REINER KANDIDAT MOSTA I DOMOLJUBNE KOALICIJE
Izabrani saborski zastupnici okupit će se u podne kako bi na još jednoj sjednici pokušali izabrati predsjednika Sabora. Time bi se novi saziv konstituirao, a izabranim zastupnicima počeo teći zastupnički mandat. 

Sjednicu je sazvala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nakon što je mandat za sastavljanje buduće vlade povjerila Tihomiru Oreškoviću, kandidatu Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista, koji je donio 78 potpisa potpore izabranih zastupnika.

Kandidat Domoljubne koalicije i Mosta za predsjednika Sabora bit će Željko Reiner. Lijeva koalicija Hrvatska raste nije istaknula svog kandidata. U SDP-u su također odlučili kako će na glasovanju o predsjedniku Sabora biti suzdržani.

Predsjednik Hrvatskog sabora bira se većinom zastupnika. Ako se istakne samo jedan kandidat, zastupnici će o predsjedniku Sabora glasovati javno. Ako budu dva kandidata glasovanje bi bilo tajno, osim ako većina ne odluči suprotno.

Sjednicu možete pratiti uživo na HRT4.


KOMENTARI:

Stari Komentari (123)

Učitaj prethodne komentare
 • (Gost_1173)

  - Kaštelani, kao i uopće Dalmatinci nisu bili ustaše osim šake jada iz Vlaške i to ne cile
  - Imoćani nisu Dalmatinci, ne osjećaju je zavičajem, mentalitetom su isti ka i Ercegovci i jednim okom gledaju Zagreb, a drugim Minhen. Split i kaštela ne.
  - došljaci direktno iz prypizdine ili iz prypizdine priko Minhena nisu tribali dolazit onde di in ne vallja ni ljudi, ni običaji, ni voda, ni struja. Tribali su ostat doma, a već kad su došli, onda se ne getoizirat po polju i tražit svoje vlaške i ercegovačke župe i zakone ka prije rata Srbi na Braču, nego pokušat izać na rivu i stvorit suživot s onima kojima su i došli.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9183)

  u ovoj vladi je 80% dijaspore bih i canada. jadni mi , jesu nas s.ebali

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1173)

  "u ovoj vladi je 80% dijaspore bih i canada. jadni mi , jesu nas s.ebali"

  Pa to smo tili, tako smo glasali. Nismo mi Finci ni Nijemci.

  oko 2 godina prije
 • Nasljednica (Gost_2132)

  Mogu iznijeti svoje misljenje, nisam ocekivala da ce se novi Predsjednik Sabora baviti sta je tko rekao , jer po meni , to govori i o njemu. Zar smo vec zaboravili sto je Most govorio o SDP- u i HDZ-u, sta je HDZ o Mostu i SDP-u. Bave se papagaj izjavama, umjesto da misle kako da nam bude bolje.Jos i ovo, ciji je Sabor u Hrvatskoj !? Da nije mozda madjarski ,ma razocarao me ......ali mislite da bas nitko nije procitao ono sto je Predsjednik Sabora napisao, nemojte biti naivni. Ok, daj Boze da nam bude bolje....

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7467)

  Stvarno je žalosno da onaj miran dobar narod hrvatski pomalo svaki dan sve više upada u nacistićke---fašističke izjave.

  oko 2 godina prije
 • Nostradamus (Gost_4044)

  Most će raskrstit s krADZejon u maksimalnom roku od 3miseca,
  onda slijede prijevremeni izbori...

  oko 2 godina prije
 • Nadljednica (Gost_1108)

  Ali ste zaboravili tko je po miljun manjih mista imao predstavljanje svoje knjige i ubirao po 100 kuna za svaku prodanu i drito u zep !? O cemuje bilo rijeci ... o domoljublju, mos mislit !

  oko 2 godina prije
 • (Gost_108)

  kad je predstavljan predsjednik sabora onda je rečeno da ima puno znnstvenih radova, najcitiraniji, ali nije rečeno od kada, od koje godine. šta se tiče broja znanstvenih radova neznam dali u to ulazi i ono kad pojedinci pišu svoje radove moraju stavit i ime nadređenog političkog uglednika pa taman da ga nisu nikad vidili ni čuli a kamo li da bi bio koautor. tako se takvima skupljaju znanstveni radovi a oni za to vrime šetaju po amerikama i bave se drugim poslovima.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_108)

  Nadljednica (Gost_1108)

  zaboravija san ko je predstavlja,ali nisan zaboravija onoga koji in je dava prostorije.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_219)

  (Gost_7467)

  Stvarno je žalosno da onaj miran dobar narod hrvatski pomalo svaki dan sve više upada u nacistićke---fašističke izjave.

  Ne upada već je činjenica da se fašističko-nacističko(ustaško-četničko) zlo debelo nadvilo nad hrvatskim nebom.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1190)

  Stvarno je lijepo da onaj miran dobar narod hrvatski pomalo svaki dan sve više izlazi iz komunisticke doktrine razmisljanja i na putu je ka slobodnom demokratskom drustvu..drustvu..bez mrznja..podjela..nerada..gdje ce biti moguce mise za poglavnike..marsale..i obicne ljude..

  Ne izlazi već je činjenica da se fašističko-komunisticko zlo debelo nadvilo nad hrvatskim nebom.;)

  oko 2 godina prije
 • Trio (Gost_5196)

  Napokon da se u Hrvatskoj samostalnoj državi na čelu države nalaze osobe koje su vjernici.Ipak smo mi kršćanska zemlja i 3 praktična vjernika ulijevaju nadu i svjetlo u bolje sutra.Kolinda Grabar Kitarović,Tihomir Orešković i Željko Reiner Bog Vas poživio.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1190)

  dadam se..da ce spd..biti..prava domoljubna opozicija..jer bez cvrste i prave opozicije..nema slobodna i demokratska drustva..e sad je li milance..spreman za tako sto..sumnjam..ali..iama drugih..mladjih i sposobnijih..ili se varam..;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4044)

  Odgovara: # 383506

  Ustav RH deklarira: Sve vjerske zajednice su jednake pred zakonom i odvojene od drzave.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1190)

  4044 ..ti si se odavna ..raskrstia..sa svima..i krstom i krizom..;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9366)

  " (Gost_5196)
  Napokon da se u Hrvatskoj samostalnoj državi na čelu države nalaze osobe koje su vjernici.Ipak smo mi kršćanska zemlja i 3 praktična vjernika ulijevaju nadu i svjetlo u bolje sutra.Kolinda Grabar Kitarović,Tihomir Orešković i Željko Reiner Bog Vas poživio."
  Jaka muda, ka da je biti vjernik samo po sebi garancija za moralnost i poštenje. I mafijaši su mahom veliki vjernici... Osim toga vjera, agnosticizam ili ateizam je privatna stvar svakog pojedinca, naročito u po Ustavu sekularnoj državi kao što je naša.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9227)

  Misa za Tita, 10. siječnja u 18 sati u Crkvi Sv. Marka
  Za samo 50 kuna, koliko iznosi pristojba, na blagdan Krštenja Isusova, koji ujedno označava i kraj Božićnog vremena te početak crkvenog vremena kroz godinu, monsinjor Franjo Prstec održat će misu za Josipa Broza Tita. Barem tako piše na poleđini razrezanog katoličkog kalendara na koji je župnikova tajnica upisala vrijeme održavanja mise i ime pokojnika.

  Pozivam sve koji vjeruju u Božje milosrđe da dođu na svetu misu i pomole se za dušu Josipa Broza.
  Pokoj vječni daruj mu Gospodine, i svjetlost vječna svijetlila mu.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1190)

  ne..nego je garancija..biti..sveti toma..i nostalgicar..nes ti buducnosti i perspektive..;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_125)

  Odgovara: # 383517

  Ad hominem ti neće pomoć u raspravi.
  (više govori o tebi)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_779)

  Gost1190 "ne..nego je garancija..biti..sveti toma..i nostalgicar..nes ti buducnosti i perspektive.."
  Vrlo mudro razmišljate. Hast du schon wieder Durchfall?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8126)

  Trio (Gost_5196) PRIJAVI ADMINISTRATORU
  Napokon da se u Hrvatskoj samostalnoj državi na čelu države nalaze osobe koje su vjernici.Ipak smo mi kršćanska zemlja i 3 praktična vjernika ulijevaju nadu i svjetlo u bolje sutra.Kolinda Grabar Kitarović,Tihomir Orešković i Željko Reiner Bog Vas poživ


  e ti ga napisa gluposti. ko je 90-e zauzeja prve redove u crkvi? koga su biskupi i svečenici prve pozdravljali na misi? ko nan je prvi ustrojia lopovsku državu? ko je prvi pokreja državu? ko je prvi rasproda sve šta je valjalo u državi za debelu proviziju sebi u žep?. ko je prvi otiša u remetinec? ko je gazija autom ljude po cesti i nije bija kažnjen?ko radnicima ne isplačuje plače?
  stvarno je više vrime da dođu vjernici na čelo države.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_125)

  Novi svećenici su katolici, fala ti Bože neće više bit svečenika pedofila.
  Stari svečenici su odreda bili komunisti i ateisti.
  :D

  oko 2 godina prije
 • (Gost_125) (Gost_8126)

  i staljinisti

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6198)

  "Napokon da se u Hrvatskoj samostalnoj državi na čelu države nalaze osobe koje su vjernici.Ipak smo mi kršćanska zemlja i 3 praktična vjernika ulijevaju nadu i svjetlo u bolje sutra.Kolinda Grabar Kitarović,Tihomir Orešković i Željko Reiner Bog Vas poživio."

  Vidiš, baš ta činjenica je možda jedan od razloga zašto glasamo retardirano za podmukle zločince. Ako stalno ideš po mišljenje u popa ili komitet, nema iz tebe ništa.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8128)

  Velimir Visković
  7 sati ·
  Napokon. Norval je pobijedio Zagreb. Dijaspora je nadvladala tzv. domovinsku Hrvatsku. Svi građani Republike Hrvatske koji su u njoj rođeni, živjeli, radili i pošteno zarađivali „kruh svoj svagdanji“ uvrijeđeni su i poniženi, jer im se za predsjednika Vlade dovodi čovjek koji je, doduše, rođen u Hrvatskoj, ali je tako dugo živio u inozemstvu (Kanadi najvećim dijelom!) da ni svoj materinji jezik više dobro ne govori. I to je izravna poruka svima iz Hrvatske, svima koji su u hrvatskim školama i fakultetima (mada u Jugoslaviji) stjecali stručna znanja i uspješno ih primjenjivali – i ovdje, i u svijetu (što uopće nije teško dokazati) kako su nesposobni, kako u Hrvatskoj nema ni jednoga, jedinoga čovjeka koji bi bio dorastao obnašanju dužnosti predsjednika vlade.

  oko 2 godina prije
 • nastavak (Gost_8128)

  A njegovu se stručnost, stručnost mandatara, koja mu je – kao – najveća preporuka da ga se lansira na čelo izvršne vlasti, mjeri radom u Plivi, točnije u ostatku ostataka nekadašnjeg giganta hrvatske (i jugoslavenske) privrede, u onome što je od Plive ostalo nakon što je prodana strancima (a gdje su onda bili silni domoljubi da u zboru zaviču: veleizdaja?) i, u skladu s njihovom poslovnom politikom, pretvorena praktično u pakirnicu generičkih lijekova. Koja je i kakva bila uloga g. Oreškovića u tome, jedno je od mnogih pitanja na koja bi trebao ponuditi odgovore.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5180)

  8128 vama je nostalgicarima..ucenicima skola..joze mafioze..krivo i ne mozete shvatiti..koliko ste zaostali za judskom misli i slobodom..i to ne mozete prigrist ..ako ne virujete..okrenite se oko sebe..i sta vidite..i zato samo nemojte molim vas ici u sumu i oslobadjat nas od nas..;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6198)

  Evo ja nisan nostalgičar, ali mi uloga top menadžera s masnom plaćom kao premijera zemlje koju ne poznaje nije jasna ukoliko su u pitanju časne namjere. A neka mi onda objasni gost 5180 koji očito isto nema pojma, samo ne smi priznat jer je glasa za one koji su postavili Oreškovića za premijera.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5180) (Gost_8128)

  blago tebi ti si odgajan po licejima

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4305)

  A pitam ja tebe goste 8128 ima li u SDP dovoljno pametnih Hrvata koji su mogli bit ministri a ne da su to morali biti Srbi;Pusićka,Opačićka,Grčić,Ostojić,Jovanović...

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4305) (Gost_8128)

  pitaj se ti ima li HDZ dovoljno pametnih Hrvata koji su mogli bit ministri a ne da su to morali biti svi oni koji su" made in remetinac"

  oko 2 godina prije
 • (Gost_8128)

  I dok je velika većina putnika strpljivo čekala na izlazak iz Hrvatske, dva automobila u pratnji policije pod rotirkom su zaobišli gužvu na graničnom prijelazu Bregana. Riječ je o kombiju i osobnom automobilu zagrebačkih registarskih oznaka, a na krovu automobila nalazila se putna kutija

  a još nije ni ugrija misto predsjednika sabora

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5205)

  Odgovara: # 383670

  A tvoja Pusićka kad se vozi avionom, onda si šutio. Eh vi stari kaštelani, draže vam je srpsko govno nego hrvat iz dijaspore.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4305)

  Goste 8128 ti uvik tvrdiš da su to uteklice iz SDP-a ti koji su opljačkali državu pa onda ne znam više jesu li to HDZ-ovci ili bivše"komunjare"

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5205)

  Odgovara: # 383632

  Eto Milanović se pokazao u četiri godine nema šta! A Orešković nije ni počeo već ga pljujete, samo zato što je iz dijaspore.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5163) (Gost_8128)

  kome ti to govoriš? tebe je srba strah?

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5154)

  "Eto Milanović se pokazao u četiri godine nema šta! A Orešković nije ni počeo već ga pljujete, samo zato što je iz dijaspore."
  Milanović je napravija i dosta dobrih stvari, a klerofašisti i šoveni su, malo je reć, pjuvali po njemu i kad je i kad nije bilo razloga.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6198)

  "Eh vi stari kaštelani, draže vam je srpsko govno nego hrvat iz dijaspore."

  Opet osakaćeno i iskrivljeno viriš iz svoga autističnog kantuna: bitno je da si ČOVIK, a ne Rvat. A da smo gowna, onda ne bi ti i tvoji doselili ovamo i bili bi čisti po tvojim mjerilima.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2338)

  goste 5163, s kim Ti raspravljaš, kome se obraćaš ? koliko razumin njemački jezik ovi gori bezobrazni prasac ti govori da si opet zaboravija popit svoje pilule- smijalice.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2331)

  "5205
  A tvoja Pusićka kad se vozi avionom, onda si šutio. Eh vi stari kaštelani, draže vam je srpsko govno nego hrvat iz dijaspore."
  Mrsko mi je svako govno i srpsko, i hrvatsko,... nema tu razlike. A drag mi je svaki dobar čovik bija Hrvat, Srbin, Kinez... nema ni tu razlike.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5163) (Gost_3108)

  Živiš moderno i originalno..nije ti tribalo plaćat boravak u hotelu.. na jezeru.. za pisat te turbo-pyzdarije. To si moga i doma radit.. jednako moderno i originalno.. i besplatno..

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1243)

  3108..je gustas..je ti lipo..ha..ha..ha..;)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6198)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6198)

  Sada je sve zaokruženo: bog, nacija i korporacija!

  http://pescanik.net/wp-content/uploads/2016/01/Rent-a-premijer-biznismen-Tihomir-Oreskovic-foto-Jurica-Galoic-PIXSELL.jpg

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5188)

  Počele su reforme
  uz zvuke sirene
  Niii naaaaa niiiiiii naaaa
  Snijeg guta zvuk

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4156)

  Kald ce se jednom nazvat: Drzavni sabor Hrvatskih lopova

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5433)

  Nezavisni
  Državni
  Hrvatski
  Sabor
  :D

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5433)

  Konstituiranje Nezavisnog Državnog Hrvatskog Sabora u emisiji "U načelu"
  izravan TV prijenos na Nezavisnoj Dalekovidnici Hrvatske
  Ili payTV na Internetu, plativo u kunama:-)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7135)

  gostu 1173,već kad želiš omalovažit HRVATE iz Vlaške i Hercegovine,Zašto nisi spomenu Srbe koji su došli otet Hrvatsku za vrime kraljevine i tita,znaćili to da si priznavao jugoslaviu kao orijunašku i komunistićku i na kraju sada više nemaš svoje države jel ovo je NEOVISNA DRŽAVA HRVATSKA,pa ti preporučujem da ideš kod svojih u srbiju a isto tako ti napominjem da svaki vlaj oli ercegovac je pošteno platio zemlju u kaštilima koju ste vi prodali ćak, i one otete za vrime kralja jeli je to vaš ponos???Ovo vam pišem kao FETIVI Kaštelanin Pozdrav.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_5189)

  neko je napisao:
  radite kod austrijanaca
  plaču dižete kod talijana
  šopingirate kod slovenaca
  telefon plačate njemcu
  gorivo točite kod mađara,
  lijekove kupujete od izraelaca
  zakone van propisuje belgijanac
  predsjednica van je iz amerike
  premijer iz kanade
  možete mirno spavati ,imate hrvatsku

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara