STARI UČE MLADE
U organizaciji udruge Trokut mladih Kaštela ovoga vikenda održana je zadnja radionica iz ciklusa od šest  radionica projekta „Stari uče mlade“, na temu vinarstva i vinogradarstva.

Podsjetimo, glavni cilj projekta, kojeg organizira i provodi udruga Trokut mladih Kaštela pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, je približiti mladima određene tradicionalne vještine kao što su povrtlarstvo, ljekovito bilje, spravljanje autohtonih kaštelanskih jela, šivanje, maslinarstvo te vinogradarstvo i vinarstvo. Voditelji radionica su umirovljenici koji su svoja znanja i vještine prenosili mladima u svojim domovima ili poljima u ciklusu od 6 predavanja i radionica.

Zadnja radionica održana je u subotu, 19. prosinca, u prostorijama udruge Trokut mladih Kaštela s početkom u 16 sati i trajala je oko 2 sata. Predavač, nagrađivani vinar gospodin Joško Pensa, govorio je o vrstama grožđa koje su karakteristične za kaštelansko podneblje, o štetočinama u vinogradu, o načinu sadnje vinove loze, o vremenu branja grožđa, preradi grožđa te o tome kako se dolazi do finalnog proizvoda-vina. Naučio nas je također i nekim trikovima kako prepoznati kvalitetno vino od kojeg ne boli glava.

Završni domjenak

U utorak je održan završni domjenak za predavače na kojem su podijelili iskustva sa svih radionica. Predavači su pri tom donijeli dragocjene autohtone proizvode iz vlastite proizvodnje.


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_1233)

    to da me nauče koliko triba vode i cukra stavit u vino ha ha ha

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara