NEDJELJNEFILMSKE PROJEKCIJE
Ove nedjelje vraćamo se s novim filmskim naslovima. Osim informacija o filmovima koje možete pogledati, u daljnjem tekstu donosimo i imena dobitnika besplatnih ulaznica u nagradnoj igri Portala grada Kaštela.

I ovog puta najsretnijima od vas dodijelili smo tri puta po dvije ulaznice. U nedjelju sa početkom u 17 sati će tako HRABROG MALIŠANA pogledati Gordana Lončar, Ružica Butir i Jelena Božić, a u 20 sati na SAVRŠEN DAN idu Rami Assaf, Petra Rajčić i Zvonimir Maglica. Ulaznice vas čekaju na ulazu a trebate ih predignuti najkasnije pola sata prije početka projekcije.

Ulaznice su u prodaji u nedjelju od 16 sati po cijeni od 20 kn.

PROGRAM: 
Pastoralni Centar K. Lukšić - nedjelja, 24. siječnja

17:00 HRABRI MALIŠAN  / Valley of the Lost Ants
Thomas Szabo/ Francuska/ 2014./ 85’

Priča prati mikrosvijet insekata i počinje kada mladi par nakon piknika u prirodi ostavi iza sebe ostatke hrane koja bi grupi crnih mravi mogla biti ulov godine. Ali prije nego mravi uspiju ukrasti svoj plijen i odnijeti ga u skrovište na put im se postave tek rođene bubamare. Film odlikuju smisao za humor, impresivan pejzaži, upoznavanje djece sa životom i suživotom kukaca i insekata. Ova vješto napravljena animacija ima stvarniji pristup pa, kao i u stvarnom životu, mravi i bubamare ne govore.

20:00 SAVRŠEN DAN/ Perfect Day
Fernando León de Aranoa / Španjolska / 2015. / 106'
Glumci: Benicio Del Toro, Tim Robbins, Olga Kurylenko, Mélanie Thierry

'Savršen dan' predstavlja dramu koja govori o humanitarnom radu tokom rata na prostorima bivše Jugoslavije. Radnja se odvija u malom bosanskom selu čiji bunar biva zagađen. Troje junaka članova organizacije Liječnici bez granica dolaze u selo u nadi da će riješiti problem i spasiti jedini izvor vode za lokalno stanovništvo. "Film koristi humor kao odmak od surove realnosti: komedija najluđa i odlučna a ujedno i očajna, često se događa u samom središtu tragedije jer ne postoji mjesto na zemlji gdje je to više potrebno", rekao je redatelj. Cjelokupna radnja odvija se u 24 sata, a na putu im stoji mnoštvo prepreka. Slijedi brza utrka protiv vremena jer ovaj film nema vremena za gubljenje. Film "Savršen dan" osvojio je 8 nominacija za španjolsku filmsku nagradu Goya, a među njima su i one za najbolji film, režiju i scenarij.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

 • (Gost_4192)

  ima li koji film o zbilji u Hrvatskoj ?
  zašto uvik neki iz regiona?
  fala bogu doša novi ministar pa bi se moglo i snimit nešto Hrvatsko.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2201)

  Dobar je film.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara