POGLEDAJTE NAJBOLJE FOTOGRAFIJE FOTO NATJEČAJA
Hrvatsko planinarsko društvo Kozjak drugu godinu za redom organizirao je natječaj pod imenom „Kozjak te zove“ za najbolju planinarsku fotografiju. Ove godine na natječaju je sudjelovalo tridesetak autora iz Hrvatske i šire te je primljeno dvjestotinjak fotografija.

Ocjenjivački žiri u sastavu Pero Dragičević (profesor likovne umjetnosti i poznati splitski fotograf) i nagrađivani fotoreporter Zvonimir Barišin, odabrali su trideset fotografija za izložbu, a najbolje su i nagradili.

Otvaranje izložbe izabranih fotografija biti će u subotu, 19.prosinca, u Kuli na Glavici u Kaštel Sućurcu sa početkom u 17 sati. Izložba će biti postavljena do 22.prosinca, a može se pogledati od 17 do 20 sati. Tko ne stigne pogledati izložbu, može to učiniti na planinarskom domu Putalj gdje će fotografije biti postavljene kao stalni postav prostorija na domu.

Ukupno prvo mjesto na natječaju osvojio je Damir Šantek iz Zagreba, koji je bio i najbolji u kategorijama Čovjek i planina te Svijet flore i faune. Drugo mjesto zauzeo je Zoran Stanko iz Ivaneca. Treće mjesto pripalo je Nedjeljku Prološčiću iz Potravlja, čija je fotografija ocjenjena kao najbolja u kategoriji Planinski pejzaž.
Nagrađeni su još Hrvoje Perković za kategoriju Planina Kozjak, Marin Glušević u kategoriji Speleologija te u kategoriji Slobodni, apstraktni motiv iz planina nagrađen je Branko Balaško.


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • cima (Gost_9174)

    ..a di su slike..???

    oko 2 godina prije
  • (Gost_6251)

    na izlozbi

    oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara