi bija velik...koje koga natega....zna se

  a kecelje školske su skupe

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara