NAJSPREMNIJI I NAJSRETNIJI
Četvrtu godinu zaredom ekipa „Didove oči“, koju čine Joško Šarić i Josip Mandarić, najbolja je ekipa u turanju karića u Kaštelima, pa im je i ove godine pripala glavna nagrada već tradicionalne utrke „Mašokarić“ u iznosu od 100 tisuća lipa.

Za razliku od prethodnih godina, ove godine sućuračke „Didove oči“ ipak nisu lako došle do pobjede, jer su s njima, rame uz rame, kroz cilj prošli, na kraju drugoplasirani, Tonći Tomić i Matej Lozić, članovi splitske ekipe „Strikan i Netjak“, koji na blagdan Svetog Stjepana već godinama dolaze u Kaštela i sudjeluju u ovoj nesvakidašnjoj utrci turanja karića.

S trećim vremenom, u kojem su prošli od kule na Glavici, preko rive, uz Gojaču i natrag, kroz cilj je prošla ekipa iz Kaštel Kambelovca „Ori melji“,

I drugoplasirana i trećeplasirana ekipa dobili su novčane nagrade, a sve tri ekipe, umjesto medalja dobili su odgovarajuće balinjere oko vrata.

Na ovom 12. Mašokariću sudjelovalo je ukupno 12 ekipa, a ovo zanimljivo događanje privuklo je u centar Kaštel Sućurca mnogobrojnu publiku, čime su se postigli glavni ciljevi organizatora, oldtimer moto kluba Adria, a to su navesti ljude na blagdansko druženje na otvorenom i sačuvati od zaborava zabavu starijih generacija, karet na balinjere.

Foto: Dragan Kovač


KOMENTARI:

Stari Komentari (28)

 • (Gost_9105)

  Ovo je top događaj.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1540)

  žalost

  oko 2 godina prije
 • (Gost_9171)

  a di je doping kontrola ?cudne su ove didove oci.

  oko 2 godina prije
 • morski (Gost_6104)

  Evo i moja verzije priče, ka jednog od onih koji se nalazija u pravoj poziciji da vidi šta se dogodilo.
  Po meni je Didove oči definitivno tribalo diskalificirat. Očito je da su u nemogućnosti zadržavanja prvog mista išli blokirat prolaz S&N (Strikana & Netjaka). To je još ok pokušat blokirat, šta je Šarić u izjavi reka, rade to i u Formuli 1, al zakačit se na prednji dio suparnika i uć u cilj na suparnički pogon je sramotno.
  Čua san da se u utrci to još jedanput dogodilo, doli na bananin, u to ne mogu ulazit jer nisan vidia, al bi da ruku da je to istina, to je potez u stilu Mandarića...
  Teza da ne postoji pravilo koje ovo zabranjuje me navodi na još jednu tezu - Ne postoji pravilo ni da na karić sidnu dva luđaka sa puškama pa poubijaju suparnike i dođu prvi... mislin da je pametnome dosta.
  Za kraj bi još i stavia link koji dokazuje gore napisano. Evo svitu pa pogledajte dnevnik - a sporna situacija je na 37:40, pa prosudite sami.

  http://www.hrt.hr/enz/dnevnik/314751/

  oko 2 godina prije
 • gost 2157 (Gost_2181)

  bija san i ja tu doli na bsanani i istinaje ovo ča govoru-didove oči triba diskvalificirat i nagradu dat drugoplasiranima.a ti zagore ako nisi vidija ča se sve dogodili.to ti je ka da se neko naruga ostalin ča su se natjecali.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_4510)

  očete reć da su didove oći varalice?Nepada kruška daleko od stabla

  oko 2 godina prije
 • morski (Gost_9146)

  Ne krivin ja tu Didove oči, oni su takvi, igrat će i prljavo da dobiju, pa će se izvlačit kasnije da nigdi ne piše da ne smiju, to su takvi tipovi... Možda bi i drugi tako postupili. Al krivin organizatora koji nije ima hrabrosti to sankcionirat. Zva ih je na razgovor al nije ima muda donit jedinu ispravnu odluku. Na jednu stranu mu skidan kapu šta 12 godina drži tradiciju i bori se za ovu manifestaciju. Na drugu ruku čudak zbog svoje jako teške naravi u ovome ostaje sam i onda ne može to kvalitetno organizirat pa se ovakve stvari događaju. Ovo je jedna divota od događaja, koja ima strašan potencijal, al je organizator koči i ne dopušta da se ovo razvije na jedan puno viši nivo. Pa zar je normalno da se u 12 godina ništa nije maklo s mrtve točke... Zar je normalno da trka krene u 15:00 a u 15:03 je sve gotovo. Nije, i tu ima čudo prostora za napredak, razvoj, i postavljanja ove manifestacije u zaštitni znak naših Kaštela...

  oko 2 godina prije
 • bakino oko (Gost_200)

  momci svaka vam cast jer četiiri godine ste zaredom prvaci ZASLUZENO a na tome su vam cestitali svi pa i drugoplasirani na vasoj sposobnosti,a ovi dezurni MASHOGADIOCI nemaju o cemu pisat nego obezvrjeđivat sve ono dobro sta se u Sucurcu dogodi pa tako i vasu zasluzenu pobjedu,.Momci samo naprid

  oko 2 godina prije
 • mošo (Gost_7222)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6179)

  da Zagor

  oko 2 godina prije
 • morski (Gost_504)

  Bakino oko, evo ti je Mošo postavia još jedan dokaz di je i incident na banani vidljiv. Nevjerojatan si, 2 video dokaza i ti meni ideš govorit da je sve regularno bilo. Sramoto

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3407)

  Bilo nan je lipo i opet ce nan bit:p

  oko 2 godina prije
 • ROKO (Gost_6179)

  goste 9146 svaka ćast

  oko 2 godina prije
 • ROKO (Gost_6179)

  sve se vidi..naravno tko želi "vidit"

  oko 2 godina prije
 • ROKO (Gost_6179)

  a največu grešku je napravio organizator

  oko 2 godina prije
 • ROKO (Gost_6179)

  njegova nebriga je ravna aljkavosti trajanja manifestacije u trajanju od 5 minuta umjesto da se organizator nakon pustih god odluci dav ta fešta potraje . AKO JE SPOSOBAN

  oko 2 godina prije
 • ROKO (Gost_6179)

  AKO NIJE tada manifestaciju prepustit nekom drugom..npr vatrogasci bi mogli to jako kvalitetno organizirat

  oko 2 godina prije
 • (Gost_216)

  Ako neko želi pomoć za 13.Mašokarić neka se lipo javi organizatoru mob 091-5060710 Zagor .

  oko 2 godina prije
 • (Gost_216)

  Evo plakata za 12.Mašokarić , sve lipo piše ,a Zagor tvrdoglav , ha,ha ,ha ,ha
  PRIPREME ZA START OD 12,00 – 14,30 sati (Ispod topa na Glavici).
  (domaće vino,kolaći,sok, domaća pisma ...)
  Molimo pučanstvo da sa sobom donesu ; kolače,vino.…itd
  kako bi se mogli međusobno počastiti za Božićne blagdane !
  Molimo osobe koje sviraju gitaru,harmoniku ,mandolinu
  ili lipo pivaju , pričaju viceve ......neka dođu i zabave nas,

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6179)

  E moj 216 jesi naivan, vino, kolače, fritule ča su ostali Zagi more ponit doma i lipo se počastit za novu godinu, ma isto mi nije jasno kako će ponit gitaru, harmoniku, domaču pismu i prijatelje. Zato nemojte osuđivat čovika kojega doma niko nečeka, koji nema prijatelja, koji je napušten od sviju nego se vi veliki krščani pokažite i pružite mu ruku mira u ovo božično vrime.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_216)

  E moj 6179 ti si mu lipo pružija ruku , ha , ha Zagore dušebrižnika na sve strane idući Mašokarić imat češ puno pomočnika sa portala , lipo si napisa ko oče pomoć na 091-5060710 Zagor , a ko neče nek se javi na portal , ha ,ha Sritna Nova godina 2016.

  oko 2 godina prije
 • za gosta 6179 (Gost_7119)

  Goste 6179, mislija san ti napisat kako kršćani nisu takvi poput tebe,ali san vidija kako si napisa"nego se vi veliki kršćani pokažite i pružite mu ruku mira u ovo božićno vrime" po ćemu se da zaključit da ni ti sam sebe ne smatraš kršćaninom,tako da se ne čudim ovom tvom zločestom vokabularu.
  Isto tako vidim kako si od dvadeset komentara ti sam napisao šest, s naznakom kako bi ti sad zagoru preoteo ideju koju bi ti puno bolje realizira.
  Kad si več tako pametan zašto ti sam ne pokreneš nekakav projekt koji će poput utrke karića biti medijski popraćen,ali ne,ti bi napravija otimačinu događaja koji je več dvanajst godin prisutan (gotov proizvod) i poput ovogodišnjih pobjednika (koji to nisu) tako nešto prikazao kao normalno?
  Kakav lik!

  oko 2 godina prije
 • (Gost_216)

  Ima je on projekt u Sućurcu (6179) za svoj žep .

  oko 2 godina prije
 • (Gost_216)

  Nije ovi 6179 iz Sućurca 100 % , javi će se on još koji put uvik je dežuran za kontra Mašokarića i Zagora . Sritna Nova godina .

  oko 2 godina prije
 • (Gost_6179)

  e moj 216 moraš dikod prominit ime ako oš da se misli da pišu različiti ljudi

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2222)

  Po mome je tribalo utrku ponistit jer nije bila regularna od ekipe Didove oci koja je nesporski priprjecila put drugoj ekipi.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3944)

  a sta ste ocekivali da ce zagor ponistit utrku??da su ovo ucinili drugi a ne saric i mandaric utrka bi bila ponistena...al ovako nema sanse...jedino ca mali tojo nije jema od koga naucit oveee pokvarene i lopovske trikove...nepada jabuka daleko od stabla...a i kum sljivooo je posten paaa ce ga on naucit...a zagore tebe more bit sram

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1227)

  SRITNA NOVA GODINA 2016.Puno zdravlja,sriće i veselja !
  Želi vam OLDTIMER MOTO-KLUB ADRIA iz Kaštel Sućurca .:D:D:):)

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara