NOVOGODIŠNJA PORUKA NADBISKUPA BARIŠIĆA
Na početku svake Nove godine jedni drugima želimo da bude sretna. Bog je izvor novosti i sreće koja preko nas i s nama biva prisutna u našoj stvarnost. Neka sve naše želje budu prijevod Božjeg blagoslova, a naša srca dostojna mjesta preko kojih će Gospodin naše vrijeme učiniti novim, sretnim i blagoslovljenim - kazao je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić na svetkovinu Marije Bogorodice.

Novu godinu, predvodeći svečano euharistijsko slavlje u katedrali Sv. Dujma. U koncelebraciji je bilo nekoliko svećenika među kojima i novoimenovani vojni biskup mons. Jure Bogdan te katedralni župnik don Tomislav Ćubelić.

U prigodnoj homiliji naglasio je da smo, u godini koja je pred nama i tijekom cijelog života, pozvani biti blagoslov jedni drugima i blagoslivljati jedni druge. „Blagoslov bi uvijek trebao biti u našim srcima kako bi bolje vidjeli naš život, svoga bližnjega i svijet u kojem živimo. Onda će nam godina biti nova i sretna, ako budemo blagoslov. Bog, koji je izvor blagoslova, blagoslovio je nas u svome Sinu, a Majka Marija pred tim blagoslovom čini ono što bi trebao svatko od nas: pohranjivati sve događaje u svome srcu i zahvaljivati. Vrednujmo protekle događaje u sadašnjosti da bi i budućnost bila bogatija", kazao je mons. Barišić.

Nadbiskup se osvrnuo i na Svjetski dan mira te vjernicima preporučio da pročitaju poruku pape Franje „Pobijedi ravnodušnost i osvoji mir" u kojoj Papa ističe da Bog nije ravnodušan prema nama nego vidi patnje svoga naroda te da i mi ne smijemo biti ravnodušni prema svojim bližnjima i prema zbivanju u svijetu. Nadbiskup je ukazao na brojne sukobe, progonstva i siromaštvo te upozorio da ne smijemo biti dio globalne ravnodušnosti već da od ljubavi, suosjećanja i solidarnosti učinimo program svoga života i pravilo u odnosima s drugima. Spomenuvši brojne obitelji, prosvjetne, zdravstvene i medijske djelatnike, udruge i volontera, kazao je kako je njihova briga za čovjeka znak nove kulture solidarnosti i zauzimanja. „Papa Franjo poručuje da smo u duhu ovoj Jubileja Božjeg milosrđa svi pozvani prepoznati na koji se način ravnodušnost očituje u našem životu i konkretno pridonijeti poboljšanju svijeta koji nas okružuje počevši od obitelji, susjedstva i radne sredine". Na samom kraju, nadbiskup je svima zaželio s Gospodinom blagoslovljenu i sretnu Novu godinu.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

 • (Gost_9103)

  Blagoslovio nas je biskup košćić legijom jamljača, netriba nam više blagoslova, sve je u paketu...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3174)

  blagoslov je bio dok je važila ova: u dobru se ne uzvisi, u zlu se ne ponizi.
  na to se zaboravilo i sve je otišlo naopako.zaboravili su i svečenici na to.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara