SLAVLJE PREDVODIO DON DAMIR BISTRIĆ
Župa Sv. Petra u Kaštel Novom ove je srijede, 20. siječnja, svečano proslavila blagdan svojih suzaštitnika Sv. Fabijana i Sebastijana. Proslavi blagdana prethodila je devetodnevna priprava.

Glavno euharistijsko slavlje predvodio je don Damir Bistrić, župnik Kaštel Štafilića uz koncelebraciju ostalih svećenika. Don Damir je u svojoj homiliji istaknuo kako nam u današnje vrijeme Fabijan i Sebastijan mogu biti pravi primjeri ustrajnosti u svjedočenju kršćanske vjere. Današnji čovjek u potpunosti je duhovno osiromašen i na vjetrometini različitih novih progonstava ukoliko želi istinski živjeti svoju vjeru.

U siromaštvu lagodnog života, ukoliko se želi živjeti u Božjoj radosti, trajno smo izvrgnuti strelicama ubojite snage svijeta, vlasti i vlastodržaca koje nas nikako, ukoliko smo ucijepljeni u Krista, ne ranjavaju. Sv. Fabijan i Sebastijan upućuju nas na zajedništvo ispovijedanja vjere i u duhu ljubavi i milosrđa Božjega potiču nas da se u vjeri ispunjamo milošću Njegovog bogatstva, istaknuo je don Damir.

Na koncu je župnik don Darijo Čorić zahvalimo svim prisutnima, a svečano euharistijsko slavlje završilo je cjelivanjem relikvija sv. Fabijana i Sebastijana.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_3716)

    U prvoj klupi veliki gospodin Radman(Šuker).On,Udovičić,Berket,svečenici....Savjet poradit na stilingu.Javit se Marku Grubniću....

    oko 2 godina prije
  • (Gost_9216)

    Je li možda don Damir Bistrić visoki crkveni prelat, jer ispod čipke od albe vidimo crvenu postavu koju nose uzoriti kardinali?

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara