TRADICIJA DARIVANJA I DRUŽENJA
Prema višegodišnjoj tradiciji Sveta Luce pohodila je centar za rehabilitaciju Mir u Rudinama i sa sobom dovela brojne prijatelje Centra, bajkere iz nekoliko moto klubova, dožupana Luku Brčića, gradonačelnika Kaštela Ivana Udovičića sa suradnicima te članice udruge žena Katarina Zrinski Kaštela.

Sveta Luce u Mir je i ove godine stigla na motoru, i to u organizaciji MK Plavi vitezovi - Croatia V i MK Uspomena.
S organizatorima su pristigli i njihovi prijatelji iz MK Sjene, MK Vuk samotnjak, MK Cap cap i drugih moto klubova iz Splita, Kaštela i Solina.

- Praksa je da više godina dolazimo u centar Mir prigodom blagdana Svete Luce, donesemo poklone i zabavimo se sa ovim divnim ljudima. Svake godine s nama dolazi sve više naših prijatelja bajkera, a kao i prošlih godina i ove smo se godine pobrinuli za zajednički ručak – kazao je Zvonimir Šakić iz Plavih vitezova.

A zajednički ručak bilo je 150 porcija  fažola kojeg su bajkeri pripremili, a glavni kuhar bio je Tonći Stipulin.

- Nekako uvik mene dopadne da kuham fažol, al nije mi žao. Kuhali smo ga sa srcem i nadam se da će svima prijati – kratko je komentirao svoje kuhanje ovaj član MK Uspomena, poznatiji kao Tica.

Donaciju Županije od 10 tisuća kuna ovom je prigodom Centru Mir uručio dožupan Luka Brčić, koji je nakon Rudina otišao u posjet i udruzi žena liječenih na dojci kako bi im uručio blagdanski poklon. Gradonačelnik Ivan Udovičić, u ime Grada Kaštela, donirao je 5 tisuća kuna.
Članice udruge Katarina Zrinski donijele su puno slatkih poklona, a darivanje je proteklo uz zabavu i pjesmu za koju su bili zaduženi zbor štićenika Centra, policijska klapa Mihovil te operni pjevač Stefan Kokoškov.

Na poklonima i dobrim željama, posebno bajkerima, u ime korisnika i djelatnika Centra zahvalili su se Boško Rozga i ravnatelj Boris Maričić.

Bajkersko darivanje nastavlja se sutra kada u posjetu Domu za nezbrinutu djecu Miljenko i Dobrila dolaze motoristi MK Sjene sa svojim prijateljima iz nekoliko moto klubova.


KOMENTARI:

Stari Komentari (9)

 • (Gost_3116)

  Novak cuva Udovicica,kao neka Vrdoljak Tudmana...nepisano pravilo je kada nema gradonacelnika u utedu..tu je dogradonacelnik da nedto radi(zato i je ta fuunkcija,dogradonacellnika),ali to pravilo nevridi u Kadtelima,Novak ga cuva i cuva ,bolje od zene...a tko ce radit....

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3116)

  Novak je poznati radinik,od inspekcije preko rere..svi zalw sto im je otisa..osmijeh kolegama ne silazi s lica

  oko 2 godina prije
 • (Gost_7134)

  jadna dica. sad će mislit da je sv. luce žena bajkera ili sama bajker.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3116)

  Bajkeri su ua +5..dosli od srca i sa srcem...a ne se samo slikat,ko gradski celnici

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3116)

  Bajker barvo..

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1205)

  mogla je doći na bicikli, zdravije 100%

  oko 2 godina prije
 • Rujr (Gost_6159)

  Gost 7134 da si ikad otisa tamo, zna bi da tu najmanje ima dice. Bolje je ponekad i primucat kad se nema sta pametno rec.

  oko 2 godina prije
 • kwaka saki* (Gost_2164)

  :) na motoriste (baykere) trebale bi se ugledat i druge udruge u našem gradu :)

  oko 2 godina prije
 • (Gost_3387)

  Bravo momci!!!!

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara