PROJEKCIJE ZA DJECU I ODRASLE
Nakon više nego uspješnog prvog Kino Mediteran gostovanja u Kaštelima, vraćamo se s novim filmskim naslovima. Osim informacija o filmovima koje možete pogledati ovog vikenda, u daljnjem tekstu donosimo i imena dobitnika besplatnih ulaznica u nagradnoj igri Portala grada Kaštela.

Kino Mediteran Kaštela održat će se u subotu 12.12. i nedjelju 13.12. a na program stižu sinkronizirani animirani film za djecu "ŽABAC REGI", te duhovita drama "MUSTANG", pobjednik Sarajevo Film Festivala i francuski kandidat za nagradu Oscar. Projekcije se održavaju u Pastoralnom centru u Kaštel Lukšiću, a cijena ulaznica je 20 kuna. Ulaznice će u slobodnoj prodaji biti sat i pol prije početka projekcija.

I ovog puta najsretnijima od vas dodijelili smo tri puta po dvije ulaznice. U subotu će tako Mustang pogledati Nataša Birčić, Tatjana Klepo i Gabrijela Kovač, a u nedjelju na Žabca Regija idu Darija Martinović, Josip Ercegovac i Melita Grgantov. Ulaznice vas čekaju na ulazu a trebate ih predignuti najkasnije pola sata prije početka projekcije.

Podsjetimo Kino Mediteran je projekt revitalizacije kina u Dalmaciji, a Kaštela su prošli mjesec postala 23. grad koji se pridružio ovom projektu.
Kino Mediteran Kaštela održava se u suradnji s lokalnim partnerima iz Udruge Kaštelansko kazalište i uz medijsko pokroviteljstvo Portala Grada Kaštela.

Opširnije o programu:

SUBOTA 12.12. u 20h (ulaznice u prodaji od 18.30 na ulazu)
"MUSTANG"
Deniz Gamze Ergüven
Francuska, Njemačka, Turska / 94' / 2015. 

Rano je ljeto. U turskom selu pored Crnog mora, daleko od Istambula, Lale i njezine četiri sestre šeću doma iz škole. Na putu se igraju s dječacima sjedajući im pritom na ramena. Međutim, nevina dječja igra uzrokuje skandal kada ih ugleda zaprepaštena konzervativna susjeda koja sve ispriča njihovoj baki. Optužene za seksualno ponašanje, djevojke dobivaju batine od strica, bivaju podvrgnute testu nevinosti i zatvorene u kuću. Obiteljski dom pretvara se u zatvor u kojem sestre moraju usvojiti kućanske vještine i pripremiti se za brak. No najmlađa Lale odbija sve što predstavlja prijetnju njezinoj slobodi. Njezin nagon za neovisnošću kulminira žestokim odmjeravanjem snaga sa sve konzervativnijom obitelji nakon čega se ostale djevojke odvaže na epski pokušaj bijega. Mustang je ovogodišnji francuski kandidat za Oscara.

Deniz Gamze Ergüven rođena je u Ankari, a živi u Istanbulu. Studirala je film na školi La Fémis u Parizu, a zatim i književnost i afričku povijest u Johannesburgu. Njezin diplomski rad, film Bir Damla Su, nagrađen je u Locarnu. Scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film Mustang napisala je zajedno s Alice Winocour. Film je nagrađen u Cannesu, Sarajevu i Odessi.

NEDJELJA 13.12. u 17h (ulaznice u prodaji od 15.30 na ulazu)
"ŽABAC REGI"
Chuck Powers
Malezija, SAD / 88' / 2015.

Animirani film o žapcu s krizom identiteta. Za razliku od svojih prijatelja, boji se vode i ne voli skakati. Osjeća se neshvaćenim i prepun je pitanja, stoga sa svojom najboljom prijateljicom, letećom vjevericom kreće u potragu za smislom života. Fantastično putovanje odvest će ih u prašume Amazone gdje će upoznati vrlo zanimljive likove. Nakon što ga slučajno hipnotiziraju postavlja se pitanje. Je li je Regi začarani princ zarobljen u tijelu žapca ili samo zbunjeni i neobični stanovnik džungle?


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara