DUŽNOSNICI U RALJAMA MAŠKARANE DEMOKRACIJE
- Ne znam baš dobro govoriti engleski, al mislim da ću se ipak nekako snaći na novoj dužnosti – kazao je u petak navečer na tradicionalnoj primopredaji dijela od sedam ključeva grada Kaštela, Stipe Krokar, od ove večeri prvi čovjek Kaštel Kambelovca i Kaštel Gomilice.

- Kao i u godinama ranije, tijekom slijedećih nešto manje od mjesec dana, popravit ćemo u Kaštelima sve ono što ne valja i vratiti grad dosadašnjoj vlasti u boljem stanju nego smo ga preuzeli. Mi se svake godine potrudimo nenormalno vratiti u normalno stanje, a kad im grad vratimo oni opet sve pokvare. Što se tiće financija u gradskoj blagajni one nas ne zanimaju, nama su važne stolice i da zaposlimo ove naše nezaposlene članove – ustvrdio je Krokar brojnim predstavnicima medija, koji su došli popratiti ovo „demokratsko“ događanje.

Unatoč veseloj atmosferi u restoranu Buža u Kaštel Kambelovcu, za koju su bili zaduženi tamburaši grupe Maestral,  uz svesrdnu pomoć članova KU Polantana, na predaji ključeva nisu svi bili veseli, poput zamjenika gradonačelnika Zorana Bonacina, koji je kazao kako ključeve predaje maškarama teška srca.

- Da, teško mi je, ali što se mora, mora, moramo popustiti jer ovo je doba od maškara, samo da nam ne smijene pročelnike kako bi poslije mi mogli nastaviti normalnim radom. Jer u godinama prije svašta smo nalazili u ormarima što su ostavili, nije nedostajalo ni kostura – objasnio je razloge nezadovoljstva Bonacin, napomenuvši da će nakon zapošljavanja tijekom slijedećih tjedana, dosadašnja vlast, kad se vrati na čelo grada, morati dijeliti otkaze.

Maškare su ove večeri najavile da će, osim upravljanja gradom, posebno na Dičjem krnjevalu te Velikom županijskom krnjevalu, imati zadatak predstavljati svoj grad i izvan njegovih granica, a posebne pripreme u tijeku su za sudjelovanje na Velikom krnjevalu u Rijeci, gdje će se predstaviti novom, kako kažu, izuzetno zanimljivom i aktualnom točkom.

Ove večeri u Kambelovcu je okrunjena i kraljica ovogodišneg krnjevala, Tanja Dudan, koja je najavila kako će kraljevske ovlasti iskoristiti za što više zabave tijekom narednih dana.

Kako ovoj primopredaji nije nazočio kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić, opravdavši svoj izostanak službenim putem u Zagreb, kambelovske maškare poručile su mu, da što se njih tiče, slijedećih mjesec dana ne treba se niti vraćati. Naravno, bilo je i onih koji su nadodali kako u Zagrebu može ostati i do kraja svog mandata.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (38)

 • (Gost_5199)

  jos jedan primjer ocite medjugeneracijske solidarnosti i povezanosti mladih i starih
  mladi rade za crikavicu na hr dojc blagajni i piju na zidicu .. stari od yu i dojc penzija skacu od veselja dok pale naše pa opet glasaju za naše

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1230)

  isforsirana maškarada samo za slikat se. pitam se di je zokiju granica. mene bi bilo sram da mi je kao školovanom inžinjeru funkcija da se slikajen po dernecima i da budem arlekin u maškaran, degutantno priko mire.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7221)

  to su mu ozbiljni protukandidati

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8329)

  Naš Zoran ključe daje "teška srca", a bidni Josip kad ih je dava pri koju godinu reka je "evo ti is Stipe i više mi is ne vraćaj".

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8819)

  Jadnog zokija posalju tamo,gdje lolek i bolek necedu da ih se vidi il necedu da dodu

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8179)

  A bolesni komentara

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8819)

  Bravo stipe..bravo kambelovcqni i kambelivcanke..najboji ste

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9162)

  Dobro je da se u Kaštilima organiziraju maškare i to valja podržati i privući građane , to su pravi europski običaji i ne vidim ništa ružnog u maškarama. Nadam se da će svake godine biti sve više maškara i da će trajati više od jednog dana ili jedne večeri.
  Glede Zorana Bonacina , njegova se uloga može tumačiti na svaki način.
  Ako dođu na maškare Zoran ili neko drugi iz gradske uprave onda jedni odobravaju a drugii ne. Moje je mišljenje da je bolje i da su prisutni .
  Svakako podržavam maškare da se organiziraju u svim Kaštelima i da dulje traju.
  U svakom slučaju najvažnije da maškare ne politiziraju ni pozicija ni opozicija ali je preporučljivo da maškare kritiziraju i jedne i druge.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6259)

  svaki komentar za sliku 8 je suvisan

  oko 2 godina prije
 • gost1234 (Gost_7639)

  Kad če rudine i radun imati vatrogasnu postaju i karnevalsku udrugu.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6131)

  nema niti jedan sin ili kći da su nezaposleni od članova hdza iako ne znaju tko im glavu nosi, uhljebili se za vjeke vjekova, da je samo to, a de su zetovi neveste rodijaci, biž te mladi iz ove balkanske krčme

  oko 2 godina prije
 • (Gost_189)

  maškare su davno postale politička udruga hdz-a budale to ne vide

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6201)

  E da su samo mačkare to su i vatrogasne i sve sportske ekipe pa i mažuretkinje a to je zato jer daju novac....

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8185)

  Nije to bas tako koji hdz koji pinezi ljudi se vesele i pokusavaju nasmijat i druge a vi dezurni redikuli ca van sve smeta pomozite malo oko maskar pa ce te vidit da nima tu puno pinez

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1195)

  Andrija je na slici nešto loše volje,možda zbog jamnice što je na stolu pridnjim

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1195)

  Jel se ovo ko maškara u Bonacina ili je to on stvarno

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2107)

  Sta ste se uhvatili Bonacina! Oli je problem sta je Bonacin domaći cvik, jer nećete davat ovakve komentare za one koji se nisu ni rodili u Kastilima a neki ni u Hrvatskoj pa su ipak u upravi grada.

  oko 2 godina prije
 • gost 4102 (Gost_3163)

  ma šta ste se svi uvatili zorana,ko kod bude na vlasti uvik van je kriv za sve-e kad rade kiša kriv je,e kad pade krupa molajte više s tin napadima.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9169)

  maškare su davno postale politička udruga hdz-a budale to ne vide

  a ti osnuj svoju nezaavisnu

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4209)

  vidilismo nezavisnu
  jel jos poste za most

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5534)

  "Sta ste se uhvatili Bonacina! Oli je problem sta je Bonacin domaći cvik, jer nećete davat ovakve komentare za one koji se nisu ni rodili u Kastilima a neki ni u Hrvatskoj pa su ipak u upravi grada."

  haha! Oli si mu u rodu? Ka malo je puti nayeba u portalovin komentarima i ostali kadar zločinačke organizacije, od načelnika do Tuđmana.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4156)

  A ca je Rio prema ovome? Ajte doma ovo na nista ne lici. Ka u vrticu.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4156)

  Je Bonacin prijo domaci covik, Ali misli drukcije. Dobro je oni gori napisa ko je od njegovi nezaposlen , a necu ni spominjat one ca ligu plater svaki dan. Sve umjetno.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8243)

  koji domaći bonacin, najveći izdajnici su domaći, jučer komunjare danas domoljubi-lopovi, pravi komunist je bio i ostao pravi i pošteni čovik, vrijedan radni i čuvar hrvatske, ne ove lopovske, to su očuvali zna se

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5242)

  bonacin nije bija komunjara, a ti i tvoji ?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5534)

  "bonacin nije bija komunjara, a ti i tvoji ?"

  Pa šta onda radi u njiovon društvu - leglu konvertiranih partijaca i udbaša? Podriva sistem iznutra?:p

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8243)

  advokat bonacina je iz usta.ke obitelji, veliki domoljubi koji su prodali dalmaciju italiji i sada je prodali zna se kome

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9100)

  Mi stvarno ne znamo mirno i bez uvrede .Još se nismo naučili razgovarati ili pisati o nekoj temi ili događaju . Sve nam završi na uvredama, partiji, HDZ-u ,partizanima, ustašama i drugima. Nikako da se opametimo i da promislimo prije nego nešto napišemo. Isto tako stvaramo umjetni prijepor između starih i novih građana. Ta tema je vrlo draga ,ali svijet se miješa, prelazi se živiti u drug zemlje ili kontinentie a mi se svađamo tko je i kada došao u Kaštela. Čemu sve to , valja prestati suprostavljati građane prema tome kad je neko došao, prije ili kasnije. Znate li da smo već u EU zajednici i da zaostajemo za prilagođenju EU i da je bolje da se dogovorimo kako što više dobiti sredstava iz Europe umjesto da stalno prebacujemo jedan na drugoga . Takvo ponašanje ne će nam donijeti ništa dobrog. Svi koji živmo u Kaštelima moramo se angažirati na zajedničkom napretku.Glede Zorana, ja se ne bih puno osvrtao na zloćeste komentare. Vjerujem da radi dobro koliko je moguće u našim uvjetima

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9100)

  Usput, i ja sam od stoljeća sedmog u Kaštelima.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5534)

  "Glede Zorana, ja se ne bih puno osvrtao na zloćeste komentare. Vjerujem da radi dobro koliko je moguće u našim uvjetima"

  Lipo je virovat, ali šta kad se otriznš pa progledaš?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3005)

  Odgovara: # 384470

  Ja mu rod pa nema mista za me:(

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1208)

  bal vampira..;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7229)

  falu nezavisni vizionari

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5188)

  9100 piše: "Glede Zorana, ja se ne bih puno osvrtao na zloćeste komentare. Vjerujem da radi dobro koliko je moguće u našim uvjetima"
  Goste ne vjerujem ni tebi ni tom bonacinu. Mrzim UHLJEBE koji ništa ne radi. Mrzim kancelarijske štakore koji ništa ne radi.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4096)

  (Gost_5188)

  moš ti mrzit ali triba živit. nema više kokakole,a grubo je visit po birou

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4145)

  Kruva i igara,,jedini cilj im je dobro se naist i napit i za par stotina kuna ic u Rijeku 3 dana a mi ostali platit tu razliku za njihovo blesiranje,samo da nisu kući.Velike koristi od toga svega..

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4119)

  Moga bi i ti ić za par 100tina kuna pa opustit možđane a ne dati je ludilo u glavi!!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_107)

  Ne mogu ja ic jer je ionako u busu od 50 mista popunjeno sve sa par obitelji i bliže rodbine ako će tvoje odmorne moždjane uspit razumit šta je pisac tija reć..

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara