SAU PUTALJ I DJECA OŠ KNEZ MISLAV NA BOŽIĆNOM ŠUŠURU
Na okićenoj pozornici sa snježnim bijelim pahuljicama, Djedom Mrazom i božićnim drvcem izmjenjivala su se djeca s plesnim i dramskim točkama kako bi i ovu godinu uputili božićnu i novogodišnju čestitku. Božićni šušur izmamio je osmijeh i donio veselje okupljenoj djeci i njihovim roditeljima, bakama i djedovima koji su se okupili u kino dvorani u Kaštel Sućurcu, a kojeg je organizirala SAU Putalj i djeca OŠ Knez Mislav sa svojim nastavnicima.

Plesne i dramske točke popraćene božićnim pjesmama i pričama izmjenjivale su se na pozornici. Među njima su prikazane  Krađa božićnog drvca, Uspavani Sv. Nikola, Priče učenika o najljepšem Božiću. Nije nedostajalo ni plesnih točaka, u veselom božićnom  ritmu plesali su članovi grupe Mala scena  kao i  plesnog kluba Spin. Kakav bi to Božićni šušur bio bez Zvončića, ovaj put otpjevanih na engleskom i talijanskom jeziku.

Na Božićnom šušuru prikazana je priča o krađi božićnog drvca kojeg su okitile tri djevojčice, a uspješno je pronađeno uz pomoć dobre vile i dvojice detektiva. Malim vragolanima s crvenim rogovima nije uspjelo uništiti Božić, radosnim i veselim djevojčicama. Kako je dobro pobijedilo zlo u igrokazu Krađa božićnog drvca prikazali su nam članovi dramske grupe SAU Putalj. 

U ovo predbožićno vrijeme sve počinje darovima Sv. Nikole, djeca mu se jako raduju, ali se u isto vrijeme pribojavaju Krampusove šibe. U ovoj priči, kojeg su prikazala djeca trećeg razreda OŠ Knez Mislav, Sv. Nikola je zaspao, a u zadnji tren, intervencijom njegovih pomoćnika, djeca su u svojim čizmicama ipak dobila slatkiše umjesto šibe.

Želimo vam blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu i da ih provedete u veselom ozračju uz bogati blagdanski stol i hrpu darova ispod božićnog drvca poruka je to koja je upućena na kraju Božićnog šušura.

Foto: Ante Majić


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_2186)

    Baš je bilo lipo vidit dicu kako su lipo plesali, pivali i glumili. Bravo za dicu, tete iz SAU Putalj i nastavnice iz O.Š. knez Mislav. Za svaku pohvalu!

    oko 2 godina prije
  • (Gost_2157)

    Dica su sritna. To je najvažnije. Samo se čudim kako HDZ nije skinuo dici kape sa zvizdama. Znaju li djeca za Betlehemsku zvijezdu.Među svim zvijezdama na nebu, jedna zauzima posebno mjesto u srcima svih ljudi. Riječ je, naravno, o Betlehemskoj zvijezdi. Ona je jedan od važnijih motiva jaslica, osnovne božićne dekoracije sviju crkava. Ona je ta koja je mudrace vodila malom Isusu, ona je ta koja je obasjavala noć Kristova rođenja.

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara